Het eerste kruipt uit het dal met 9 punten in 8 dagen

Het goede begin in de strijd om handhaving van vorige week (2-1 winst tegen Budel) heeft een tot nu toe geweldig vervolg gekregen. In de midweekse wedstrijd op donderdag werd koploper RPC zonder gêne met 1-3 terecht gewezen. Steef Vosters opende toen al in de 3e minuut de score. In de 21e minuut gevolgd door Nick Wouters die de 0-2 liet aantekenen. Sidney Gakpo kon vlak voor rust met een fantastisch ingeschoten vrije trap nog wel de 1-2 maken. Maar ook in de tweede helft waren we feller, beter en actiever dan de Roostenpleiners die de hele wedstrijd lang niet tegen onze gretigheid opgewassen waren. Tuur de Laat zorgde in de 58e minuut met een fraaie kopgoal voor de 1-3. Een hele mooie overwinning die een mooie boost aan het zelfvertrouwen gaf. Met die winst bewezen we op dat moment Bladella een mooie dienst. Die zij zelf weer teniet deden door hun 1-0 verlies tegen Hapert. Vervolgens werd afgelopen zondag ook Dommelen met een duidelijke 4-1 aan de zegekar gebonden. Waar we enkele weken geleden nog op de één na laatste stek bivakkeerden, staan we nu op een veilige 8e plaats. Maar dat is nog maar schijnveiligheid. Met nog altijd 9 punten te vergeven en een verschil van maar 3 punten met nummer 13 en zelfs maar 1 punt met nummer 12 (én 11 én 10) is de strijd nog zeker niet gestreden. Ook die laatste 3 potten tegen Wilhelmina Boys, DBS en Nijnsel zullen nog de nodige punten gepakt moeten worden. Feit: we hebben het geheel in eigen hand.

Terug naar zondag. Op de dag waarop we alvast de seizoensafsluiting vierden, je kunt het maar gehad hebben, waren de weergoden ons wederom goed gezind. Onder zomerse temperaturen werd er afgetrapt en ontspon zich een echte wedstrijd waarin Dommelen goed partij gaf. Dommelen startte de wedstrijd behoorlijk verdedigend met wat extra mensen achter te bal. Mogelijk hadden ze vooraf enige schrik van de snelheid die onze voorwaartsen aan de dag zouden kunnen leggen. Goed ingeschat, want met regelmaat zagen de blauwwitte verdedigers alleen nog de hakken van met name Wout, Dirk, Kevin, Steef en Tom, nadat ze weer voorbij zoefden. Dat leverde enkele mooie aanvallen op in die beginperiode, maar nog geen echte kansen. Dommelen kwam er zo af en toe ook gevaarlijk uit. Maar ook bij hen stokte het dan op het laatste moment of was het Boudewijn die prima redding bracht. In de 19e minuut kwam de bevrijdende 1-0 op het bord. Dirk de Koning soleerde langs een aantal verdedigers en gaf vervolgens ook de 42-jarige keeper Dennis Soeterman met een mooie knal het nakijken. Drie minuten later al viel de 2-0. Steef Vosters kon de bal na een steekpass nog net voordat de keeper kon ingrijpen onder hem door schuiven. Een flinke dreun natuurlijk voor het Dommelen-team dat misschien in die periode wel de gevaarlijkste van de twee partijen was. Ze gaven het dan ook nog zeker niet op. Maar Boudewijn liet zich nog enkele malen gelden als betrouwbare sluitpost door de aanvallen, waaronder een mooi schot van Jonathan van Doorn in de 40e minuut, te pareren en de cornerballen met overtuiging weg te boksen. De rust brak aan met de voor ons mooie 2-0 tussenstand.

Voor Dommelen zijn het ook super belangrijke weken. Ook bij hen ligt deelname aan de nacompetitie op de loer en is het dus zaak punten te pakken om daar onderin weg te komen. Het zal wel enigszins geknald hebben in kleedkamer 2. Een vroege aansluitingstreffer, dan zijn er wellicht nog kansen op toch nog iets moois. En de jongens hadden goed geluisterd. Het eerste gevaar kwam al direct in de 46e minuut. Dommelen kreeg een vrije trap op een heel mooi plekje. Maar daar was’tie weer: Boudewijn redde fantastisch bij de 2e paal en verwerkte de bal zo tot corner. De Dommelse druk bleef echter aanhouden en in de 49e minuut was daar inderdaad die vroege aansluiting. Jonathan van Doorn kon een voorzet vrij inkoppen buiten bereik van de doelman: 2-1.

Was het potverdorie al zo warm, moest het Reuselse publiek ook nog eens met het hierdoor intredende angstzweet omgaan. Dat lukte. En ook de spelers op het veld hielden stand. Eventjes konden we Dommelen niet goed bijhouden en dreigden we te worden overlopen. Maar langzaam werd het evenwicht weer hersteld en wisten ook wij de weg naar het doel weer te vinden. Waar in eerdere wedstrijden het dubbeltje vaak de voor ons verkeerde kant op viel, viel het nu wel goed. Het was aanvoerder Steef Vosters die in de 67e minuut het verschil weer op twee doelpunten bracht door fraai bij de tweede paal binnen te schieten. Die klap kon Dommelen niet meer te boven komen. Tien minuten later in de 77e minuut kregen we een corner. De bal werd bij de eerste paal verlengd over alles en iedereen heen. Bij de tweede paal kon Steef hem terug inbrengen, maar voor het doel werd hij weggekopt door Dommelen. Die er met een counter uit dreigden te komen, maar door goed ingrijpen kon het leer weer snel worden afgepakt en aan Kevin Wouters op rechts worden meegegeven. Die twijfelde geen moment en zijn lage schuiver belandde bij de tweede paal tegen het zijnetje: 4-1. Kat-in-het-bakkie!

In het laatste kwartier waren er nog enkele kansjes voor beide teams. Maar het geloof bij Dommelen was na de 4-1 weg en voor ons hoefde het niet meer. De moegestreden aanvoerder Steef Vosters kreeg tegen het einde nog zijn verdiende publiekswissel. Voor hem kwam Yimo Bogaars. De aanvoerdersband gaf Steef aan de eerder ingevallen Mees van Veldhoven van het tweede. Die zag zijn kans schoon om het kleinood niet meer aan de beoogde reserve-aanvoerder af te geven, maar gewoon zelf om te binden. Hij mocht als tegenprestatie deze week de hesjes wassen. Na zo’n 3 minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Cris-Stan van Daal voor het einde. De afsluitingsdag kon met deze derde overwinning op rij een mooi vervolg krijgen. De plaatjes van DJ Jos van Dingenen klonken dan ook nog tot ver in de zondagavond.

Nog drie finales. Zondag te beginnen in Best tegen Wilhelmina Boys. Die staan nu maar 1 plekje boven de nacompetitiestreep. Dus ook voor hen zijn de belangen nog groot. Want Hapert en/of Dommelen kunnen bij puntverlies zomaar weer over hen heen komen. We bekijken het week voor week. Spanning ten top in 3D. Het tweede won zondag in een niet al te beste wedstrijd waarin vele kansen werden gemist met 3-2 van Beerse Boys 2. Met nog een uitwedstrijd tegen RKVVO 3 en een thuiswedstrijd tegen Valkenwaard 2 is er nog altijd een kans op het behalen van een periodetitel. De druk is er daar wel vanaf. Maar winnen blijft altijd mooi natuurlijk, dus die zullen er zeker nog voor gaan. Voor beide wedstrijden rekenen wij weer op de steun van onze geweldige supporters.

Wel nog (een beetje) druk is er bij het 10e. Die kunnen zondagochtend thuis kampioen worden, nadat dat afgelopen zondag in een rechtstreeks duel met concurrent Dommelen 8 nog niet lukte. Ze bleven steken op 0-0. Met 3 punten voorsprong en een doelsaldo dat 21 doelpunten in het voordeel is van onze geelzwarte equipe – die trouwens onder leiding staat van monument Harold van Limpt – mag er in theorie zelfs nog verloren worden van Beerse Boys 9. Maar de bal is rond en je weet nooit hoe een koe een haas vangt, of in dit geval een Dommelnaar een Reuselnaar. Dus winnen of gelijkspelen is het allerbeste dat ze kunnen doen. U kunt het 10e komen aanmoedigen om 10:00 uur op het hoofdveld.

Uitslagen 15 mei
Reusel Sport/CoTrans 1 – Dommelen 1 : 4-1
Reusel Sport/CoTrans 2 – Beerse Boys 2 : 3-2

Programma 22 mei
14:30 uur Wilhelmina Boys 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
12:00 uur RKVVO 3 – Reusel Sport/CoTrans 2
10:00 uur Reusel Sport/CoTrans 10 – Beerse Boys 9 (kampioenswedstrijd 10e)

Ander nieuws