Koploper PSV av blijkt een stapje te hoog


De vierde competitiewedstrijd was een uitwedstrijd tegen de amateurtak van het Eindhovense PSV, medekoploper in 3D. Dat voelde vooraf als dat het een moeilijke opgave zou worden. En dat bleek ook. Ook al legde Reusel Sport/CoTrans met vlagen een best leuke pot voetbal op de mat, het klasse-verschil was over de hele linie duidelijk zichtbaar. En dat bleek na 90 minuten ook duidelijk uit de eindstand.

Scheidsrechter Chris van Rijswijk had nog maar net gefloten voor het beginsignaal of de bal lag al in het netje. In de 2e minuut kopte de geheel vrijstaande Jimmey Granviel uit een corner de 1-0 binnen. Onze jongens speelden het eerste kwart goed mee en kregen in de 18e minuut een kansje. Wout Vosters bediende Job Dickens die voorlangs schoot. Het duurde tot de 28e minuut voordat Jimmey Granviel zijn tweede treffer liet aantekenen. Twee minuten eerder zag hij zijn omhaal nog tegen de paal belanden. Het afstandsschot wat hij daarentegen nu afleverde bracht wel succes. In de 40e minuut zag Job Dickens zijn schot juist overgaan, waardoor we met 2-0 de rust ingingen.

Reusel Sport/CoTrans wisselde Bas Oomen voor Lars Pijs en kreeg in de 49e minuut een vrije trap voor een overtreding op Wout Vosters. Jorg Dickens mikte echter te hoog. In de 62e minuut bracht PSV twee wissels. Malam Seide en Yousif Al-Anany werden vervangen door respectievelijk Arber Gjoka en Amir Anany. In de 72e minuut schoot Wout Vosters voor de bezoekers een goede kans in het zijnet. Een aansluitingstreffer bleef daarmee uit. Nadat PSV nog eens 2 spelers wisselde was het in de 78e minuut Niels Raaymakers die een vrije trap kansloos voor Paul Dijkmans in de kruising schoot: 3-0.

Reusel Sport speelde eigenlijk vanaf het begin al een kansloze wedstrijd. De strijdlust was er echter niet minder om. En dat werd gelukkig ook beloond. Basisspeler Dirk de Koning bracht vanuit een scrimmage de stand op 3-1. Het laatste woord was deze middag echter toch nog aan PSV. In de 89e minuut kon Paul Dijkmans in eerste instantie nog fraai redding brengen op een inzet van Jimmey Granviel. Maar in de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven en kon Granviel zijn hattrick toch voltooien. Daarmee zette hij de einstand op 4-1.

Reusel Sport/CoTrans 2 behaalde een verdienstelijk resultaat. Uit in Veldhoven tegen Rood-Wit 2 werd het 2-2. Na een 1-0 achterstand werd het door doelpunten van Kevin van Limpt en Kevin Wouters 1-2. Jammer genoeg kon die voorsprong niet tot het einde vastgehouden worden. Het puntje is echter toch nog heel fijn om mee te kunnen nemen.

Zondag staat de enige echte Derby der Kempen op het programma als onze buren van Bladella op bezoek komen. Dat zal opnieuw een zware opgave voor de geelzwarten worden. Bladella is immers prima gestart, nog ongeslagen en ook nog zonder tegendoelpunten. Wellicht dat de blauw-witte shirts als een rode lap op een stier werken voor onze jongens en deze middag het allerbeste in hen naar boven brengen. Dat, samen met de steun van onze supporters en de wetenschap dat voetballen toch een raar spelletje blijft soms, biedt kansen om Bladella de eerste verliespuntjes te bezorgen. Het 2e speelt om 12:00 uur thuis tegen Brabantia 2. Ook daar is iedereen uiteraard van harte welkom.

Uitslagen 17 okt
PSV av – Reusel Sport/CoTrans 1 : 4-1
Rood-Wit 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 2-2

Programma 14 okt
14.30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – Bladella 1
12.00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – Brabantia 2

Ander nieuws