Reusel Sport/CoTrans

Naar de finale na 2-0 winst op vv Rijen

Op een zonovergoten sportpark heeft Reusel Sport/CoTrans op 11 juni door een 2-0 overwinning op 2e klasser VV Rijen de finale gehaald van de strijd om promotie naar de 2e klasse. Man of the match was Wout Vosters die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Vooral in de eerste 35 minuten waren de geelzwarten by far de bovenliggende partij en had de voorsprong al uitgebouwd kunnen worden tot een bijna onoverbrugbare 3-0. Maar de doelpuntenmachine bleef na de openingstreffer in de 17e minuut toch steken op dat ene doelpunt. De Rijense ploeg van coach Paul Naalden drong in de laatste 10 minuten wel wat aan, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. In de tweede helft was de wedstrijd weliswaar iets meer in balans, maar kon Rijen opnieuw niet heel veel gevaar voor het doel van Brent van der Heijden stichten. En waar dat wel lukte stond Brent op zijn post. Onze voorwaartsen daarentegen kregen opnieuw veel kansen die jammer genoeg allemaal om zeep werden geholpen. Tot de 80e minuut bleef het daarom toch spannend. Na de 2-0 van Wout was het pleit wel beslecht en kon de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld worden. Aanstaande zondag wacht nu 3e klasser Nieuwkuijk die in de 118e minuut van de verlenging met 4-3 wonnen van SC Gastel. Op sportpark De Roode Bleek in Liempde gaan zij met ons de strijd aan voor die begeerde plek volgend seizoen in de 2e klasse.

Met een leuke sfeeractie verzorgd door de JO14 werd net voor aanvang het extra belang van deze wedstrijd luister bij gezet. De geel- en zwartgekleurde rookpotten vormden een mooie figuurlijke aftrap van de wedstrijd. Die rustig begon. Beide ploegen startten in een aftastende modus. Bij onze jongens was al snel hun kenmerkende goede positiespel te herkennen. Terwijl Rijen de diepte zocht bij met name spits Yassin Ben Messaoud. Die zorgde in hun wedstrijd een week eerder tegen Braakhuizen voor veel gevaar. Maar deze middag moest hij vaak zijn meerdere erkennen in het goede verdedigingswerk van Melle Huijbregts en Tom Dickens. Als je mocht wedden wie de eerste goal zou maken dan zou je je geld wel op Reusel hebben gezet. En zo geschiedde. Wout Vosters lag zelf aan de basis van de 1-0. Met een prachtige breedtepass over de hele van rechts naar links stuurde hij Jorg Dickens weg. Die nam goed aan, trok door op links en legde de bal panklaar op de penaltystip waar de inmiddels bijgesloten Wout in kwam lopen en verwoestend uithaalde voor de 1-0.

Twee minuten later al had het al 2-0 kunnen zijn. Wout Vosters was deze middag weer eens enorm goed op dreef. Na een flitsende actie stoof hij de 16 meter binnen en schoot weer goed in. De bal belandde op de paal. Weer een minuut later had Jorg Dickens ook de 2-0 op zijn slof. Over de linkerkant ging hij goed door, trok naar binnen en wilde in de korte hoek afwerken. Nu was het keeper Bas van Loon die er nog net zijn teen tegen kon zetten en er een corner van maakte. Op het half uur werd Rijen voor het eerst pas echt gevaarlijk. Glenn van Riel, één van de gevaarlijkere spelers van Rijen deze middag, stoomde van achteruit op en sneed door het middenveld zo ons 16 meter gebied in. Waar iedereen verwachtte dat hij op goal zou schieten legde hij de bal af naar Job Jansen. Diens inzet werd echter gestopt door onze verdediging waarmee het gevaar was geweken. Na 37 minuten opnieuw een kansje voor Rijen. Vanaf 20 meter schoot Marc Jacobs op doel, maar Brent kon zijn inzet eenvoudig klemvast pakken. In de 39e en de 42e minuut kreeg onze dribbelaar Jorg Dickens opnieuw twee opgelegde kansen. De eerste was een te wild schot dat hoog over ging. De tweede was een de slap schot na een zo herkenbare Jorgiaanse dribbel vanaf links naar binnen. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam van de groengelen. Opnieuw was het Glenn van Riel die van achteruit helemaal door kon stomen richting ons strafschopgebied. Weer legde hij de bal af, nu op Yassin Ben Messaoud. Die schoot uit de draai gevaarlijk in, maar zag het schiettuig rechts naast gaan.

Het eerste kwartier van de tweede helft bleef vrij rustig. Het spel ging redelijk goed op en neer, maar beide ploegen wisten elkaars aanvallen telkens tijdig te pareren. In de 59e minuut kreeg Rijen een eerste goede kans. Brent kon eenvoudig redding brengen. De moegestreden Davy Verbaant werd na ruim een uur gewisseld voor Frenk Hendrikx. Die had om 11 uur al een hele wedstrijd gespeeld met het tweede op een bloedheet kunstgrasveld in Son en Breugel. Daar werkte het tweede hun finale voor promotie naar de Hoofdklasse af tegen Zwaluw VFC 2. Het team van scheidend coach Ferry Jansen, zoals altijd geflankeerd door de broers Stefan en Erik Bogaars ging strijdend ten onder. Zwaluw was deze zondag uiteindelijk wel de iets betere ploeg en won door een doelpunt in de 89e minuut met 2-1. Job Dickens had het tweede in de 5e minuut al op een 1-0 voorsprong gebracht. Na een half uur werd het 1-1 en dus vlak voor tijd die beslissende 2-1 voor de Vughtenaren. Daarvoor had met name Frenk tot 3 keer toe open kansen gehad om Reusel weer op voorsprong te zetten. Het mocht niet zo zijn. Na zijn invalbeurt bij het eerste deze middag speelde hij geen grote rol in dat laatste half uur. Nadat eerst Jorg Dickens vanaf 18 meter buiten bereik van de Rijen-goaly net naast schoot was het in de 69e minuut 1 keer Frenk die goed door ging op rechts en naar binnen kon trekken. Zijn voorzet op Wout Vosters was echter niet op maat. Jorg Dickens kon nog wel oppikken en inschieten, maar veel te slap.

In de 71e minuut kon Rijen weer eens van zich doen spreken. Jordi Doms schoot goed in, maar wel van heel ver. Brent kon zich dan ook makkelijk goed opstellen en de bal eenvoudig vangen. Net voor de tweede drinkpauze in de tweede helft (die werden door de hitte om het kwartier ingelast) was er even paniek bij het publiek. Na een actie op het middenveld ging Mathijs Bel na een duel naar de grond. Even werd er gedacht aan een stevige blessure. Maar gelukkig bleek het “slechts” kramp te zijn. Die was wel zodanig dat Mathijs de wedstrijd niet voort kon zetten. Onze generaal op het middenveld moest de strijd dus staken. Hein Biemans kwam hem vervangen. Kort daarna wisselde ook Rijen nog eens. Walter Dingemans en Tom Klaassen kwamen Job Jansen en Marc Jacobs vervangen. Het had voor Rijen de opmaat moeten zijn voor een laatste offensief. Maar prompt kwam kort daar achteraan de 2-0 van Wout. Hijzelf werd op rechts weggestuurd en kon goed doorkomen. Voor zijn voorzet had hij de keuze uit zeker 2 of 3 mee opgekomen spelers. Maar hij bereikte niemand. De bal ging voorbij en werd achterin de 16 toch weer opgepikt en terug voor het doel gebracht. Wout stond daar inmiddels zelf, kreeg hem aangespeeld en kon de bevrijdende 2-0 van dichtbij laten aantekenen. De Rijenaren protesteerden nog wegens vermeend buitenspel bij die eerste pass op Wout, maar dat werd door scheidsrechter Amilcar Mejia weggewuifd. Assistent scheidsrechter Sterre Bijlsma beaamde na afloop in de bestuurskamer dat er volgens haar echt geen sprake van buitenspel was.

Die 2-0 tien minuten voor tijd was wel de figuurlijke doodsteek voor de hardwerkende ploeg uit Rijen. Het geloof stroomde op deze toch al bloedhete zondag samen met de vele zweetdruppels uit de lichamen van de groen-gele brigade. Die in de 85e minuut nog wel een hele goede kans kregen. Van dichtbij werd vanaf links goed ingeschoten. Brent van der Heijden was echter zeer snel en strekte zich goed om de inzet tot corner te kunnen verwerken. Die leverde geen gevaar meer op. In de 88e minuut kreeg Wout zijn verdiende publiekswissel. Volgens hemzelf was hij gewoon helemaal op en dat geloven we ook. Yimo Bogaars mocht hem nog even komen vervangen. Maar het spel was gespeeld en na 93 minuten klonk het eindsignaal. Reusel Sport was over de hele wedstrijd de overtuigende en zeer terechte winnaar. De mannen van Rijen moesten deze middag hun meerdere in ons erkennen. En deden dat op zeer sportieve wijze. Helaas komt er bij hen na 8 jaar een (voorlopig) einde aan het 2e klasse tijdperk. We wensen hen in elk geval succes het komend seizoen waarin ze wellicht weer om het kampioenschap mee kunnen gaan strijden. Na afloop van de wedstrijd bleven de Rijenaren nog lekker gezellig en lang hangen op Den Hoek om de degradatie met de nodige goudgele rakkers alvast voor een stukje weg te spoelen.

En dus mogen we zondag op voor de finale! Tegenstander Nieuwkuijk was volgens de berichtgeving veruit de betere ploeg in hun halve finale tegen SC Gastel. Na een 2-0 en 3-1 voorsprong wisten de Oud-Gastelnaren echter toch nog langszij te komen binnen de 90 minuten. Een verlenging was derhalve nodig en daarin maakte de thuisploeg in de 118e minuut nog de 4-3. Dat extra half uurtje hebben ze dan toch alvast in de benen. De finale wordt gespeeld op het sportpark van DVG in Liempde. De plek waar vorig seizoen Hoogeloon na een zinderende strijd en penalty-reeks hun kunstje flikte en promotie naar de 2e klasse afdwong. Onze jongens zullen er – net als die van Nieuwkuijk waarschijnlijk – alles maar dan ook alles aan doen om als winnaar uit de bus te komen. Op voorhand lijken de twee teams erg aan elkaar gewaagd. Zondag gaan we het meemaken als om 14:30 uur wordt afgetrapt onder leiding van Wendy Gijsbers. Wat er ook gebeurt, het seizoen van onze gehele selectie, 1 én 2, mag nu al als zeer geslaagd beschouwd worden. Zondag kunnen we er nog het zo geliefde gouden randje aan toevoegen, die spreekwoordelijke kers op de taart. Maar sowieso zal na de wedstrijd op het sportpark in Reusel een feestje worden gebouwd. Misschien een wat klein, maar hopelijk een heel groot! Onze vriendinnen van KV Rosolo zullen hier ook bij aansluiten. Die spelen met hun eerste én tweede beiden om het landskampioenschap. Dus hopelijk gaan we voor 3 feestgangers. Graag tot zondag in Liempde.

Ander nieuws