Hilvaria ondanks goede kansen makkelijke prooi

Terwijl een gure wind over sportpark de Roodloop in Hilvarenbeek waaide, vochten de teams van Hilvaria en Reusel Sport/CoTrans afgelopen zondag vanaf 14:00 uur om de punten in de 10e speelronde in 2D. In de eerste helft konden de geelzwarten het verschil nog niet maken en kwamen de mannen van trainer Marc Post zelfs nog goed weg. Uitstekend keeperswerk van Brent van der Heijden en een bal op de lat weerhielden de equipe van trainer Werner Cools van een op dat moment misschien wel verdiende voorsprong. In de tweede helft hadden onze jongens een veel overtuigender aandeel in het spel. En dat resulteerde in 2 doelpunten. De groenwitte Hilvarenbekenaren konden daar weinig meer tegenover stellen, zodat de punten uiteindelijk toch redelijk eenvoudig mee naar Reusel konden.

Door de vele regen werd uitgeweken naar het kunstgrasveld naast het hoofdveld. Vanaf de aftrap zag het publiek een open wedstrijd. Onze jongens waren op het oog wel de iets betere ploeg. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het in de beginfase nog niet. Vaak werd net iets te lang doorgebreid en kon de Hilvaria-verdediging de in ontwikkeling zijnde kans vroegtijdig stoppen. En Hilvaria was dan voetbaltechnisch wellicht niet bovenliggend, qua kansen een aanvalsimpulsen deden zij zeker niet onder voor ons. Het eerste wapenfeit kwam wel van een Reuselse voet toen Jorg Dickens in de 18e minuut links naast schoot. Joerie van Rijswijk was namens Hilvaria de eerste met een goede kans. Brent van der Heijden was deze middag echter in topvorm en redde goed. Net voor het half uur kon Gideon Kingongo over links profiteren van een missertje van aanvoerder Steef Vosters. Zijn rush over de linkerflank eindigde met een voorzet die, gelukkig voor ons, niet bij een medespeler belandde en door Mees van Veldhoven weggeroeid kon worden. Enkele minuten later was het weer Hilvaria dat een goede aanval opzette. De voorzet van rechts kon door Van Rijswijk vrij ingekopt worden. Maar Joerie kopte recht in Brent’s handen.

Tussen al dat aanvalsgeweld door kreeg Davy Verbaant in de 38e minuut een vrije kans op de 0-1. Met zijn linker schoot hij echter net naast. Een kleine 5 minuten voor de rust weer een kans voor de thuisploeg. Dit keer was het Duncer Rasenberg die een voorzet knap richting de kruising inschoot. Brent’s redding was echter fenomenaal dit keer; hij verwerkte de inzet tot corner. Daarna was het eindelijk weer eens Reusel Sport dat iets van zich liet horen. Uit een corner kopte Tuur de Laat echter over. De allerbeste kans voor Hilvarenbeek moest echter nog komen. Michiel Kramers schoot in de 44e minuut een open kans keihard op de lat. De laatste kansjes voor de thee waren voor ons. Uit een vrije trap vanaf het middenveld, na een overtreding van Hilvaria-aanvoerder Tom van Beers die daarvoor een gele prent zag, schoot Wout Vosters goed in. Via een been werd dat een corner die via via bij Jorg Dickens belandde. Zijn inzet ging opnieuw naast.

Waar Hilvaria in de eerst helft dus nog tot een aantal goede kansen kwam om op voorsprong te komen, hadden zij in de tweede helft nog maar weinig in de pap te brokkelen. Uw reporter noteerde nog slechts twee kansen voor de thuisploeg. Beiden in de persoon van aanvaller Joerie van Rijswijk. In de 58e minuut moest Brent bij een 0-1 voorsprong nog redding brengen op een scherp schot van hem, nadat Tuur de Laat net onder de bal doorging na een voorzet. De tweede was een sprint naar voren die met een voorzet eindigde welke makkelijk door Nick Wouters ongevaarlijk werd gemaakt met een terugkopbal op Brent. Behoudens die kansen was Reusel Sport/CoTrans de gehele tweede helft het toonaangevende team. Kort na rust al waren daar de eerste signalen voor toen Jorg Dickens en Nick Wouters elkaar vlak voor keeper Stan Damen wat in de weg liepen om af te werken. Iets later kopte Nick een voorzet van Jorg over.

Onze jongens kregen meer en meer de overhand wat in de 56e minuut leidde tot de 0-1. Vanuit het middenveld speelde Steef Vosters de op de 16 vrij staande Davy Verbaant aan. Die tikte mooi door op de doorlopend Wout Vosters die met rechts de bal netjes onder de keeper kon doortikken voor die 0-1. In de 65e minuut was het Jorg Dickens zelf die met een mooie actie vanaf links de 0-2 liet aantekenen. Hij trok naar binnen en werkte fraai in de korte hoek, onhoudbaar voor Damen, af. Die stand noopte trainer Cools om te gaan wisselen. Middenvelders Sem Hendriks en Michiel Kramers werden vervangen door Mika van Spreeuwel en de nog maar 19-jarige Time van den Ackerveken. Zij konden het tij echter niet meer keren.

In de laatste 20 minuten gebeurde er niet meer zoveel. Hilvaria was niet bij machte om nog enig gevaar te stichten. En de CoTrans-boys vonden het wel goed zo. Het was koud en guur en er vielen enkele vlokjes sneeuw. Spelers en publiek lonkten naar een warme chocolademelk met slagroom. En zo geschiedde. Frenk Hendrikx kwam Dirk de Koning nog aflossen en Yimo Bogaars verving vlak voor tijd nog de wat geblesseerde Jorg Dickens. Bij Hilvaria mocht de eveneens nog maar 19-jarige Teun Nieuwkerk nog 10 minuten meedoen. Maar in de stand veranderde niets meer. Scheidsrechter Lennart Geertsen telde er nog een klein beetje extra tijd bij, maar ook hij was blij om de warme kleedkamer op te kunnen zoeken.

En zo is de een-na-laatste horde voor de winterstop goed genomen. Door het verlies van Heeze (1-2 thuis tegen Brabantia) en SV Laar (3-1 uit bij Oirschot Vooruit) zijn we twee plaatsen gestegen naar de 4e plaats. De laatste horde in 2023 volgt – als de weergoden het toelaten – komende Super Sunday. Dan komen die van hierneffe thuis op bezoek. De ploeg van Viscaal werd voor de beker nog overrompeld met 2-7 op De Smagtenbogt. Maar zondag zullen ze gebrand zijn om de punten weer uit Reusel mee te gaan nemen. In competitieverband moeten we terug naar april 2018 voor überhaupt de laatste overwinning tegen de blauwwitten. Hoog tijd om aan die reeks een einde te maken. Aan motivatie en inzet daarvoor zal geen gebrek zijn. Maar om dat plan te doen slagen moet ook de juiste vorm er zijn. En die moet dan echt wel een niveautje omhoog ten opzichte van wat de ploeg de laatste weken heeft laten zien. De Bladelnaren mogen – als het niet voor de 5e keer afgelast wordt – aanstaande donderdag eerst nog afreizen naar Wilhelmina ’08. Maar dat zal voor het treffen op zondag geen verschil maken.Opstellingen

Hilvaria:
Stan Damen, Abel Catsburg, Tom van Beers, Jannes van Trier, Jisk van Teeffelen, Sem Hendriks (67′ Time van den Ackerveken), Duncer Rasenberg (80′ Teun Nieuwkerk), Tim van Riel, Michiel Kramers (67′ Mika van Spreeuwel), Joerie van Rijswijk, Gideon Kingongo.

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Tuur de Laat, Steef Vosters, Nick Wouters, Hein Biemans, Mathijs Bel, Wout Vosters, Jorg Dickens (87′ Yimo Bogaars), Davy Verbaant, Dirk de Koning (75′ Frenk Hendrikx)

Ander nieuws