Reusel Sport/CoTrans

Let op tijdens de werkzaamheden!!

Er wordt weer flink gewerkt aan het herstructurering van de Turnhoutseweg en Leijenstraat. Met als onderdeel daarvan de parkeerplaats van het sportpark en de (oude) fietsenstalling aldaar. Na opmerkingen over onveilige situaties en dat het nogal een chaos zou zijn zelfs, hebben we de Gemeente/Stibex gevraagd om duidelijke maatregelen te nemen en ons te informeren. Je leest daar in dit artikel meer over.


Waar gewerkt wordt moet je uitkijken. Dat moet je altijd doen natuurlijk. Dit is nu de situatie in een plaatje:
Gezien vanaf de Lensheuvel staat aan het begin en halverwege de Leijenstraat een bord dat het voor doorgaand verkeer gestremd is. Dat is pas het geval vanaf de bocht bij het Sportpark. Gelieve dan ook niet met de auto vanaf de Lensheuvel daar in te rijden.


De “oude” toegangsweg vanaf de Turnhoutseweg naar het sportpark is éénrichtingsverkeer. De blauwe pijl in te tekening lijkt op het werkvak te wijzen, maar geeft dus in werkelijkheid aan dat het vanaf daar éénrichtingsverkeer is, over die “oude” weg. Let hier a.u.b. goed op en matig uw snelheid. De weg is een stukje smaller dan wat hij was. En er mag ook gefietst worden. Verplichten kunnen we het niet, maar het is wellicht beter om als je met de fiets komt of gaat, deze weg niet te gebruiken, maar altijd via de Leijenstraat te rijden. Voor de meesten maakt dat (bijna) niets uit.


Door de werkzaamheden nu is het helaas niet mogelijk om de oude parkeerplaats te gebruiken. Kom daarom zoveel als mogelijk met de fiets, ook als u uw kinderen af komt zetten of op komt halen. Zij die wel met de auto komen vragen we om extra rustig te rijden, niet in te halen en via het Kiss & Ride principe netjes te wachten tot u aan de beurt bent. Vraag in dat geval ook uw kinderen om netjes bij de slagboom te wachten tot u bent “voorgereden” om ze dan pas in te laten stappen.


Deze situatie kan naar verwachting tot wel 12 weken duren. Zodra de situatie hier aanleiding voor geeft, laten we dat via deze website en de gebruikelijke socials opnieuw weten.

Ander nieuws