Hulsel met het grootste gemak aan de kant gezet

Nadat vorige week al heel eenvoudig werd gewonnen van Gloria UC uit Baarle Nassau, 0-12 werd het daar maar liefst, stond gisteren de tweede bekerwedstrijd op het programma: onze Gemeente-genoten uit Hulsel kwam op bezoek op deze kermiszondag. De geel-blauwen lagen ons geen strobreed in de weg met als gevolg een 9-2 eindstand in ons voordeel. Leuk, maar eigenlijk hebben beide teams niet heel veel aan zo’n wedstrijd. Voor de betere ploeg gaat het té makkelijk. Nieuwe concepten uitproberen kan wel, maar lukt dan ook altijd . De mindere ploeg daarentegen kan niet veel meer dan de bus parkeren en zoveel mogelijk proberen tegen te houden. Over twee weken wacht wel als eerste competitie-tegenstander PSV/av. Dat is meteen heel andere koek en daar moet het team dan ook wel klaar voor zijn gestoomd.

Om 14:31 gaf scheidsrechter Jeroen Swaanen het startsignaal voor de wedstrijd. Hij ging, zo bleek, een zeer makkelijke middag tegemoet. Het zonnetje scheen fel op de hoofden van de spelers en op die van het publiek dat in maar kleine proporties de weg naar Den Hoek had gevonden. Marc Post mist nog altijd keeper Brent van der Heijden. En kan ook nog enkele weken geen beroep doen op Melle Huijbregts en Jorg Dickens. Er Hao van Dommelen was vanmiddag de doelverdediger. Met voor hem van links naar rechts. Tom Dickens, Tuur de Laat en Job Dickens en – opvallend – Nick Wouters op rechts. Het middenveld bestond uit Mathijs Bel, Hein Biemans en Steef Vosters. In de spits vonden we Dirk de Koning. Wout Vosters op links en Davy Verbaant op rechts maakten de aanvalslinie compleet. Jeroen Gerats was de reserverdoelman. Op de bank vonden we verder de verdedigers Bas Oomen en Mees van Veldhoven en aanvaller Yimo Bogaars. Voor allemaal behalve Jeroen was er speeltijd ingeruimd.

Vanaf de start was meteen duidelijk dat er voor Hulsel niets te halen viel vanmiddag. Reusel Sport/CoTrans was de gehele wedstrijd veruit de betere ploeg. Het duurde maar 7 minuutjes om het eerste verschil te maken. Doelpuntenmachine Wout Vosters bracht met een afstandschot de 1-0 op het bord. In de 17e minuut werd het 2-0. Mathijs Bel werd links in de 16 vrij gelaten. Wout zag dat, en speelde hem aan. Met een korte beweging speelde Mathijs zich vrij en werkte, Hulsel-keeper Eric Corsten kansloos latend, eenvoudig af in de korte hoek. De 3-0 in de 25e minuut was een hele mooie. Nick Wouters kwam vanuit zijn rechtsback positie mooi mee op. In een combinatie met Hein Biemans kon Nick helemaal door naar de achterlijn en naar binnen trekken. Daar volgende het voorzetje, een overstapje door Mathijs Bel en de simpele intikker door wederom Wout Vosters. En die was vanmiddag nog lang niet klaar met goals maken. Twee minuten later al was daar de hattrick van Wout: 4-0. Na 28 minuten lukt het Hulsel om eindelijk eens op de helft van Reusel te komen. Maar die aanvalsdriften werden snel door onze verdedigers de kop in gedrukt. Een kleine periode van “even niets” brak aan. Tot de 35e minuut. Toen vond Wout Vosters dat er al weer lang genoeg niet gescoord was. Hij zette zelf vanaf de rand 16 een één-tweetje op met Dirk de Koning, speelde zich daarmee vrij voor de keeper en liet eenvoudig zijn 4e en Reusels 5e aantekenen. Voor rust werd het ook nog 6-0. Ook dat was een fraaie: een corner van Mathijs Bel verdween rechtstreeks in de achterste bovenhoek.

Davy en Hein maakten in de rust plaats voor Yimo Bogaars en Mees van Veldhoven. Nick Wouters schoof een linie op. Met 6-0 op het bord vond Reusel het eigenlijk al wel goed. Waar men in Baarle Nassau in de tweede helft wel goed doorpakte, gebeurde dat deze middag even niet. Ja, Reusel bleef veruit de betere ploeg. Maar het duurde toch tot de 63e minuut voordat de 7-0 viel. Drie keer raden wie hem maakte. Jawel: Wout Vosters met zijn 5e treffer. Van net buiten de 16 meter haalde hij verwoestend uit. De bal verdween in het dak van het doel. Vóór dat doelpunt was het twee keer Hulsel dat er gevaarlijk uit kwam. Dat werd hen ook té gemakkelijk gemaakt omdat de Reuselnaren allemaal het vizier zo enorm naar voren hadden staan. Met veel mensen voor de bal. Een uitval ligt dan altijd op de loer. Maar het lukte Tom Roest in de 57e en ook Kobe Habets in de 61e minuut niet om, vrij op Er Hao afgaand, de bal in het doel te krijgen. Nog niet. Reusel bleef achterin een beetje slordig spelen. Vier minuten na de 7-0 kwam Hulsel er weer uit. Na een fout van Tuur de Laat kon Tom Roest weer alleen op onze keeper af. En nu maakt hij geen fout: 7-1. De “schaand” was er af.

Reusel Sport bleef de druk er redelijk ophouden. Er konden en moesten nog wel een paar goaltjes bij. Zo geschiedde. De 8-1 werd een prooi voor Dirk de Koning. Met een geweldige steekpass van Mathijs Bel kon Dirk op links de 16 inlopen en met een lage schuiver in de verre hoek afwerken. De 10 minuten daarna waren voor Nick Wouters. Hij kreeg zeker 3 goede kansen maar kon helaas het net niet gevonden krijgen. Hulsel bleef het in die tweede helft steeds maar proberen. En de aanhouder wint: in de 84e minuut kon Chiel van den Heijkant Hulsels tweede goal laten aantekenen. Een voorzet vanaf links werd jammerlijk gemist door de ingevallen Bas Oomen. Waarna Chiel het cadeautje graag in ontvangst nam en onder Er Hao door de 8-2 maakte. Het slotakkoord was voor wie anders dan Wout Vosters. In de 86e minuut maakte hij zijn tweede hattrick van deze middag vol.

Een super eenvoudige middag dus. Volgende week de laatste poulewedstrijd bij HMVV. De volgende bekerronde zullen we met zekerheid wel gaan halen. Maar alvast hopen dat daar dan wel een tegenstander van formaat geloot wordt, zodat er nog wat te leren valt. En na HMVV dus op naar “het echte werk” in de competitie. De kermis kon met de overwinning vandaag in elk geval wel goed bezocht worden.

Ander nieuws