In memoriam: Piet Lavrijsen

Op 11 december bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van ons erelid Piet Lavrijsen, bij velen beter bekend als Piet Koek. Piet werd slechts 81 jaar oud. Het bestuur van Reusel Sport/CoTrans brengt – ook namens alle leden – haar diepste condoleances over aan zijn kinderen Hettie en Susan en hun echtgenoten Rik en John. En tevens aan Piet’s kleinkinderen Marin en vriend Joep, Jorg, Lieke en Sophie. Tevens wensen we ook de overige familie en alle andere vrienden en bekenden van Piet heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit toch plotselinge verlies. Want ook al verkeerde Piet niet meer in blakende gezondheid, zijn overlijden kwam zondag toch als een donderslag bij heldere hemel. De middag en avond zullen voor jullie allemaal als in een waas, oversluierd door angst voor het ergste wat hem zou kunnen overkomen, voorbij gevlogen zijn. Met inderdaad die ergste afloop die je je voor kunt stellen: Piet gaf het leven en verliet ons om bij zijn Miet te kunnen zijn. Iedereen achterlatend in verdriet. Het ging veel te snel, maar is helaas onomkeerbaar. Dat Piet zacht moge rusten.


Wat rest zijn de herinneringen. En dat zijn er gelukkig veel en allemaal mooie. Jullie hebben ze van zijn leven als vader en opa. Wij van zijn lidmaatschap als voetballer. Maar vooral ook van zijn geweldige staat van dienst als vrijwilliger voor Reusel Sport/CoTrans. Piet was een naar het schijnt aardige voetballer. Een rekensom leert ons dat hij vanaf ongeveer zijn 13e ging voetballen, in 1955. Een eerste vermelding in onze archieven is een kampioensfoto van het tweede elftal waarmee Piet in 1961 als 18-jarige voetballer kampioen werd in de vijfde klasse Brabantse Bond:


Dat was ook zo ongeveer de enige vermelding van Piet’s voetbalkunsten. Dus die vielen misschien dan toch wel mee. Of – iets meer meer voor de hand liggend als je met je 22/23 al gaat vlaggen – Piet heeft wegens een blessure zijn actieve carrière vroegtijdig moeten beëindigen. Zijn carrière als vrijwilliger daarna was een fantastische:

  • In waarschijnlijk het seizoen 1963/1964 is Piet begonnen als vlagger van het eerste.
  • In 1963 trad hij ook toe tot wat toen de elftalcommissie genoemd werd. Tegenwoordig noemen ze dat de technische commissie.
    De opkomst bij de trainingen in die tijd bleek niet altijd even goed te zijn. En daarom werd besloten de trainingen van de selectie verplicht te stellen. Alleen bij hoge uitzondering konden spelers zich afmelden bij…. Piet natuurlijk.
  • In 1967 trad Piet toe tot het bestuur. Een aantal jaren heeft hij zelfs nog de voorzittershamer gehanteerd. In het bestuur heeft hij tot maar liefst 1993 zitting gehad, dat zijn 26 jaren!
  • In 1981 werd Piet gehuldigd en benoemd tot Lid van Verdienste vanwege het feit dat hij al 17,5 jaar vlagger was.
  • In de jaren ’90 is Piet ook nog een aantal jaar leider geweest van Reusel Sport 3.
  • In juli 1999 ontving hij uit handen van NKS vertegenwoordiger Broeder Fernando de Gouden NKS Speld voor alles wat hij tot dan toe voor Reusel Sport had betekend.
  • In 2005 werd Piet gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap.


Een mooie lijst waar je heel trots op kunt zijn en mee voor de dag kunt komen. Wij vonden het een eer om Piet als lid te mogen hebben en al die tijd te mogen genieten van zijn inzet voor onze club. Geef jullie pap en opa een mooi plekje in jullie harten. Dat verdient hij dubbel en dwars. Sterkte met de verwerking nu en de komende maanden. Piet’s eenvoud en gezelligheid zal via jullie altijd blijven bestaan.

Bestuur Reusel Sport/CoTrans

Ander nieuws