Hoogeloon de gelukkige winnaar in een gelijkwaardige derby

Het zit ons niet mee dit seizoen. Afgelopen zondag moest de belangrijke derby tegen Hoogeloon al worden begonnen zonder de volledig geblesseerde voorhoede. En zonder keeper Paul Dijkmans die nog altijd langdurig geblesseerd is. Na krap 15 minuten kwam daar ook nog eens de ervaren Nick Wouters bij die het veld moest verlaten met een bovenbeenblessure. De wel fitte spelers en hun vervangers deden echt hun uiterste best. De teamprestatie en inzet waren goed. En een gelijkspel verdiend; net als bij de eerdere derby’s tegen Bladella en Hapert. Daar zag het er in de loop van de wedstrijd ook naar uit dat de punten gedeeld gingen worden. En daar zou ook iedereen tevreden mee zijn. Maar net als ook in die wedstrijden kreeg in dit geval Hoogeloon aan het einde net wel dat ene kansje dat ook nog eens verzilverd werd. En zo bleven onze jongens weer met lege handen achter. Als klap op de vuurpijl wisten alle concurrenten onderaan deze zondag wél punten te scoren, waardoor we onze hoofdmacht nu op de één-na-laatste plek terugvinden.

En zo zitten we na een traag begin van de competitie toch al weer over de helft. We zullen ergens een manier moeten vinden om van die onderste plaatsen weg te komen. Dat kan maar op één manier en dat is winnen. Hoe mooi zou het zijn als we daar komende zondag dan weer mee beginnen? Winst op bezoek bij de blauwwitte naastenburen van Bladella zou de moraal ineens wel weer heel goed doen. Dat dat een pittige opdracht is staat buiten kijf. Want onze buren roeren zich danig in het kampioenskandidatenpotje en bezetten momenteel zelfs de tweede plaats. Maar niets is onmogelijk. De spelers zullen opnieuw alles geven voor een goed resultaat. Supporters: jullie steun daarbij is meer dan welkom.

De wedstrijd afgelopen zondag tegen Hoogeloon was een wedstrijd met veel lange ballen om de voorhoede mee aan het werk te zetten. Het keiharde veld maakte combineren op het middenveld immers erg moeilijk. Maar zorgde er ook voor dat die lange ballen vaak niet goed opgevolgd konden worden. De eerste helft begon wel onder een heerlijke lentezonnetje en vanaf het begin zat er evenwicht in het spel. In de 15e minuut moest Nick Wouters zich laten vervangen door een bovenbeenblessure. Twan Corsten kwam hem vervangen. In de minuten daarna kregen we in korte tijd een drietal kansjes. En twee vrije trappen die Hoogeloon keeper Twan Peters fraai onschadelijk gemaakt werden. Hoogeloon kreeg enkele corners. Die werden op hun beurt een prooi van onze Er Hao. In de 32e minuut kwam Hoogeloon op voorsprong. Een schot van dichtbij kon door Er Hao niet klemvast gepakt worden. In de korte scrimmage daaropvolgend kwam Koen Appels enigszins hard in. De scheidsrechter zag er geen overtreding in. En veel commentaar kwam er ook niet. Het spel ging door en Appels kon de bal binnen tikken. Een goede kans op de gelijkmaker voor Reusel in de 37e minuut ging net langs. Vlak voor rust had scheidsrechter John van Ooyen een gele kaart voor Hoogeloon.

Na de rust kwamen onze mannen goed uit de startblokken. Wat heel snel tot de gelijkmaker leidde. In de 48e minuut gaf Wout Vosters een voorzet die via de voet van een Hoogeloon speler vrij voor Yimo Bogaars kwam. Die twijfelde geen moment en de 1-1 stond op het bord. Tot de 70e minuut waren er voor beiden teams kleine kansjes die niets opleverde. In de 74e minuut kregen we opnieuw een goede kans. De kopbal uit een corner ging juist over. En dat leek zo ongeveer al het laatste wapenfeit deze middag. De wedstrijd kabbelde wat naar het einde en het punt dat beide team zo op zouden pikken was al bijna opgeschreven. Totdat Niels Luyten het in de 87e minuut nog eens probeerde. Uit één van de spaarzame Hoogeloon-aanvallen kreeg hij de bal pardoes voor zijn fluwelen linkervoet. Vanaf zo’n 18 meter nam hij hem vol op de pantoffel en zag iedereen – en tot ontsteltenis van alles en iedereen met een Reusel Sport hart – de bal in de kruising kansloos achter Er Hao verdwijnen. Helaas geen loon naar werken deze middag. Vriend en vijand waren het eens dat een puntendeling de verhoudingen veel beter had weergegeven.

Maar zondag dus weer nieuwe kansen. Dan staat de oudste en enige échte Derby der Kempen op het programma. Op de Smagtenbocht wachten de Schippersmannen uit Blaal op ons. Zoals al gezegd een mooie kans om het moraal weer op te vijzelen!

Reusel Sport/CoTrans 2 verloor zondag ook in de laatste minuut. Ook hier was een gelijkspel veel beter op zijn plaats geweest. En dat zou ook nog eens een hele mooie prestatie zijn geweest. Want de tegenstand was de ongenaakbaar geachte koploper Best Vooruit waar in de uitwedstrijd nog met 6-0 kansloos van werd verloren. Een puntje zat er lang in, maar kon dus helaas net niet over de eindstreep worden getrokken.

Programma 3 april
14:30 uur Bladella 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
11:00 uur Brabantia 2 – Reusel Sport/CoTrans 2

Uitslagen 27 maart
Reusel Sport/CoTrans 1 – Hoogeloon 1 : 1-2
Reusel Sport/CoTrans 2 – Best Vooruit 2 : 1-2

Ander nieuws