Met 2-1 winst op Wilhelmina Boys verzekeren we ons voor deelname aan de nacompetitie

De kantinecommissie van Reusel Sport/CoTrans had bedacht om reeds op 14 mei de seizoensafsluiting te vieren. Met veel teams thuis was deze zondag de meest ideale in deze laatste competitieweken om dat te doen. Een goede gok zo bleek, want het zonnetje scheen volop! En een mooie zondag werd het ook sportief! Met liefst 7 winstpartijen en 2 gelijke spelen verloor geen enkel seniorenteam. De muziek van DJ Lucas bonkte dan ook tot in de late uurtjes over Den Hoek waar flink werd gefeest. Reden om dat te doen was er ook volop voor de selectie. Het tweede maakte om 12:00 uur gehakt van angstgegner Emplina 2. Nog nooit werd er van de ploeg uit Empel gewonnen, maar vandaag was er geen kruit gewassen tegen de aanvalsdriften van de geelzwarten. Met maar liefst 7-0 werd Emplina verslagen. Een stuk moeilijker verliep ’s middags de hoofdmatch van het eerste tegen Wilhelmina Boys. De mannen van Marc Post trokken echter wel aan het langste eind en stelden met een 2-1 overwinning deelname aan de nacompetitie veilig. De 2e plaats in de eindrangschikking is met 10 punten voorsprong op de nummers 3 en 4 en 5 zeker. De derde periode nog niet, maar mochten we die niet halen, dan nemen we de periodetitel van Bladella over omdat die dan kampioen zullen zijn.

Waar de zon twee weken geleden nog voor een wat gezapige partij voetbal zorgde, was daar deze middag geen sprake van. Beide partijen waren goed aan elkaar gewaagd en lieten met periodes mooi en aanvallend voetbal zien. Het spel ging dan ook goed op en neer en menigmaal werd het nodige gevaar gesticht voor één van beide doelen. Voor Reusel Sport/CoTrans was dit wel één van de moeilijkste potjes van het seizoen, zo beaamde achteraf ook Marc Post. En dan is het extra mooi als je die toch winnend afsluit. En bovendien ook nog een prijs meepakt door die deelname aan de nacompetitie. Daar moest echter wel hard voor gewerkt worden. Al in de tweede minuut leken we door een vliegend schot van Mathijs Bel op voorsprong te komen. Zijn schot ging maar net naast. Daartegenover kreeg Wilhelmina Boys in de 7e minuut via Yusuf Ogutcu een open piek die hij verprutste. En in de 13e minuut kon spits Robbie Baeten alleen op Brent van der Heijden af. Robbie’s inzet werd vakkundig door Brent tegengehouden.

Na dat eerste kwartier duurde het tot de 37e minuut voordat er weer een echt gevaarlijke situatie ontstond. Een goede aanval van Wilhelmina Boys kon alleen nog onreglementair gestopt worden. Scheidsrechter Robin Koster wees terecht naar de stip. Het publiek zag de bui al hangen, maar Huib Bergkamp schoot de toegekende pingel uiterst zwak rechts onderin in, waardoor Brent met een eenvoudige duik de 0-1 kon voorkomen. In de aanval die daarop volgde leverde Wout Vosters een enorme knal af op het doel van Tycho Berings die met een flitsende duik zijn team voor een achterstand behoedde. Toen nog wel, maar 3 minuten daarna was het – een beetje uit het niets – wel raak. Wout Vosters kreeg de bal vanaf links ingespeeld en boorde zich het 16 meter gebied binnen. Helemaal tot aan de achterlijn kon hij doorgaan, naar binnen trekken en een subtiel voorzetje geven. En daar wist de inlopende Jorg Dickens wel raad mee. De bal belandde precies op zijn hoofd en hij kopte zo de 1-0 binnen. Op de keper beschouwd waren de Wilhelmina Boys in de eerste helft wel de iets betere en iets gevaarlijkere ploeg. De 1-0 werd dan ook flink gevierd en sloeg bij de Bestenaren redelijk als een bom in. Een paar minuten voor de rust had Davy Verbaant de 2-0 op zijn pantoffel. In de basis begonnen omdat Hein Biemans geblesseerd is, ging hij vanaf rechts alleen op het doel af. Maar hij wachtte net iets te lang met schieten waardoor een Bestse verdediger hem nog net wat uit zijn evenwicht kon brengen. Zijn schot ging daarom over en naast.


Zonder wisselingen aan beide kanten moest Wilhelmina Boys na rust op jacht naar de gelijkmaker. Voor hen stond (en staat) immers de 3e periodetitel en/of 3e plaats, die zeer waarschijnlijk ook nog recht geeft op deelname aan de nacompetitie, nog op het spel. Maar dan is winnen wel zeer gewenst. Voordat echter goed en wel aan een gelijkmaker kon worden gedacht maakte Steef Vosters na een mooie aanval in de 52e minuut met een lage schuiver in de lange hoek de 2-0. Een corner werd in eerste instantie nog goed weggewerkt. Wout Vosters veroverde de bal echter snel terug en kon Steef, die nog was blijven hangen, op maat bedienen. Door een perfecte aanname legde de aanvoerder de bal meteen goed voor zichzelf klaar en kon hij doeltreffend afwerken. Dat verschil gaf wel een beetje lucht voor de Reuselnaren, maar die konnen allerminst bij de pakken gaan neerzitten. Wilhelmina Boys deed er nog een schepje bovenop. Twee minuten na het doelpunt had het al weer 2-1 kunnen zijn. Door een misser van Tom Dickens kon een voorzet worden gegeven, maar hadden we het geluk dat de Bestse aanvallers allemaal al te ver waren ingelopen en de bal achter iedereen doorging.


Tien minuten na het tweede doelpunt was daar dan toch de aansluitingstreffer. Op een scherpe voorzet vanaf rechts kwam Brent te laat. De bal viel in de 5 meter naar beneden waar Robbie Baeten goed kwam inlopen en vóór Brent doorkwam en de bal in kon schieten. 2-1 dus met nog een half uur te gaan. Het warme weer speelde daarna wel wat in ons voordeel, want de vermoeidheid begon langzaam aan zichtbaar te worden. De Boys konden steeds moeilijker echt goed druk zetten. Alleen invaller Bart van Halteren kon na een goede snelle uitval in de 83e minuut nog een keer gevaarlijk worden. Op links kon hij goed doorgaan tot op de achterlijn. Opnieuw waren de voorwaartsen echter te ver doorgelopen en ging zijn voorzet achter iedereen langs en voorbij. Vóór die kans was het voornamelijk Reusel Sport dat nog een paar mooie kansen kreeg. Keeper Berings liet zich daarbij echter steeds van zijn beste kant zien. Hij bokste in de 63e minuut een goed schot van Nick Wouters uit de kruising, kon een mooi schot van Wout Vosters in de 75e minuut tot corner verwerken en voorkwam wederom een doelpunt toen Nick Wouters uit die corner van heel dichtbij inkopte.


Doordat er ondertussen ook flink gewisseld was en er links en rechts wat tijd was gerekt liet de scheidsrechter zijn klokje rustig doorlopen tot in de 98e minuut. In die blessuretijd kreeg invaller Thijs van der Vleuten nog een aardige kans bij de eerste paal op een voorzet van Michael Koning van links. Zijn inzet ging naast. Aan de andere kant had Matt van Gompel na een foute inschatting van Huib Bergkamp vrije doorgang op weg naar de 3-1. De uitblinkende Tycho Berings voorkwam echter weer een treffer. Moegestreden maar voldaan trokken onze jongen zo de overwinning over te eindstreep. Komende week gaan we op bezoek naar Unitas’59. Opnieuw een finale en waarschijnlijk een lastige wedstrijd. Unitas’59 kan de nacompetitie om de degradatieplekken nog ontlopen en zal er alles aan doen om dat te proberen. Bovendien behaalden zij 10 punten uit hun laatste 4 wedstrijden en zitten ze daarmee in een goede flow. Onze jongens hebben maar 1 taak om de nog altijd in leven zijnde droom te laten uitkomen: winnen. En dan maar zien hoe die van hier neffe het er af brengen. We zien jullie dan ook graag verschijnen op Sportpark Bokt aan de Anconalaan in Eindhoven.

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans
Brent van der Heijden, Tom Dickens, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Steef Vosters, Wout Vosters, Dirk de Koning (81″ Matt van Gompel), Davy Verbaant (70″ Frenk Hendrikx).

Unitas’59
Tycho Berings, Jorn van Zandvoort, Huib Bergkamp, Leandro Rodrigues (84″ Rik Tijssen), Walid Maruan, August Mathijsen (57″ Thijs van der Vleuten), Koen Leijtens, Bas Postuma (66″ Bart van Halteren), Tijs Meeske (80″ Ward van Rooij), Robbie Baeten, Yusuf Ogutcu (57″ Michael Koning).

Ander nieuws