Jeugdig Reusel Sport/CoTrans wint met ruime cijfers

In de overgang naar het nieuwe seizoen 2021/2022 heeft de Reusel Sport/CoTrans selectie een behoorlijke spelerswisseling ondergaan. Een aantal selectiespelers koos er voor om op een lager pitje met vrienden te gaan voetballen. Met een daardoor flink gewijzigde selectie begon Niels Gevers met zijn staf aan het nieuwe seizoen. Voortvarend werden de eerste trainingen en oefenpotjes afgewerkt. Om vervolgens afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijden op de mat te gaan leggen in het KNVB-amateur-bekerprogramma. Het tweede verloor in Hapert nipt met 2-1 van Hapert 2. SVSOS uit Biest-Houthakker werd door het eerste met duidelijke cijfers opzij geschoven: met een 1-6 uitoverwinning kon tevreden terug naar Reusel worden gereisd.


Het klasseverschil tussen de mannen uit de Biest met de geel-zwarten uit Reusel was groot. Te groot. Het grootste deel van de wedstrijd werd gespeeld op de SVSOS-helft. SOS (Samenspel Overwint Steeds) wist overigens wel de score te openen. In de 4e minuut strafte Jesper Priems een verdedigingsfout van Reusel af door en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Het duurde hierna tot de 23e minuut voordat Bas Oomen met een lage schuiver binnen schoot en de 1-1 op het bord zette. De druk op het doel van SVSOS bleef vanaf dat moment onverminderd groot. Maar doelpunten bleven nog uit. Dat veranderde in de 43e minuut toen Wout Vosters een vrije trap keihard binnen knalde. Vier minuten later in de blessuretijd hielp de thuisploeg mee door een voorzet in eigen doel te schieten: 1-3. En ook nog voor het rustsignaal was het Hein Biemans, die een voorzet van Nick Wouters beheerst binnenschoot 1-4.


In de tweede helft hetzelfde beeld: de Biestenaren verdedigden massaal. Kans op kans werd gecreëerd, maar de uitblinkende doelman van SVSOS zorgde er voor dat het geen monsterscore werd. Tuur de Laat schoof in de 59e minuut een voorzet knap binnen. En Davy Verbaant wist in de 86e minuut ook nog een keer het net te vinden en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in onze hoofdmacht. Hiermee eindigde deze sportieve wedstrijd met 1-6.


Reusel Sport/CoTrans 2 speelde een uitwedstrijd tegen Hapert 2. Ondanks een optisch overwicht en een aantal goede kansen werd helaas toch met 2-1 verloren. Reuselnaar Lars Jansen maakte zijn debuut in Hapert en scoorde ook de 1-0. Teun van Korven zorgde met een rake kopbal in het kruis uit een corner voor de gelijkmaker. Ook hier was de tweede helft eigenlijk helemaal voor Reusel. Maar Hapert bleek net wat effectiever. Bern van Lieshout wist in één van de spaarzame uitvallen de winnende 2-1 binnen te prikken. Heel jammer; een punt was minimaal verdiend.

Zondag met Reusel kermis speelt Reusel Sport/CoTrans 1 thuis tegen GSBW uit Goirle. Aftrap zoals altijd om 14:30 uur. Reusel Sport/CoTrans 2 speelt aanstaande zaterdagavond al thuis tegen Bladella 2. Aanvang 18:30 uur. Laten we hopen op twee mooie overwinningen. Dan smaken de kermispintjes daarna nog net even wat beter!


Uitslagen 5 september
SVSOS 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 = 1-6
Hapert 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 = 2-1
Reusel Sport/CoTrans 3 – EFC 2 = 1-9


Programma 12 september
Reusel Sport/CoTrans 1 – GSBW 1 14.30 uur
Reusel Sport/CoTrans 2 – Bladella 2 12.00 uur
Valkenswaard 2 – Reusel Sport/CoTrans 3 14.30 uur  

Ander nieuws