Ongeslagen reeks SV Laar nu echt ten einde

Tussen de wedstrijden tegen Brabantia op 8 oktober en FC Eindhoven AV op 15 oktober moesten onze jongens afgelopen dinsdag nog een extra keer de wei in. Om 20:30 uur moest afgetrapt worden tegen opnieuw SV Laar uit Weert. Voor wie het nog niet had meegekregen: in de oorspronkelijke wedstrijd op 1 oktober stuurde scheidsrechter Quinten in de 80e minuut, bij een stand van 3-1 in ons voordeel, SV Laar-speler Philippe Schonkeren van het veld in de veronderstelling dat hij hem net zijn tweede gele kaart had getoond. Maar het was pas zijn eerste. Wij speelden sinds de 50e minuut al met 10 man na het wegzenden van Tuur de Laat. Ondanks hevige protesten tijdens de wedstrijd bleef de leidsman bij zijn besluit en moest ook Laar de wedstrijd met 10 spelers uitspelen. In de resterende minuten wist SV Laar nog tot 3-2 terug te komen, maar dat werd die dag ook de eindstand. Na 57 wedstrijden ongeslagen te zijn was Reusel Sport/CoTrans het eerste team dat SV Laar sinds 1 maart 2020 een nederlaag bezorgde. Dachten we. Op de maandag na de wedstrijd heeft SV Laar protest ingediend. Waarop de KNVB besloot dat de wedstrijd vanaf het moment van de foute beslissing, de 80e minuut, opnieuw gespeeld moest worden. Afgelopen dinsdag 10 oktober is dat gebeurd. Met aan het einde van het liedje nog steeds een 3-2 overwinning voor de geelzwarten en SV Laar dat de wedstrijd alsnog met 10 man eindigde. Eigenlijk geen verschil dus met 1 oktober. Nou ja wel één verschil, in het voordeel van SV Laar: na hun gelijkspel afgelopen zondag tegen De Valk is de ongeslagen reeks formeel geen 57, maar 58 wedstrijden geworden.

SV Laar-coach Gionni Peluso kon voor de reprise niet beschikken over één van de uitblinkers uit de eerdere wedstrijd: Stijn Jacobs. Ten opzichte van 1 oktober ontbrak ook de toen ingevallen Rik Teunissen. In hun plaats speelden Steef Creemers in de verdediging en Steven Boelaars in de aanval mee. Bij Reusel Sport/CoTrans één wijziging ten opzichte van toen: Steef Vosters, afgelopen zondag met liesklachten uitgevallen tegen Brabantia, viel in de warming-up uit. In zijn plaats deed Lars Pijs mee. En zo hervatte de nieuwe scheidsrechter Jelle van den Corput met een vrije trap voor SV Laar vlakbij hun eigen strafschopgebied de wedstrijd met 10 tegen 11 in de 80e minuut.

SV Laar kwam furieus uit de startblokken. De vrije trap waarmee werd begonnen werd meteen diep gegooid. En vanaf die eerste minuut zette Laar vol druk op onze verdediging. Met name de supersnelle Jurre Neijnens werd aan de linkerkant regelmatig gezocht. Met als doel een voorzet op de spitsen Steven Boelaars en Jordi Beelen af te kunnen leveren. Zonder Tuur en zonder Steef moest onze verdediging alle zeilen bijzetten om al dat aanvalsgeweld het hoofd te bieden. Maar dat lukte buitengewoon goed. En als we de bal dan konden veroveren was het niet meteen lange halen naar voren, maar werd zo mogelijk bekeken en slim via het middenveld de weg naar voren gezocht. Met in de 83e minuut bijna het resultaat waar iedereen met een Reusel Sport-hart op hoopte: Jorg Dickens werd schitterend diep gestuurd en kon alleen op keeper Betting af. De 4-1 lag op zijn schoen. Eigenlijk deed hij alles goed tot en met het schot op doel. Maar bij SV Laar hebben ze geen keeper van gisteren: Mike Betting redde voortreffelijk en kon de bal tot corner verwerken.

SV Laar bleef de druk er tegen de 10 van ons goed op houden. Tegen de versnellingen van Neijnens was bijna geen kruit gewassen. In de 85e minuut kon hij er op links weer vandoor en een perfecte voorzet afgeven. Jordi Beelen kon midden voor het doel de hoek uitkiezen en werkte in de rechter benedenhoek af: 3-2. Oef… zou het dan toch gaan gebeuren?! Nee toch zeker?! Onze jongens zetten nog een tandje bij en liepen in onder-tal de longen uit hun lijf om de aanvalsdriften van SV Laar af te wenden. In de 89e minuut kon Reusel via een mooie combinatie weer een keertje uitbreken. Nu ging Wout Vosters weg over links. Zijn pass naar binnen op Jorg Dickens was goed. Verdediger Rens Spitters moest het duel aangaan om te beletten dat Jorg opnieuw vrij voor de keeper zou komen. Dat moest hij bekopen met een gele kaart. Niet zijn tweede van de avond, maar wel zijn tweede van de wedstrijd. Spitters moest dus ook met rood het veld verlaten. De stand qua aantal spelers was daarmee weer gelijk. De vrije trap daarna eindigde in de muur.

Die rode kaart was ook wel het begin van het einde van het geloof bij SV Laar dat er nog wat te halen viel. Ook voor onze spelers doet het mentaal wel iets als je weet dat je niet meer met een man minder staat. Het geloof dat de overwinning alsnog in Reusel zou blijven groeide daardoor weer, evenals de wilskracht om nóg een tandje bij te zetten. SV Laar bleef wel proberen om de gelijkmaker achter Brent te krijgen, maar zo gevaarlijk als in die eerste 5, 6, 7 minuten werden ze niet meer. Scheidsrechter Van den Corput had op het einde nog een gele kaart over voor Leroy de Jager wegens praten. En in de 97e minuut ook nog voor Nick Wouters wegens tijdrekken. Maar toen de 97 minuten vol waren blies hij voor het einde. En daarmee was de overwinning alsnog een feit.

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Melle Huijbregts, Lars Pijs, Nick Wouters, Mathijs Bel, Hein Biemans, Jorg Dickens, Wout Vosters, Davy Verbaant.

SV Laar: Mike Betting, Rens Spitters, Philippe Schonkeren, Leroy de Jager, Steef Creemers, Yannick Op Heij, Folkert van Gansewinkel, Jurre Neijnens, Stijn van Meerwijk, Steven Boelaars, Jordi Beelen.

Ander nieuws