Kampioenskandidaat RPC heeft geen kind aan Reusel Sport

Op een hobbelig veld en met een koude en harde wind dwars over het veld gaf scheidsrechter Ramcharan uit Papendrecht om half drie het beginsignaal van de wedstrijd Reusel Sport/CoTrans tegen RPC uit Eindhoven. De wedstrijd kende een gelijkwaardige beginperiode waarbij de eerste twee kansen voor de geel-zwarte grensbewoners waren. Het vizier van de thuisploeg stond echter nog niet goed afgesteld. Spits Dirk de Koning en Steef Vosters misten deze kansen. De groen-witte bezoekers deden het wat dat betreft beter. Na een kwartier mondde dat uit in de 0-1. Linkerspits Rick Strijbosch kopte de bal fraai in het kruis na een snelle uitval en voorzet vanaf de rechterflank.

De thuisploeg probeerde wat terug te doen, maar RPC kon het matige spel van de thuisploeg makkelijk bespelen. In het vervolg van de wedstrijd werden de kansen van de thuisploeg minder. In de 28e minuut werd spits Sidney Gakpo – inderdaad: de broer van – vervangen door Luc van de Hof. In de 30e minuut kreeg Reusel Sport/CoTrans een vrije trap. De goed ingeschoten bal werd met een fraaie duik door de foutloos keepende Rens Briels tot corner gewerkt die niets opleverde. Vlak voor het rustsignaal kreeg RPC een corner. Mark Werts nam hem en Sander Taks kon bij de tweede paal geheel vrijstaand de bal binnen schieten: 0-2. Aan deze ruststand was niets af te dingen.

Reusel Sport/CoTrans begon de tweede helft met enkele wissels. Met deze verse krachten kon het tij niet worden gekeerd. Zeker niet meer toen Rick Strijbosch in de 60e minuut uit een snelle counter zijn 2e doelpunt maakte en zo de 0-3 aantekende. De wedstrijd was daarmee wel gespeeld. Toch kreeg Reusel Sport/CoTrans in het slot nog enkele aardige kansen. Rens Briels kon zijn doel echter schoonhouden deze middag. RPC bepaalde vlak voor tijd de eindstand door Emiel v/d Stern op 0-4. De geel-zwarte supporters konden zich niet meer herinneren wanneer zo’n ferme nederlaag op eigen veld voor het laatst werd geleden.

RPC was duidelijk een maatje te groot en liet kun kandidatuur voor een kampioenschap later dit jaar duidelijk gelden. Reusel Sport coach Niels Gevers zal deze week zijn team opnieuw op scherp moeten zien te krijgen om komende zondag goed beslagen ten ijs te kunnen komen tegen het maar 1 plek lager geklasseerde Budel. Supporters jullie zijn uiteraard weer van harte uitgenodigd om onze mannen aan te komen moedigen.

Van de loterij van afgelopen zondag is de bal nog niet opgehaald. De gelukkige met lotnummer 13.422 kan deze tegen inlevering van dat lot komen ophalen in de bestuurskamer.

Uitslagen 13 februari:
Reusel Sport/CoTrans 1 – RPC 1 : 0 – 4
Reusel Sport/CoTrans 2 – EFC 2 : 1 – 4 (oefenwedstrijd)

Programma 20 februari:
14:30 Budel 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
11:00 Emplina 2 – Reusel Sport/CoTrans 2

Ander nieuws