Koedy Cup 2023

Liefst 150 kinderen in de leeftijdscategorie van 8 t/m 13 jaar waren 22 en 24 mei aanwezig om deel te nemen aan het mix toernooi, oftewel de Koedy Cup. Het was een prachtig gezicht hoe al deze kinderen een uur en een kwartier vol overtuiging deze uitdaging aan gingen.

Nieuwe spelers

De voetballers(sters) werden per lichting willekeurig ingedeeld en konden zich tijdens 5 wedstrijden volledig uitleven. Ook kinderen die komend seizoen voor het eerst gaan voetballen bij Reusel Sport waren welkom en konden op een leuke, sportieve manier kennis maken met de kinderen waar ze komend seizoen mee mogen gaan voetballen.

20 velden

Op maar liefst 20 velden werd er gespeeld om de eer. Uitslagen waren niet van toepassing. Het motto van deze avonden was; meedoen is belangrijker dan winnen. Er waren geen scheidsrechters aanwezig, kinderen beslisten zelf over de spelsituaties. Ouders en toeschouwers keken op gepaste afstand toe hoe de spelers en speelsters zelf de ontstane situaties inschatten en oplosten. Dit ging super goed. De aanwezige trainers/leiders stelden zich terughoudend op met het geven van aanwijzingen. Teamleiders zorgden ervoor dat de kinderen na het centrale eindsignaal van elke wedstrijd doordraaiden naar het volgende juiste wedstrijdveld.

Koedy

De mascotte van Reusel Sport, Koedy, was aanwezig om onze jongste spelers aan te moedigen tijdens het mix toernooi. Koedy liep enthousiast langs de spelers en had handen te kort voor alle high fives die de spelers wilden van Koedy. Ook Koedy heeft genoten van het fanatisme van alle spelers en speelsters.

Voldaan gevoel

Alle kinderen konden met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Inmiddels zijn we alweer bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Wat rest dit seizoen is de laatste trainingsweek en de verschillende jeugdkampen, waarin we weer veel enthousiaste kinderen verwachten!Groeten,

TCJ Reusel sport/ Co trans

Ander nieuws