In de slotfase verdiend langs PSV av: 3-2

Niels Gevers had na de kansloze 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen PSV av zijn team vurig voorbereid voor het treffen met ‘het kleine PSV’ thuis. Hij moest deze 17e wedstrijd weer starten met een vijftal geblesseerde spelers. Maar toch kwamen onze geelzwarte ridders afgelopen zondagmiddag het beste uit de startblokken tegen een compleet PSV team. Een getergd PSV. Midweeks immers liet de nummer laatst Nijnsel nog hun eerste overwinning aantekenen door PSV met 2-0 te slim af te zijn. Eerherstel tegen onze jongens was voor hen dus het credo deze middag. Maar zover lieten we het niet komen.

De eerste helft deze middag gaf een fraaie pot voetbal te zien. Het spel ging aardig gelijk op maar leverde voor beide teams in het begin weinig kansen op. Onze jongens kregen in de 10e minuut hun eerste kans: een vrije trap even buiten het 16 meter gebied werd door de PSV keeper fraai corner getikt. Uit deze corner kreeg Lars Pijs van dichtbij een goede kans die hij echter naast schoot. In de 36e minuut kon de PSV keeper een goed schot opnieuw onschadelijk maken. In de 38e minuut zetten PSV een goede aanval op die ze zelfs afrondden met een fraaie pegel. De treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. In dezelfde minuut nog kwam PSV alsnog op voorsprong toen Oussama Ait Lahcen vrij kon intikken nadat Er Hao een van redelijk dichtbij ingeschoten schot niet klemvast kon pakken. Een slecht moment zo net voor rust, maar onze jongens lieten het er niet bij zitten. In de 45e minuut was het Steef Vosters die van afstand keihard de gelijkmaker binnen schoot. Met een terechte 1-1 tussenstand gingen beide teams naar de thee.

Het eerste gevaar in de tweede helft was een fraaie solo van Wout Vosters langs vier spelers. Hij strandde daarna op de PSV keeper. In de 61e minuut hadden we op voorsprong moeten komen toen Tuur de Laat vrij voor de PSV keeper verscheen, maar tegen hem opschoot. Niet veel later volgde al weer een prachtige aanval, eindigend met een voorzet van rechts die door Tuur de Laat over werd gekopt. Hoewel de uitvallen van PSV gevaarlijk bleven waren het toch onze mannen die op voorsprong kwamen. Wout Vosters schoot in de 62e minuut fraai de 2-1 binnen. Beide teams gingen hierna aan het wisselen. Jeugdspeler Davy Verbaant die een prima partij voetbalde liet zich vervangen door Yimo Bogaars, zodat de snelheid binnen het veld bleef.

Met nog zo’n 25 minuten te gaan was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. We bleven wel de ploeg die het meeste in de aanval was, maar PSV bleef er telkens ook gevaarlijk uit komen. De bekende voetbalwet trad weer eens in werking dat als het aan de ene kant dan niet lukt, de goal aan de ander kant valt. In de 80e minuut viel dan ook uit het niets de 2-2. Mike Hovestadt maakte hem. Zou het dan toch weer? Gezien het totaalbeeld hadden we echt recht op de overwinning. Het geloof daarin bleef ook. Evenals de ene na de andere aanval en kans. In de 84e minuut kwam Tuur de Laat voor de derde keer alleen voor de keeper maar de PSV doelman was weer de winnaar. In de 85e minuut werd Wout Vosters neergehaald in de zestien. De goed leidende scheidsrechter Ton Verkoeijen uit Vlijmen wees resoluut naar de penaltystip. Een klusje voor Jorg Dickens dit keer die daarmee de overwinning zo goed als veilig kon stellen. Maar hij verzuimde! De keeper koos de goede hoek en kon de penalty eenvoudig keren.

Maar het was nog steeds niet gedaan. En in de 88e minuut kwam het loon naar werken. Opnieuw was een een goede aanval te zien. En het was “man of the match” Wout Vosters die met zijn tweede doelpunt de dik verdiende 3-2 op het bord zette. Ondanks de ruim 5 minuten blessuretijd wisten onze helden deze stand tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Eindelijk konden er weer eens drie punten worden bijgeschreven. Broodnodige punten om zicht te houden op de ploegen net boven ons. Met nog 9 wedstrijden te gaan is de weg nog lang en kan er nog van alles gebeuren. Maar deze pakken ze ons niet meer af. Het vertoonde spel en de daarbij getoonde inzet en werklust geven bovendien ook weer wat terug van het vertrouwen dat na de nederlagen tegen Bladella, Hoogeloon, Hapert en DBS ver weggezakt was.

Het tweede haalde in de ochtend in een rommelige wedstrijd, die ook door veel verbale ongeregeldheden werd gekenmerkt, een nuttige overwinning op de nummer laatst Rood Wit Veldhoven 2. Zij verblijven momenteel op een mooie 4e plaats op de ranglijst.

Op 2e Paasdag gaan zowel het 1e als het 2e op bezoek bij SBC in Son en Breugel. Thuis werd door onze hoofdmacht met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl het 2e met een benauwde 1-0 de punten in Reusel kon houden. Eens kijken of we daar maandag 6 punten mee naar huis kunnen nemen. Uw steun hierbij is zoals altijd van harte welkom! De bus vertrekt dan ook al om 10:30 uur. Graag tot maandag!

Uitslagen 10 april
Reusel Sport / CoTrans 1 – PSV av 1 = 3-2
Reusel Sport / CoTrans 2 – Rood Wit 2 = 2-0

Programma 18 april
14:30 uur SBC 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
12:00 uur SBC 2 – Reusel Sport/CoTrans 2

De 3-2 ligt er in! Wout Vosters is de gevierde man

Ander nieuws