Gestel overtuigend aan de zegekar gebonden

Met een overtuigende 5-2 overwinning in de inhaalwedstrijd tegen Gestel sloegen onze jongens op paasmaandag het zo gewenste gaatje met de directe concurrenten voor plaats 2. En werd koers gezet naar een goede eindklassering in de derde klasse D. Bovendien staan onze helden met 9 uit 3 bovenaan in de derde periode. Waardoor we nog op twee fronten meedoen om ons te plaatsen voor de nacompetitie waarin kan worden gestreden om een plek in de 2e klasse. Maar “Parijs is nog ver” zeggen we dan. Nog 6 finales te gaan waarin nog veel punten te halen, maar dus ook te verspelen zijn. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit heeft het verleden al vaak genoeg bewezen. Elke week weer scherp en alert zijn en de obstakels één voor één aanpakken is dan ook het devies. Daar is Marc Post zich ook terdege bewust van. Hij zal er alles aan doen om dat – voor zover nodig – ook aan zijn spelers duidelijk te maken. Maar eerlijk is eerlijk: de flow is nu goed en er lijkt vooralsnog een mooie lente in het verschiet te liggen.

Terug naar paasmaandag. De titel van dit artikel doet wellicht vermoeden dat het een makkie was. Dat was het toch niet helemaal. Gestel moest maar liefst 5 (nagenoeg vaste) basisspelers missen. Waardoor zelfs trainer Kadir Kalender als speler in de basiself begon. Het gemis van die 5 was ook wel te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten onze jongens de Gestelnaren flink onder druk. Tot grote kansen kwam dat in het begin nog niet. Maar met het overtuigende spel bleven de middenvelders en verdedigers overrompeld worden. Het wachten was op de eerste doelpunten. Die kwamen in de 14e en 16e minuut. De 1-0 was een zo herkenbare droge schuiver van Dirk de Koning die de bal na een corner op kon vangen en resoluut afwerkte. Twee minuten later zorgde Dirk voor onrust in de Gestelse verdediging waardoor gelegenheidsrechtsbuiten Hein Biemans zijn kans schoon zag en de bal met een sliding voorbij keeper Tim van Gils in de lange hoek fraai af kon werken.

Na deze 2-0 voorsprong verzuimden we om de wedstrijd vóór rust al definitief te beslissen. Gestel voelde zich nog lang niet verslagen en loerde met hun snelle spitsen en technisch vaardige middenvelders op de counter. Bij één van die counters kon goaltjesdief Serhat Koç in de 25e minuut al scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De vele kansen die de geelzwarten kregen konden helaas niet in doelpunten omgezet worden. Wat ervoor zorgde dat Gestel geloof bleef houden om aan te kunnen haken. Vlak voor rust kreeg Erdi Atakan daar nog een goede kans voor. Nadat hij vanuit het middenveld ongehinderd door kon stomen kon hij vrij inschieten. Brent van der Heijden kon zijn inzet echter makkelijk vangen. Het gebrek aan meer doelpunten van Reusel zorgde ervoor dat Gestel de thee opzocht met in het hoofd de overtuiging dat het hen in de tweede helft zou lukken om in elk geval wel die aansluitingstreffer te maken. En van daaruit wellicht nog meer roet in het Reuselse eten te kunnen gooien. En zo geschiedde.

De tweede helft begon wat rustiger. Maar dat was wel de opmaat naar een wederopstanding van de Eindhovenaren. In de 52e minuut schoot Dirk de Koning nog net naast. Daarna was het Gestel-time. In de 54e minuut kwamen ze er weer als een razende over links uit. Een prachtige voorzet belandde precies op het hoofd van Rheda el Bekkali. Hij knikte het leder onhoudbaar boven in de lange hoek en zette zo de 2-1 op het bord. En 5 minuten later viel ook de gelijkmaker. Na een wat ongelukkige handsbal van Tom Dickens kon de streng doch rechtvaardig leidende scheidsrechter Luuk Hendrix niet anders dan naar de penaltystip wijzen. Die kans liet Serhat Koç niet onbenut; hij schoot de pingel onberispelijk binnen: 2-2. “Het zal toch niet zeker?” was de gedachte van waarschijnlijk veel Reusel-fans. We zullen ons toch niet de kaas van het brood laten eten? Dat leek er in de 65e minuut nog wel even op toen El Bekkali een goede kans op 2-3 kreeg. Gelukkig voor ons mistte hij.

Na die kans vond Reusel het welletjes geweest. Buiten de tegengoals uit de rake counters waren we immers al de gehele wedstrijd duidelijk de bovenliggende ploeg. Er moest een schepje bovenop om de punten in Reusel te houden. En dat gebeurde ook. Te beginnen in de 70e minuut waarin aanvoerder Steef Vosters zelf het goede voorbeeld gaf door de 3-2 aan te tekenen. Direct na dat doelpunt voerde Gestel een dubbele wissel door: Kaan Unal en Volkan Memis maakten plaats voor Hakan Turkeli en Ilyas Zaidan. Maar dat mocht niet meer baten. De 3-2 van Steef bleek het vuur in de Gestelnaren te hebben gedoofd. Wat volgde was een ware golf van aanvallen en zeer goede kansen voor Reusel. Van enig gevaar voor het doel van Brent was nauwelijks nog sprake. Ook de inzet van reservedoelman Jan van Hout die Youssef Bounaj nog kwam aflossen in de 77e minuut bracht daar geen verandering meer in.

Toch bleven de doelpunten nog lang uit. Met name Wout Vosters kwam een aantal keren helemaal vrij voor de keeper. Maar hij wachtte telkens te lang met zijn afwerking waardoor de Gestelse verdedigers toch nog in konden grijpen. Ook schoten van onder andere Tuur de Laat, Dirk de Koning en Hein Biemans troffen geen doel. Pas in de 89e minuut was daar de helemaal bevrijdende maar meer dan terechte 4-2. Het was opnieuw Hein Biemans – in het dagelijks leven HBO student Civiele Techniek – die hem maakte en daarmee zijn seizoenstotaal verdubbelde van 2 naar 4. Het slotakkoord was in de 93e minuut voor Dirk de Koning. De volledig murw gespeelde Gestelse verdediging had geen antwoord meer op het Reuselse aanvalsgeweld en Dirk kon van dichtbij makkelijk binnen schieten. Met een tijdelijke kink in de kabel aan het begin van de tweede helft werd het overall een zeer verdiende overwinning en kon 2e paasdag mooi afgesloten worden.

Komende zondag komt de nummer laatst Hapert op bezoek op Den Hoek. Hoewel zij nog maar 2 keer wisten te winnen wisten ze wel koploper Bladella 2 keer op een gelijkspel te houden. In Hapert wonnen we ook maar moeizaam met de kleinst mogelijke marge: 0-1. Van onderschatting mag dan ook zeker geen sprake zijn. Maar dat weten onze jongens zelf maar al te goed. Als het spelniveau van de laatste weken weer gehaald kan worden, dan moet deze horde echter met enig gemak genomen kunnen worden. Bij zijn is meemaken! Graag tot zondag!

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Tom Dickens, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Steef Vosters, Wout Vosters, Dirk de Koning, Hein Biemans
Gestel:
Tim van Gils, Youssef Bounaj (77′ Jan van Hout), Hennie Noijen, Mohamed el Moussaoui, Volkan Memis (70′ Ilyas Zaidan), Kadir Kalender, Kaan Unal (70′ Hakan Turkeli), Burak Ozdemir, Erdi Atakan, Serhat Koç, Rheda el Bekkali

Ander nieuws