Heeze neemt terecht 3 punten mee uit Reusel

Tegen Heeze gaf Post’s ploeg op maandag 20 mei echt niet thuis. Vanaf het begin waren de bezoekers feller, wonnen daardoor meer duels en tweede ballen en waren ook veel dreigender dan de 11 van Reusel. In de 9e minuut kreeg Heeze al loon naar werken. Gijs Moerenhout, die eerder al een waarschuwingsschot afleverde, kopte een voorzet van links fraai door waarna de mee opgekomen Maarten Veerman het leder vol op de pantoffel nam en vanaf een meter of 12 in de rechter bovenhoek deponeerde. Een zeer fraai doelpunt!


Kort na het doelpunt leek Jorg van Galen de 0-2 te gaan maken. Brent van der Heijden stond echter op zijn post. Moerenhout kon zijn gestopte bal opnieuw afwerken maar zijn inzet ging over. Daarna kwam Reusel wel een beetje beter in hun spel, maar het bleef verre van goed. Gezapig zelfs, want ook Heeze nam even wat gas terug. Enkele kleine kansjes kwamen er nog in het restant van de eerste helft. Tegen het half uur voor opnieuw Van Galen maar dat liep uit op niets. Direct daarna aan de andere kant een afzwaaier van Dirk de Koning. Matt van Gompel werd diep gestuurd in de 31e minuut, maar verprutste de kans al snel. Twee minuten later leek weer de 0-2 te vallen. Dit keer had middenvelder Tom Derkx de pech dat zijn schot op de linker kruising eindigde. Een afzwaaier van Frenk Hendrikx verder kreeg Heeze bijna nóg een hele goede kans door een misverstand tussen Tuur en Brent. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.


De tweede helft zou het toch over een andere boeg moeten om de zekerheid van die periodetitel te hebben. Het eerste schot kwam van Dirk de Koning, maar was een makkelijke prooi voor de lange Heezer goalie Bram Steenbakkers. Heeze nam daarna het heft weer in handen waarbij Jorg van Galen en Gijs Moerenhout diverse keren voor flink wat gevaar zorgden. Pech vanuit Heeze-oogpunt en goed verdedigings- en keeperswerk van onze zijde zorgden dat het nog altijd 0-1 bleef. Heeze ging als eerste wisselen net tegen het uur. Onder andere de gevaarlijke Gijs Moerenhout ruimde het veld. Marc Post reageerde met ook twee verse krachten. Ten koste van Matt van Gompel en Tijn van Dooren mochten JO19-spelers Jens van den Borne en Sep van Gestel aantreden. Na al het wisselgeweld viel plotseling de 1-1. Een corner werd keihard binnen geknikt door Tuur de Laat. Een opsteker die eigenlijk toch niemand aan zag komen.


Dan maar doordrukken nog zou je denken. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Aan Reuselkant moest Matthijs Bel teveel werk opknappen wat hem kramp opleverde en hij niet meer voluit kon gaan. In een aanval van Heeze raakte ook laatste man Melle Huijbregts vlak voor tijd geblesseerd door in een kopduel hard te botsen met een Heezer hoofd. Hij werd behandeld en probeerde het daarna nog wel. Gehavend moesten zo de laatste minuten doorstaan worden. Toch was het Reusel Sport die als eerste nog een opgelegde mogelijkheid kreeg om een 2e treffer te maken. Jorg Dickens rondde in de 87e een goede actie af met een goed schot. Dat kon nog wel bij de eerste paal door de keeper gered worden, maar de bal kwam daarna voor de voeten van Frenk Hendrikx. Die hoefde van een meter of 5 dat ding alleen nog maar in het verder lege doel schieten. Door het enorme effect dat het schiettuig na de redding had meegekregen kreeg hij dat niet voor elkaar en schoot naast. Het zou ook niet terecht zijn geweest.


Dan maar een gelijkspel dacht het publiek. Dat geluk was deze zondag echter niet aan ons besteed. In de 93e minuut zette Heeze nog maar eens aan. Matthijs Bel kon zijn tegenstander niet meer bijhouden waardoor die vanaf links vrij voor kon zetten. Daar stond een van zware hoofdpijn verstoken Melle die niet meer op kon treden waardoor Koen van Lierop de 1-2 kon binnenkoppen. Melle moest met een hersenschudding het veld verlaten. Het verlies was daar. Jorg van Galen kon in de 97e minuut zelfs nog 1-3 maken, maar dat werd door Brent nog voorkomen.

Ander nieuws