Nieuwjaarsspeech en de jubilarissen

Nadat de nieuwjaarsreceptie van Reusel Sport/CoTrans in 2021 in verband met de Corona maatregelen niet door kon gaan, hadden wij lange tijd de hoop dat de nieuwjaarreceptie 2022 wel door zou kunnen gaan. Helaas moest hier echter ook een streep door worden gezet. Wederom als gevolg van de maatregelen tegen dat vermaledijde virus. Wij vinden dit erg jammer omdat deze nieuwjaarsreceptie steeds een moment is om met zijn allen terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de periode die voor ons ligt. Om even stil te staan bij de leden die ons zijn ontvallen, maar ook om onze waardering uit te spreken voor de inzet van onze vele vrijwilligers.

Ook is het een goed gebruik om tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen te huldigen. Dit alles kon dus voor het tweede jaar op rij geen doorgang vinden. Daarom spreekt voorzitter Jos van den Borne iedereen deze keer digitaal toe via dit artikel. Daarbij besteed hij ook aandacht aan de vele jubilarissen die we over de afgelopen 2 seizoen hebben (gehad). Het woord is aan de voorzitter!

Terugblik op 2021

2021 was opnieuw een jaar dat in het teken stond van het hierboven genoemde Corona virus. Het seizoen 2020/2021 was al in oktober 2020 stilgelegd. Door Corona besmettingen had het eerste welgeteld één competitiewedstrijd gespeeld. En die ging nog verloren ook. In het begin van het jaar 2021 lag het gehele amateurvoetbal voor de senioren stil. De jeugd kon wel trainen en onderlinge wedstrijden spelen. De versoepelingen die daarna werden aangekondigd boden wel meer mogelijkheden maar niet voor iedereen dezelfde. In eerste instantie mochten alleen de senioren tot 27 jaar trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Daarna mochten ook leden van 27 jaar en ouder weer gaan trainen, zij het in groepjes van maximaal 4 en op anderhalve meter afstand. De hoop was gevestigd op meer versoepelingen die een (gedeeltelijke) voortzetting van de competities mogelijk zou maken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en uiteindelijk is er in het seizoen 2020/2021 niet meer in competitieverband gevoetbald.

Na de zomervakantie begon iedereen vol goede moed aan het nieuwe seizoen. Er kon onbeperkt worden getraind en er werden volop oefen- en bekerwedstrijden gespeeld. De competitie werd normaal gestart, publiek had weer onbeperkt toegang en de kantine was gewoon open zodat we ook weer die heerlijke derde helft met elkaar konden beleven. Kortom we konden weer genieten van de voetbalbeleving zoals het bedoeld is.

Helaas was dit plezier van korte duur. Een nieuwe variant van het virus waart rond en is nog besmettelijker dan de vorige varianten. Het kabinet voelt zich genoodzaakt om maatregelen aan te kondigen die ook het buiten sporten raken en er voor zorgen dat trainingen alleen zijn toegestaan tot 17.00 uur en wedstrijden in de A categorie worden geannuleerd. Ook de kantine is gesloten. We lijken dus weer terug bij af.

Jubilarissen

In deze situatie kunnen we dus voor het tweede jaar op rij geen nieuwjaarsreceptie houden en geen vrijwilligersfeest in januari. We gaan proberen om dat later dit jaar nog in te halen. Toch wil ik de jubilarissen van dit jaar én van vorig jaar hierbij de blijk van waardering geven die ze verdienen. Het zijn er in totaal maar liefst 44! En die feliciteer ik hierbij allemaal van harte! Het zou tijd-technisch al een hels karwei zijn geweest om jullie tijdens een werkelijke receptie allemaal individueel toe te spreken. De tien jubilarissen die 50 of 60 of zelfs 70 of 75 jaar lid zijn heb ik op 2 januari thuis bezocht. Met Gust Bleijs als fotograaf en Albert Dirkx als de bloemenman heb ik deze leden een mooie bos bloemen overhandigd en gefeliciteerd.

Zie ook de foto’s onderaan dit artikel. De jubilarissen die 25 en 40 jaar lid zijn krijgen hun bloemetje nog of hebben dit inmiddels al gekregen. Het was helaas niet te doen om jullie allemaal te bezoeken. Ik hoop en denk dat de betreffende personen hier gezien de omstandigheden begrip voor zullen hebben. Aan het einde van dit artikel staan alle jubilarissen nog eens onder elkaar genoemd. Kom je iemand van hen tegen binnenkort: feliciteer hem of haar dan met het behaalde jubileum!

En het komende jaar?

Zoals ik bovenaan beschreef is het jaar 2022 ook weer in mineur gestart. We hebben te maken met veel beperkingen die het beleven van onze mooie hobby belemmeren. Ik roep iedereen op om niet te wanhopen. Hopelijk krijgen we het virus eronder en kunnen we onze hobby weer gaan beleven zoals voorheen. Zonder belemmeringen op en rond het veld en in de kantine.

De voorbereidingen op de toekomst lopen al volop. Zo hebben we gisteren aangekondigd dat Marc Post terugkeert op het oude nest en het komende seizoen onze nieuwe hoofdtrainer wordt. Hij volgt Niels Gevers op, die helaas door de Corona perikelen nooit de kans heeft gehad om een normale competitie af te ronden. We zijn er van overtuigd dat Marc het goede werk van Niels met onze jeugdige selectie een passend vervolg gaat geven. Maar eerst hopen we dat de trainingen en competitie voor iedereen weer snel hervat kunnen worden en we het seizoen 2021/2022 normaal af kunnen ronden. Het zou mooi zijn als we daarbij ook nog een paar successen kunnen vieren.

Tot slot wensen ik iedereen een voorspoedig 2022 toe met veel (voetbal)plezier, geluk en vooral een goede gezondheid!

Jos van den Borne
voorzitter

Alle jubilarissen van dit én vorig seizoen

Seizoen 2020-2021

60 jaar lid
Lau Lavrijsen, Jan Vosters
50 jaar lid
Jos Dirkx, Wim Roest, Harold van Limpt, Harry Antonis*
40 jaar lid
Daniël Jansen, Patrick Jansen, René van Limpt, René van Eijk
25 jaar lid
Cor Janssen, Bram Jansen, Dennis Hermans, Tom Lavrijsen, Kevin Gijbels, Frans van den Borne, Seb Heesters, Roy Roest, Ralf Lavrijsen, Artur Kox, Désiré Klaassen, Tommy Huybregts, Rob Lavrijsen, Dirk van der Heijden, Roel van der Heijden, Bas Lauwers

Seizoen 2021-2022

75 jaar lid
Gerrit van Limpt
70 jaar lid
Theo Bel
60 jaar lid
Piet Butterbröd
50 jaar lid
Tinus Dirkx
40 jaar lid
Jan Heesters, Guido Adams, Corné Dirkx, Willy Peijs, Riek van Bakel.
25 jaar lid
Jan Jansen, Bart Lauwers, Kevin van Limpt, John van Beek, Koen van Loon, Gijs van Poppel, Marc Lauwers, Tom van de Zanden, Kevin Hoeks

Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd aan alle jubilarissen!
*Harry Antonis zit al in zijn 53e lidmaatschapsjaar. Die was er tussendoor geschoten en hebben we nu alsnog meegenomen.

Gerrit van Limpt (75)Harry Antonis (53)
Jan Vosters (60)Jos Dirkx (50)
Harold van Limpt (50)Lau Lavrijsen (60)
Piet Butterbröd (60)Theo Bel (70)
Tinus Dirkx (50)Wim Roest (50)

Ander nieuws