Moeizame overwinning tegen goed spelende 4e klasser GSBW: 2-0

Op een zonnige kermiszondag stond voor Reusel Sport/CoTrans de tweede bekerronde op het programma: thuis tegen GSBW uit Goirle. Beide teams hadden de eerste ronde afgesloten met een overwinning. Reusel Sport/CoTrans won uit tegen SVSOS uit Biest-Houtakker met 1-6, terwijl GSBW met 0-9 HMVV uit Hooge Mierde aan de kant zette.

Om precies half drie floot scheidsrechter Mark v/d Brink uit Breda voor het beginsignaal. Al snel bleek dat dit blauw-witte team uit Goirle, uitkomend in de 4e klasse, een tegenstander was waar je niet zomaar overheen loopt. Vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd, met een prima sfeer. GSBW had redelijk wat supporters meegebracht, die hun club flink aanmoedigden. De thuisploeg miste nog enkele geblesseerden. En daar kwam Melle Huijbregts in de 8e minuut ook nog bij. Mees van Veldhoven kwam hem vervangen. De eerste kans was voor de ijverige Wout Vosters die in de 14e minuut na een fraaie solo net over schoot en wat later op de uitblinkende GSBW doelman Jelle v/d Velden strandde. In de 16e min was het GSBW-spits Willem Kleyssen die zijn inzet fraai gekeerd zag worden door Paul Dijkmans. Twee minuten later had Reusel Sport/CoTrans geluk dat de bal via binnenkant paal weer het veld in kwam. In de 38e minuut zagen we een prachtige aanval via Yimo Bogaars, Tuur de Laat en Wout Vosters, waarna Nick Wouters fraai de 1-0 kon binnen schieten. Dat was ook de ruststand.

Na precies 15 minuten pauze begon de tweede helft. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg verschillende mogelijkheden die niet allemaal even goed werden uitgespeeld. GSBW bleef constant gevaarlijk met snelle uitvallen. Met enig geluk en door menigmaal kordaat optreden van Paul Dijkmans bleef de verdediging van de thuisploeg overeind en het doel schoon. Maar omdat ook de thuisploeg de kansen niet in doelpunten kon omzetten bleef het gevaarlijk tot het eind. Reusel Sport/CoTrans wisselde in de tweede helft Yimo Bogaars en Tuur de Laat voor respectievelijk Kevin Wouters en Dirk de Koning. In de 93e minuut kwam dan eindelijk de eindstand op het bord. Een fraaie aanval via Dirk de Koning en Kevin Wouters werd mooi afgerond door Wout Vosters die met een mooi schot in de kruising de bevrijdende 2-0 aantekende.

Uitslagen
Reusel Sport/CoTrans 1 – GSBW : 2-0
HMVV 1 – SVSOS 1 : 7-0


Stand
1) Reusel Sport/CoTrans 1 2-6  8-1
2) GSBW 2-3  9-2
3) HMVV 2-3  7-9
4) SVSOS 2-0  1-13


Uitslagen
Reusel Sport/CoTrans 2 – Bladella 2 : 1-3
Waalre 2 – Hapert 2 : 5-1


Stand
1) Bladella 2  2-6  7-1
2) Waalre 2  2-3  5-5
3) Hapert 2  2-3   3-6
4) Reusel Sport/CoTrans 2  2-0  2-5


Programma 19 september
14.30 HMVV 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
14.30 SVSOS 1- GSBW 1
12.00 Waalre 2 – Reusel Sport/CoTrans 2
12.00 Hapert 2 – Bladella 2   

Ander nieuws