Met een krappe 0-1 in Hapert is de eerste uitoverwinning een feit

Voor de laatste overwinning van onze geelzwarte helden in Hapert moeten we terug naar het seizoen 2013/2014. Op 19 januari 2014 werd in de 4e klasse H met 0-3 gewonnen. In de daarop volgende 8 seizoen kwamen we de Pintenwippers in ’14/’15 en ’16/’17 niet tegen omdat zij in de 4e klasse vertoefden en wij in de 3e. In ’20/’21 ging de wedstrijd door corona niet door. Maar in de overige 5 ontmoetingen op De Lemelvelden wist de thuisploeg de punten in Hapert te houden door te winnen met 5-1, 2-0, 1-0, 2-1 en 1-0 . Ooit zou aan die reeks een einde komen. Afgelopen zondag was daarvoor een uitgelezen kans. Het gaat immers niet al te best met Hapert dit seizoen. Wat ook niet heel gek is als je weet dat coach Tom van der Steen maar liefst 5 goede spelers in de zomer zag vertrekken of stoppen. Na een aardig begin met 1 winstpartij en twee gelijke spelen werden de laatste 4 wedstrijden verloren. Wijzelf daarentegen wonnen thuis 4 keer. Uit werden weliswaar nog geen punten gepakt, maar de tegenstanders waren wel de nummers 1, 2 en 3 van de huidige stand. De verwachting vooraf was dat we voetballend de betere ploeg zouden zijn. Dat zijn we wel vaker, maar je moet wel ook goals maken. De verwachting kwam uit; vooral de eerste helft. En de goal kwam ook; in minuut 24. Het bleef echter maar bij dat ene doelpunt wat ervoor zorgde dat Hapert tot de laatste minuut geloof bleef houden er nog een punt uit te kunnen slepen. Met dank aan enkele uitstekende reddingen van Boudewijn van Buggenum gebeurde dat uiteindelijk niet en konden de punten sinds lange tijd weer eens mee naar Reusel.

Het was gedaan met de zon afgelopen zondag. Nu was het weer nat, koud en al wat guur zelfs met een straf windje. Het past bij de tijd van het jaar, maar leuk is het niet. Gelukkig gaf de tribune uitkomst om niet nat te worden. Wilco Visser uit Boxtel blies om iets na half drie voor het startsignaal. Hij floot een prima en onopvallende wedstrijd wat een stuk fijner was dan dat laatste half uur van een week eerder. Het spektakel van Hapert-kant kwam deze zondag van de supporters. Na wat knalvuurwerk net na het begin volgde in de 9e minuut nog een 20-klapper. Voor die tijd gebeurde er op het veld nog vrij weinig. Wel goed zichtbaar was dat wij veruit de betere ploeg waren. De Hapertse aanvallers konden niet bereikt worden en tegenhouden was het devies aan Hapert-kant. Vanaf de 10e minuut ongeveer begonnen we ook de eerste kansen te krijgen. Een schot van Steef Vosters van ver trof echter nog geen doel. En een poeier met links van Mathijs Bel werd gestopt door keeper Timo Hooijen die het lekker druk kreeg deze middag en menigmaal een doelpunt wist te voorkomen.

De eerste helft was immers één grote Reuselse aanvalsgolf. Waarin de ene na de andere kans gecreëerd werd, maar ook weer net zo onzorgvuldig afgewerkt of verprutst werd. Ook waren er veel slordigheden te zien. Hapert kon daar weinig tot niets tegenover zetten. In de 19e minuut kon Hein Biemans een corner inknikken, maar smoorde de bal nog in de mêlée van spelers. Vijf minuten later lukte het wel. Opnieuw een corner van links en dit keer kon Hein de bal met zijn hoofd richting de verre hoek sturen en verdween het schiettuig in het doel: de 0-1 was een feit. In totaal 8 corners kregen we in de 1e helft. Hapert had nauwelijks iets in de pap te brokkelen. Maar waren we nu maar eens wat efficiënter en zorgvuldiger, dan had het bij rust zo al 0-3 of zo kunnen staan en was de wedstrijd nagenoeg al gespeeld. Jorg Dickens, Wout Vosters en Dirk de Koning konden de vele kansen echter niet omzetten in doelpunten. Pas in de 36e minuut kwam Hapert voor het eerst goed door en was op tijd verdedigen van Melle Huijbregts ook echt nodig. In de 39e minuut leek Frans Leijten alleen op de keeper af te kunnen, maar werd hij teruggefloten wegens buitenspel.

Bij het begin van de tweede helft was er opnieuw vuurwerk te zien. Achter het doel dit keer een paar mooie gekleurde fluiters. En omdat het maar 0-1 was gebleven, had Hapert natuurlijk geloof getankt in de kleedkamer. Ze konden zich dan ook wat meer laten gelden in de eerste minuten. Zodanig zelfs dat Boudewijn al eens moest ingrijpen. Hij verving overigens vaste keeper Brent die een handblessure op het werk had opgelopen en met 5 hechtingen even geen bal tegen zijn hand kan hebben. Die eerste aanvallende impulsen van Hapert eindigden met een corner in de 50e minuut. Sem Liebregts’ inzet deed de bal achter gaan. Daarna pikten onze jongens het weer op, maar de gehele tweede helft was wel een stuk beter in balans. Wij bleven wel de bovenliggende partij, maar Hapert kreeg zo af en toe ook wat grip op het spel. Tot veel kansen voor de rood-blauwen leidde dat niet. Behalve twee hele goede in de 68e minuut voor Dave Koolen en de 88e voor Yorick Hooijen. Bij de kans voor Dave moest Boudewijn zich strekken naar de linkerhoek en kon hij de bal nog net tot corner verwerken. En ook bij de kans voor Yorick zag het Reuselse publiek de gelijkmaker al gemaakt zijn, maar liet Boudewijn opnieuw zijn klasse zien door Yorick’s inzet met een katachtige reflex te stoppen. De verdedigers deden de rest.

Peentjes zweten was dat nog in die laatste minuten. En dat was onze eigen schuld, want het had al lang en breed beslist moeten zijn. We noteerden in de tweede helft namelijk nog eens zeker 15 doelkansen (inclusief corners) voor onze jongens. Daar hadden er ook zeker weer een aantal van in het net moeten liggen. Zeker de kans van Jorg Dickens in de 56e minuut. Na een goede actie ging hij op links alleen op de keeper af, maar schoot de bal jammerlijk naast. Ook in de 92e minuut nog volgde een open piek, maar werd opnieuw niet gescoord. Opnieuw was het deels onzorgvuldigheid, maar ook deels goed optreden van de Hapertse defensie en hun keeper Timo Hooijen. Uiteindelijk waren we erg blij dat de scheidsrechter eindelijk het eindsignaal liet horen en de overwinning in de pocket zat.

Op Bladella staat dit seizoen vooralsnog geen maat. Zij wonnen glansrijk de eerste periode door PSV met 4-1 aan de kant te zetten en staan fier bovenaan. Proficiat! Gestel won met 4-2 van Unitas ’59 en steeg van 3 naar 2. VV Acht liet 2 punten liggen tegen laagvlieger DBS en zakte naar plek 3. Beiden staan nu met 17 punten twee puntjes boven ons. RKVVO verloor met 3-5 van Dommelen en volgt nu samen met de Wilhelmina en de Beerse Boys op 4 punten. En Dommelen, dat is komende zondag de 27e onze volgende tegenstander. Die verloren hun eerste 5 wedstrijden, maar zijn daarna 180 graden gedraaid en behaalden 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Zondag gaan we er zeker weer voor om die opmars weer te stuiten! Bent u er ook weer bij? Graag tot dan!

Ander nieuws