Hele zure 1-0 nederlaag in 93e minuut tegen RKVVO

Het was muisstil in de kleedkamer na de wedstrijd afgelopen zondag in en tegen RKVVO. Wat viel er ook te zeggen? Gestreden als leeuwen hadden onze jongens. De hele wedstrijd waren we dominanter. Zetten we hoog druk en kregen we legio kansen. Het enige wat er aan ontbrak waren een paar doelpunten. Dat lag deels aan onszelf omdat we de kansen niet benutten. Maar ook zeker aan het goede verdedigingswerk van de RKVVO-defensie. Toen iedereen met een geelzwart hart genoegen had genomen om jammer genoeg met maar 1 puntje terug naar Reusel te gaan kregen we alsnog het deksel op de neus. Een vrije trap in de 93e minuut werd feilloos door matchwinner Luuk Soetens over de muur in de rechter kruising gedeponeerd, onhoudbaar voor keeper Boudewijn van Buggenum. Direct daarna volgde het eindsignaal van scheidsrechter Theo Kezer. Waar de geelblauwen feest vierden dropen spelers en publiek van Reusel Sport af. Door deze onverwachte nederlaag wisselden we weer stuivertje met Gestel die geen fout maakten en zakte we weer naar plaats vier. En omdat ook Bladella en Acht opnieuw wonnen raakten we de aansluiting daarop vooralsnog even kwijt.

Van de vele zonnige zondagen gingen we via het miezerweer van vorige week nu naar een koude gure zondagmiddag. De wind dwars over het veld waaide rechtstreeks de dug-outs in, waar reservespelers en staf de grootst mogelijke moeite hadden om het een beetje warm te houden. Zelfs de meegebrachte dekentjes waren hiervoor niet voldoende. De voetballers zelf hadden daar minder moeite mee. Vanaf de eerste minuut lieten onze jongens duidelijk merken vandaag voor niets anders naar Veldhoven te zijn afgereisd dan voor 3 punten. Er werd vroeg en hoog druk gezet met al in de 2e minuut een eerste kansje en in de 4e minuut een schot van Jorg Dickens dat keeper Stef Biscop tot corner kon verwerken.

RKVVO’s eerste aanvallende impulsen zagen we in de 8e minuut waarin een corner werd verdiend. De goed voorgezette bal kwam in de mêlee van spelers voor het doel terecht en werd daar weggewerkt. Sommige spelers van RKVVO appelleerden voor hands, maar de scheids reageerde daar niet op. In de 13e minuut werd de gevaarlijke rechtsbuiten Benn Soetens diep gestuurd, maar afgefloten voor buitenspel. De rest van de eerste helft was het voornamelijk Reusel Sport dat de klok sloeg. De ene na de andere kans werd gecreëerd. Maar tot echt goed uitgespeelde kansen kwam het niet. Zo schoot Wout Vosters net naast. Stopte de keeper een goed schot van Nick Wouters en kon Dirk de Koning in de 39e minuut uitbreken, maar ging zijn schuiver net rechts naast. Pas aan het einde van de eerste helft kregen de voorwaartsen van RKVVO nog een kans. Een driedubbele zelfs, waarbij Boudewijn twee keer reddend moest optreden. Daarna brak de rust aan. In de tweede helft zou het goed komen was ieders gedachte.

Hoewel de wedstrijd al om 14:00 uur was begonnen, ging toch met de start van de tweede helft het licht al aan. Het koude weer was dan ook echt niet om over naar huis te schrijven. De meegereisde supporters hoopten daarom in elk geval op een hartverwarmend tweede bedrijf. Het eerste gekletter kwam echter dit keer uit Oers. Bram van der Velde speelde mooi in op Bart Sanders die goed aannam in de 16. Zijn schot werd gekraakt door Melle Huijbregts en zo verwerkt tot corner. Die werd maar net gemist door de inkomende RKVVO’ers. In de 52e minuut wisselde coach Matthijn Hoogduijn zijn nummer 10 Jordi Verhoeven voor Luuk Soetens. Die zouden we later in de wedstrijd nog terugzien…

Na dat eerste Veldhovense gesputter nam Reusel Sport het roer weer over en probeerden de middenvelders en aanvallers met alle macht een gaatje in de verdediging van RKVVO te vinden. Tevergeefs zo bleek. We zagen onder andere een mooie aanval over links via Jorg Dickens in de 55e minuut. Zijn voorzet ging naar aanvoerder Steef Vosters die een 1-2 met Mathijs Bel opzette. Steef’s schot met links ging rechts naast. Ook diverse corners leverden helaas niets op. Een schot van Dirk ging over. Een schot van Jorg Dickens in de lange hoek was net te zwak en kon door de keeper gestopt worden. In de 85e minuut kwam de ingevallen Matt van Gompel net te laat inschuiven op een scherpe voorzet.

Tussen het aanvalsgeweld door had Luuk Soetens al een keer van zich doen spreken tijdens één van de spaarzame uitvallen van de mannen van D’n Heikant. Hij stond perfect opgesteld om een voorzet binnen te werken, maar dat werd hem belet door onze rots in de branding Tuur de Laat. Ondanks dat we pogingen bleven zien om een doelpunt te maken had het spel soms ook een wat gezapig aanzicht en leek de wedstrijd naar het einde toe als een nachtkaars uit te gaan. Toen de 90 minuten al voorbij waren kreeg Nick Wouters nog één hele goede kans op de winnende treffer. Hij speelde zich goed vrij en wilde de bal met iets wat het midden had tussen een lob en een schot over de keeper plaatsen. Dat lukte niet goed: de keeper kon de bal makkelijk uit de lucht plukken. Daarna nog één tegenaanval van RKVVO. En die mondde uit in die voor ons desastreuze vrije trap nabij de rechterpunt van de 16 op zo’n 18 a 20 meter van het doel. Luuk Soetens had zijn vizier nog op scherp staan en rondde genadeloos af. En zo werden de druiven zuur. Heel zuur. Als een dief in de nacht stal RKVVO met die vrije trap de overwinning en liet het ons teleurgesteld achter.

Volgende week weer een uitwedstrijd voor onze jongens. Dit keer naar Best om opnieuw te proberen de (pas) tweede uitoverwinning van het seizoen te behalen tegen Wilhelmina Boys. De Bestenaren zijn vooralsnog kampioen gelijkspelen: van de 10 wedstrijden eindigden er 6 onbeslist. En nog maar 1 keer werd er verloren. Vorig seizoen konden we met 0-0 in Best en 2-2 in Reusel ook niet van elkaar winnen. Opnieuw zullen de CoTrans-mannen dus alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat. Uw steun hierbij is zoals altijd van harte welkom! Let op: ook deze wedstrijd start ook weer om 14:00 uur!

.

Ander nieuws