Hapert zorgt voor de tweede thuisnederlaag

Het ongeloof straalde afgelopen zondag tegen half 5 van menig Reusel Sport/CoTans-aanhanger af bij het verlaten van het sportpark. Was dit echt gebeurd? De nummer laatst van de ranglijst, die nog maar 2 keer had gewonnen dit seizoen, had ons – in eigen huis nog wel – verslagen. De 1-2 einduitslag zorgde behalve bij de fans logischerwijs ook voor een flinke portie teleurstelling bij spelers en trainer zelf. Dat onze mannen juist deze zondag uit hadden gekozen om zo’n slechte wedstrijd op de mat te leggen werd extra zuur omdat Bladella ook verloor en Acht opnieuw ook punten liet liggen. Winst zou het gat naar boven naar nog maar 4 punten hebben gebracht. En dan was het zeker nog niet gespeeld. Bovendien zou het gat naar beneden vergroot zijn naar 7 punten wat een heel fijn gevoel zou hebben gegeven. Maar de feiten liggen helaas anders. Een feller Hapert met een uitstekende keeper, wat pech, en toch ook iets wat leek op een stukje onderschatting zorgden ervoor dat de 3 punten mee naar Hapert gingen.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren onze jongens nog wel duidelijk de bovenliggende partij. Hapert kon maar weinig inbrengen tegen het inmiddels wel herkenbare spel van de geelzwarten waarbij opnieuw Mathijs Bel vanuit het middenveld de lijnen uitzette en met het nodige tikwerk de voorwaartsen in stelling werden gebracht. Al in de 6e minuut kregen na een corner Hein Biemans en Tuur de Laat een kans om de score te openen. Nagenoeg op de doellijn kregen ze de bal echter niet over die lijn geprikt. Dirk de Koning schoot in de 13e minuut te slap in nadat Wout Vosters op rechts goed doorgegaan was en vanaf de achterlijn voor kon zetten. En in de 15e minuut zagen we een befaamde dribbel van Jorg Dickens. Hij sneed door de Hapert-verdediging heen. Bij het voorbijgaan van de laatste verdediger kwam de bal echter omhoog, waardoor hij daarna te lastig af te werken was en zijn schot dan ook hoog over ging.


Hapert kon als gezegd slechts tegenhouden in die eerste periode. En als de bal veroverd werd, dan werd vaak weer snel balverlies geleden. In de 17e minuut echter lukt het wel om er goed uit te komen. Dave Koolen kon op rechts doorkomen en een voorzet afleveren op de mee opgekomen Thed van de Kerkhof. Zijn schot was onzorgvuldig en ging over. Een minuut later moest Hapert zijn eerste wissel al toepassen. Thom Lauwers kon door een hamstringblessure niet verder en maakte plaats voor Sem Liebregts. Na die eerste kans voor Hapert kwam het spel ietsje meer in evenwicht, hoewel het balbezit toch wel nog het meest voor Reusel was. Onze voorwaartsen bleven echter vaak te lang breien. De eerste zuchtjes langs de kant waren al merkbaar. Maar gelukkig lukte het toch om op 1-0 te komen. Hein Biemans kon op rechts opkomen en een puike voorzet afleveren. Aanvoerder Steef Vosters kwam bij de tweede paal inlopen en kon met links via de binnenkant van de paal de bal binnen schieten. De kop was er af. Nu konden we gaan uitbouwen. Het liep een beetje anders.

Want Hapert ging zeker niet bij de pakken neerzitten. Na de goal deden de roodblauwen er een schepje boven op. Waardoor het laatstse kwartier nagenoeg geheel voor Hapert werd. Dat begon al in de 33e minuut toen de uit Reusel afkomstige Lars Jansen goed door kon over links. Melle Huijbregts werd makkelijk uitgespeeld maar het vervolg was nog niet gevaarlijk. Diezelfde Lars Jansen maakte 2 minuten later de 1-1. Een vrije trap van links werd weggewerkt en belandde voor zijn voeten. Vanaf een meter of 20 volleerde hij de bal over de verdediging en buiten bereik van Brent rechts in het doel. In minuut 41 kon spits Dave Koolen recht op het doel af. Dit keer was Melle Huijbregts wel op zijn hoede en kon hij Dave’s schot tot corner verwerken die niets opleverde. Net voor de rust een tweede tegenvaller bij Hapert. Nu was het Ward Groenen waar het bij het geven van een voorzet in zijn hamstring schoot. Hij ging nog wel even door, maar werd tijdens de rust vervangen door Brams Schoenmakers.


Gezien het vertoonde spel in met name de laatste 20 minuten zou je toch denken dat er een heel ander Reusel Sport uit de kleedkamers zou komen. Maar je kon vrij snel zien dat er toch nog iets ontbrak. Het herkenbare spel uit andere wedstrijden en van het eerste kleine half uur zagen we niet meer terug. Hapert daarentegen had vertrouwen geput uit dat laatste deel. De eerste kans was wel voor Reusel. Wout Vosters lostte een mooi schot dat buiten bereik van keeper Timo Hooijen op de linkerpaal uiteenspatte. Twee minuten later kwam aan de andere kant de domper voor Reusel. Hapert kreeg een corner. De bal kwam bij de tweede paal op het hoofd van Lars Jansen. Die kon hem terug voor koppen en daar stond Dave Koolen klaar die in twee keer de bal – met wel enig geluk – pardoes achter Brent kon werken. Geluk of niet, die tellen net zo. Een flinke tegenvaller. Maar met nog een ruim half uur te gaan moest dat toch nog goed kunnen komen zou je denken. Deze middag lukte dat niet meer.

In dat resterende ruime half uur telden we, ondanks het feit dat het spel echt onder de maat was, nog 9 goede kansen voor Reusel. Maar Hein Biemans, Wout Vosters, Jorg Dickens, Frenk Hendrikx (ingevallen voor Hein Biemans), Dirk de Koning en Tuur de Laat kregen het niet voor elkaar om de bal in het netje te krijgen. Daarbij speelde ook Timo Hooijen een belangrijke rol. Menig maal redde hij fraai. De belangrijkste redding was de goede kopbal van Tuur de Laat in de 91e minuut die hij over de lat wist te werken. Uit de corner daarna volgde nog een scrimmage en was het een klein wonder dat de bal niet in het doel verdween. Ook één puntje werd ons deze middag niet gegund. Lars Jansen kon in de 94e minuut nog de 1-3 aantekenen toen hij alleen op Brent af ging. Laatstgenoemde redde echter behoorlijk. Na 95 minuten floot de goed leidende Manuel Lopes voor het einde en bleven de kopjes van de Reuselnaren heel lang omlaag.


Nee het zat er deze middag blijkbaar gewoonweg niet in. Uithuilen en opnieuw beginnen is wat nu alleen nog kan. Volgende week weer een laagvlieger als we op bezoek gaan naar Dommelen. Dan ligt opnieuw het gevaar van onderschatting op de loer. Een gewaarschuwd man telt voor twee zullen we dan maar zeggen. Elke wedstrijd moet weer als een finale benaderd worden willen we die 2e plaats of het rechtstreekse periodekampioenschap behalen. Laten we dus ook maar hopen dat dit foutje tegen Hapert het laatste was dit seizoen. Tot zondag!

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans
Brent van der Heijden, Tom Dickens, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Steef Vosters, Mathijs Bel, Hein Biemans (61″ Frenk Hendrikx), Jorg Dickens, Dirk de Koning, Wout Vosters
Hapert
Timo Hooijen, Rik Verdonschot (84″ Joppe Schenning), Yorick Hooijen, Mees Liebregts, Nick Bogers, Thom Lauwers (18″ Sem Liebregts), Ward Groenen (46″ Bram Schoenmakers), Luuk Saris, Lars Jansen, Thed van de Kerkhof, Dave Koolen

De tegoedbon van bakkerij Wieland, gevallen op lotnummer 13273 is niet afgehaald. De winnaar kan zich melden bij Albert Dirkx via 06-47386464.

Ander nieuws