Reusel Sport/CoTrans

Marc Post na 20 jaar terug bij Reusel Sport/CoTrans

Met ingang van het seizoen 2022-2023 wordt de uit Nuenen afkomstige Marc Post (59) onze nieuwe hoofdtrainer. Marc keert terug op het oude nest en volgt daarmee Niels Gevers op.

We zijn bijzonder in onze nopjes met de komst van de succestrainer van weleer. Post had onze geelzwarte equipe eerder al 4 seizoenen onder zijn hoede. In de seizoenen 1998/1999 tot en met 2001/2002 beleefde hij al vele mooie momenten op sportpark Den Hoek. Met 2 kampioenschappen dirigeerde hij ons vaandelteam van de 4e naar de 2e klasse. Waar we ook nog prima voor de dag kwamen en zelfs meestreden om promotie naar de 1e klasse. Ook het tweede promoveerde in die periode 3 keer.


De staat van dienst van Marc in het Kempische amateurvoetbal en in het bijzonder als trainer is uitzonderlijk te noemen. Marc is als voetballer met name actief geweest bij Hapert. Dat was in de tijd dat deze club nog in de hoofdklasse van het amateurvoetbal speelde. Ook Veloc en Bergeijk staan op zijn palmares als speler. Na een blessure kon Marc helaas niet meer op het hoogste niveau mee en heeft hij voor het trainersvak gekozen. Bij vele clubs (hoofdzakelijk in Noord Brabant, maar ook in het Limburgse) heeft Marc successen geboekt. Zijn trainerscarrière begon bij Hapert 2. Daarna is Marc als hoofdtrainer actief geweest bij Casteren, Bergeijk, Reusel Sport, de Valk, DBS, Someren, SVC 2000, Herpinia en Dommelen. Vervolgens is hij sinds het seizoen 2015/2016 als jeugdcoördinator bij Hoogeloon aan de slag gegaan waar hij ook prima werk afgeleverd heeft.

Het succesteam uit 1999. Bij het zien van deze foto merkte Marc op ze allemaal nog van destijds te kennen. De eerste “naam” die hij noemde was “de Fak”.

Als docent lichamelijke opvoeding heeft Marc de nodige ervaring met het omgaan met jeugdige sporters. Dit zal ongetwijfeld ook goed van pas komen bij onze jeugdige selectie. We zijn er van overtuigd dat Marc het goede werk van Niels Gevers een passend vervolg gaat geven met wellicht een nieuwe succesperiode tot gevolg. De aanstelling van Marc is onder andere in overleg met de trainers van het 2e tot stand gekomen. Ferry Jansen en Stefan Bogaars, destijds beiden voetballend in de selectie, kijken erg uit naar de samenwerking met hem. Wij wensen hen, met de rest van de begeleiding, bij deze alvast heel veel succes.

Gevraagd naar een eerste reactie bij het maken van de foto’s vertelde Marc er erg veel zin in te hebben: “Zoals ik altijd tegen mijn spelers zeg voordat we het veld op gaan: Let’s kick some ass!!”. In Engeland is een gevleugelde uitspraak “Football is coming home”. Marc vond de quote “Coach is coming home” wel mooi passen bij zijn terugkeer. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Bestuur & Technische Commissie Reusel Sport/CoTrans

De nieuwe trainersstaf vanaf 2022/2023! Met voor Marc nog geen jas.
“Die geef ik liever straks elke week aan de tegenstander”, aldus Marc.

Ander nieuws