Oirschot wint eenvoudig tegen gehavend Reusel Sport

Door het verlies tegen Heeze een week eerder, de uitslagen op de andere velden en de regels van de KNVB kwam Reusel Sport uit in het bizarre scenario dat verliezen tegen Oirschot de beste optie was. Hoe vreemd kun je het hebben. Post wilde met zijn ploeg toch echt niet voor schut staan. En dat gebeurde ook niet. Oirschot Vooruit had ook een reden om misschien niet zo nodig te willen winnen. Bij een periodewinst van Heeze immers zouden ze die ploeg in de finale van de nacompetitie kunnen gaan treffen in plaats van ons. Tsja, een ver gezochte reden wellicht, maar het is er één. Door een hersenschudding ontbrak Melle Huijbregts. Ook Steef Vosters moest net als tegen Heeze verstek laten gaan. En Davy Verbaant is al langer geblesseerd. Dus er moest gepuzzeld worden. Nick Wouters kon na zijn schorsing weer meedoen. Tijn van Dooren, Jens van den Borne en Lars Pijs waren waardige vervangers die samen met de rest nog een leuk potje voetbal lieten zien op een door wat regenbuitjes gekenmerkte zondagmiddag op sportpark Moorland. De wedstrijd werd afgewerkt op het kunstgrasveld omdat de overmatige regenval ook in Oirschot het hoofdveld van grote waterplassen had voorzien.

Heel even leek het er op dat er een heuse walk-over zou gaan ontstaan toen in de 3e minuut al Joris Swaanen 1-0 maakte. Zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Na nog een afzwaaier van de groenwitten werden we alleraardigst in staat gesteld om lekker te ballen. Wat ook lukte. In de 13e minuut was maakte Mathijs bel na een mooie 1-2 met Tijn van Dooren bijna de 0-1. Hij schoof de bal onder de uitkomende Roy Ambting door, maar zag deze op de rechterpaal belanden.

Na 22 minuten vette pech voor Reusel Sport. Met niemand in de buurt verstapte Tuur de Laat zich of schoof ietwat. Hij ging neer en liet direct merken dat het niet goed was. Strompelend verliet hij na een korte behandeling het veld. Nog tijdens de wedstrijd is hij naar het ziekenhuis gegaan alwaar een eerste diagnose in de richting van een kapotte meniscus wees. Dat lijkt in elk geval einde seizoen. We wensen Tuur veel beterschap! Bas Oomen viel voor Tuur in. Zonder de twee libero’s die het hele seizoen het centrum controleerden werd het een lastig karwei. In de 26e minuut kwam dat tot uiting door de 1-0 van Fons Meeuwis die van heel dichtbij de achterlijn en een meter of 3 van de goal de bal onder gelegenheidsdoelman Koen Hendriks door wist te krijgen. Kort na het half uur breidde Koen Vesteden de voorsprong uit tot 2-0, nadat hij via een steekpass door het midden alleen op Hendriks af kon gaan en daarbij niet faalde. Weer twee minuten later had Bram van Straten de 3-0 op de schoen, maar kon die net niet verzilveren.

Reusel probeerde er wel uit te komen zo af en toe. Maar de Oirschottenaren bleven goed scherp en hadden de zaakjes goed voor elkaar. Frenk Hendrikx was de enige nog die in de 39e minuut weggestuurd werd en iets had kunnen betekenen. Hij verloor de bal echter wat ongelukkig. Oirschot daarentegen kreeg nog wel goede kansen. In de 41e minuut ging Koen van Heerebeek er op rechts vandoor. Op zijn strakke voorzet kwamen zowel Fons Meeuwis als Daan Hagemeijer te laat, waardoor het leder voor iedereen doorging. Iets later weer een gevaarlijke voorzet vanaf rechts, nu door Bram van Straten. Dit keer kon keeper Hendriks het gevaar de kop in drukken door de bal hard weg te rammen. Kort daarna floot scheidsrechter Bayram Cakir voor het rustsignaal.

Het begin van de tweede helft was voor Reusel Sport. Zonder wissels gingen beide ploegen verder. In de 47e minuut al werd Frenk Hendrikx vrijgelaten en kon de 2-1 maken. Snel daarna probeerde de thuisploeg weer orde op zaken te stellen. Daar kregen ze aardig wat kansen voor, maar het bleef vooralsnog maar 2-1. Max van de Wal had een goede actie, Meeuwis nog een goede voorzet maar geen afmaker. En Versteden schoot net over. Tussendoor kreeg Frenk een mogelijkheid om voor de 2-2 te gaan, maar hij kwam zijn back niet voorbij. In de 65e minuut viel dan toch de 3-1. Nee toch niet. De goal werd opnieuw afgekeurd, omdat de keeper de bal vast zou hebben gehad. Dat was niet het geval. Een zuiver doelpunt werd Oirschot ontnomen. Meeuwis was degene die hem maakte en die ook wel een beetje tegensputterde. Maar hij wist ook: er komen nog meer kansen.

En zo geschiedde. Vijf minuten later kon Hendriks een goede kopbal nog fraai tot corner verwerken. Maar weer een minuut later was hij niet meer opgewassen tegen het aanvalsgeweld en kon invaller Mike van Kampen de 3-1 op het scorebord zetten. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Oirschotspeler Fons Meeuwis kreeg in de 83e minuut nog een publiekswissel, omdat hij na vele jaren afscheid neemt van de selectie. Nog twee kleine kansjes waren er daarna voor Oirschot, terwijl in de 90e minuut Ids van Korven voor Reusel Sport nog zijn debuut in 1 mocht maken. Na zo’n 93 minuten volgde het eindsignaal. Oirschot kon alvast gaan feesten op hun afsluitingsdag. Reusel moest nog wachten op het resultaat van De Valk tegen Heeze. In Valkenswaard echter was de wedstrijd als gevolg van onweer met nog een klein kwartiertje te gaan en een tussenstand van 4-2 voor Heeze stilgelegd. Dus moest er gewacht worden. Om ongeveer 16:37 werd de strijd hervat en om 16:51 uur volgde in Oirschot het signaal dat het daar gedaan was en 4-2 was gebleven. Reusel Sport gaat naar de nacompetitie!

Ander nieuws