Nieuwjaarsreceptie 2024 geslaagd

Na een proefjaar met de receptie op een vrijdagavond keerde Reusel Sport/CoTrans voor dit jaar weer terug naar de vertrouwde zondagmiddag voor het houden van haar nieuwjaarsreceptie. Op zondagmiddag 7 januari 2024 was de kantine dan ook weer the place to be. Jammer genoeg vonden niet heel veel leden de weg naar de kantine deze zondag. Debet aan het lage bezoekersaantal was zeer zeker het feit dat er dit jaar géén jubilea gevierd werden. Tijdens de ALV in oktober is besloten om het viermoment van een jubileum aan te passen. Waar tot nu toe een lid zijn jubileum mocht vieren in het jaar waarin hij dat nog moest gaan halen, vieren we dat voortaan achteraf. En da’s best logisch: je kunt een feestje pas vieren als de mijlpaal is behaald. Dit jaar geen jubilarissen dus, maar het werd met de aanwezigen toch zeker nog een leuke middag; voor een aantal soepeltjes doorlopend in de avond.

Speech

Voorzitter Jos van den Borne begon zijn speech met het bedanken van degenen die wel aanwezig waren. Verder blikte hij terug op 2023. Een jaar waarin we met het 1e promoveerden naar de 2e klasse en waarin ook een aantal jeugdteams een mooi kampioenschap behaalden. De JO19-1 bijvoorbeeld werd in december kampioen en gaat nu in de 4e Divisie spelen; dat niveau hebben we in ons bestaan nog nooit bereikt met de JO19-1. Een jaar ook waarin we helaas afscheid hebben moeten nemen van enkele leden en oud-leden. Allen werden nog even kort gememoreerd.

Een goede houvast voor Jos zijn tekst waren de voorspellingen uit de glazen bol van Artur Kox die hij vorig jaar, bij afwezigheid van Jos toen, in zijn speech de revue liet passeren. Artur bleek er in een aantal gevallen niet eens zo heel ver naast te hebben gezeten. De inhaalrace op die van hierneffe en een kampioenschap lukten weliswaar niet. Maar de promotie door de winst op Nieuwkuijk was een schitterend alternatief. Het kunstgras is er gekomen. En dat is een hele mooie en goede ontwikkeling voor onze vereniging. Het is op het nippertje trainings-klaar gekomen in 2023; de laatste hand aan de omgeving en afwerking ervan wordt gelegd. Binnenkort zullen we het volledig in gebruik kunnen nemen. Ook de samenwerking met korfbalvereniging Rosolo krijgt steeds beter vorm. Jos verzekerde de aanwezigen dat van een fusie totaal géén sprake is. Maar we zoeken elkaar op voor de organisatie van activiteiten en kijken of we elkaar op bestuurlijk vlak mogelijk links of rechts wat kunnen helpen. Het DNA van beide clubs past goed bij elkaar zo blijkt wel.


Loterij

Een half uurtje na Jos’ speech nam loterij-speaker Jürgen van Veldhoven de microfoon ter hand voor de bekendmaking van de top 15 prijzen van de 9e nieuwjaarsloterij. De volledige uitslag hiervan leest u in een ander artikel op deze site. Alle actieve leden, 511 in getal dit keer, ontvangen hierbij een boekje met 40 lootjes. Die kunnen ze verkopen aan vrienden, familie, collega’s, in de straat of buurt of op welke wijze dan ook, om zo 20 euro van de contributie terug te verdienen. Of ze kunnen ze zelf houden om kans te maken op één van de vele prijzen. Albert Dirkx doet daarnaast elk jaar weer zijn best om extra boekjes aan de man te brengen. Maar liefst 37 stuks wist hij er te verkopen. En daarvoor kreeg hij een mooi applaus! De trekking op zich verliep vlekkeloos en was voor alle aanwezigen te volgen op de televisieschermen.


Tot slot wensen we iedereen een sportief 2024 toe met veel (voetbal)plezier, geluk en vooral een goede gezondheid!

Bestuur Reusel Sport/CoTransAnder nieuws