Ondanks verlies tegen Heeze en Oirschot toch nog nacompetitie

Na de fijne overwinning tegen Bladella restten er nog twee wedstrijden in de reguliere competitie voor de mannen van Post. Op een feestelijke 2e pinksterdag thuis tegen Heeze en op 26 mei de laatste uit naar Oirschot Vooruit. Tegen Heeze werd wel zo ongeveer de minst goede wedstrijd van het hele seizoen op de mat gelegd. Na een terechte 0-1 al vroeg in de wedstrijd kwamen we gelukkig op 1-1. In de extra tijd wist Heeze vervolgens toch nog eens te scoren en de drie punten mee naar Heeze te nemen. Met winst tegen de roodgroenen zou Reusel Sport bij voorbaat verzekerd zijn van een periodekampioenschapstitel. Een volledig verslag van deze wedstrijd lees je alsnog hier.

Die vlieger ging na die terechte nederlaag dus niet op. Maar de ontwikkelingen in de stand door de uitslagen op 20 mei, in combinatie met de regelgeving vanuit de KNVB, zorgden voor het bizarre scenario dat de laatste pot tegen Oirschot verloren moest worden om alsnog (nagenoeg) zeker te zijn van een plek in de nacompetitie. Bij winst of een gelijkspel van ons zou Heeze bij winst de 2e periode winnen, Oirschot de 3e en was het voor ons over en sluiten. Bij verlies zou Oirschot de 2e periode winnen wij de 3e en bleef Heeze met lege handen. Het (vooraf onwaarschijnlijk geachte) scenario waarin we met verlies de 3e periode toch nog mis zouden lopen was dat Heeze haar laatste wedstrijd met hele grote cijfers zou winnen tegen kampioen De Valk om zo op doelsaldo de 2e periode te winnen. Winnen deden ze wel, me 4-2, maar het doelsaldo bleef achter bij wat nodig was. Zelf verloren we, tegen een beter Oirschot Vooruit, maar ook gehavend door enkele blessures, met 3-1 van de ploeg van Angelo Timisela.

Oirschot Vooruit legde met hun winst op ons dus beslag op de 2e periodetitel. Periode 1 werd gewonnen door De Valk. Maar omdat die kampioen zijn gaat deze titel over naar het hoogste team op de ranglijst zonder periodetitel: SV Laar. Tenslotte gaat de 3e periode naar het hoogste team op de ranglijst dat dan nog geen periode heeft. En dat zijn wij. En daarmee zijn de kaarten geschud en mag Reusel Sport aan de nacompetitie gaan meedoen voor promotie naar de 1e klasse. Omdat we van de drie de laagste periodekampioen in de eindrangschikking zijn, moeten we een extra wedstrijd spelen. En wel tegen ook de laagst geklasseerde periodekampioen uit klasse 2C: RKVV Roosendaal. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Roosendaal op donderdag 30 mei om 20:15 uur.

Het volledige programma van de nacompetitie is als volgt:

 1e klasse E – 2e klasse C t/m F 
1e ronde 28 mei  
A20.15 VVGZ – Achilles’29 
1e ronde 30 mei
B20.15 Roosendaal – Reusel Sport 
2e ronde 2 juni
C14.30 TSC – IFC 
D14.30 MZC’11 – VVGZ/Achilles 
E14.30 Oranje Wit  – Yerseke 
F14.30 Erp – Theole 
G14.30  Nivo Sparta – Hellevoetsluis 
H14.30 Cluzona – Roosendaal/Reusel Sport 
I14.30 Oirschot Vooruit – Zwaluw VFC 
J14.30 Moerse Boys – SV Laar 
3e ronde 9 juni
K  Winnaar C – Winnaar D 
L  Winnaar E – Winnaar F 
M  Winnaar G – Winnaar H 
N  Winnaar I – Winnaar J 
Finales 15/16 juni (neutraal terrein)
Finale  Winnaar K – Winnaar L 
Finale  Winnaar M – Winnaar N 


Ander nieuws