Gestel maakt einde aan bekeravontuur: 0-1

Na de glansrijke 1e plaats in de bekerpoule – door een eclatante 2-7 in Bladel, 6-2 tegen Gilze en 2-0 tegen SC ’t Zand – mochten onze jongens in de tweede ronde aantreden tegen VV Gestel uit Eindhoven, vorig seizoen nog klassegenoot. Dat Gestel een soort van angstgegner voor ons is werd gisteren maar weer eens bewezen. Het gelouterde team van Abdul Nassoh was ten opzichte van het vorige seizoen op flink wat plekken gewijzigd. Verdedigend zat het goed in elkaar bij de Gestelnaren. Zodanig zelfs dat de muur die werd opgetrokken niet door ons geslecht worden. Onze aanvallers kwamen daarvoor duidelijk te kort gisteren. Zodra de bal veroverd werd kon Gestel er via de technisch vaardige middenvelders een paar keer gevaarlijk uitkomen. Op links liet vervolgens Jimmey Granviel regelmatig zien hoe goed hij kan voetballen. En met Serhat Koç in de spits blijft het altijd opletten. Gisteren gebeurde dat 1 keer niet goed genoeg en kon de kleine spits een corner van dichtbij inkoppen voor de 0-1. Reusel Sport/CoTrans had wel het meeste balbezit, maar kon dat maar beperkt in kansen omzetten. En waar dat wel lukte wist de nog maar 20-jarige keeper Jan van Hout geweldig redding te brengen.

Het begin van de wedstrijd was voor Reusel Sport. Met 2 keer een kopkans voor Tuur de Laat. In de 12e minuut zette Gestel daar een gevaarlijke voorzet tegenover die, gelukkig voor ons, door niemand werd aangeraakt. Op het kwartier kregen beide teams een aardige kans. Voor ons kon Mathijs Bel na een goede actie uit een corner inschieten in de korte hoek, waar keeper Van Hout op zijn post stond. Granviel kon in de tegenstoot tot iets komen wat het midden hield tussen een voorzet en een schot, wat makkelijk door Brent kon worden gepakt. Daarna gebeurde er een kwartier lang niet zo veel. Reusel Sport was slordig en leed te veel en te vaak balverlies. Gestel daarentegen kon steeds beter in hun spel komen en drong zelfs wat aan. Met net na het half uur een heuse waarschuwing: na een korte scrimmage voor onze goal kon de bal nog weggewerkt worden. Vijf minuten later echter was het raak. Een corner werd zeer scherp voorgelegd. Waar Brent zijn lengte had moeten doen gelden door uit te komen om de bal uit de lucht te plukken, bleef hij op zijn lijn staan. Koç was er als de kippen bij en kon van heel dichtbij vrij inkoppen. De achterstand was een feit. Twee minuten later had het ook zomaar al 0-2 kunnen worden. Met een mooie actie vanaf de linkerkant werden 3, 4 man uitgespeeld. Het schot dat volgde werd gekraakt. In de tweede helft zou toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden.


Twee ongewijzigde teams betraden na rust het veld. Het spelniveau van Reusel Sport/CoTrans bleek echter niet heel veel beter te worden. Balbezit was er genoeg, maar kansen bleven vooralsnog uit. En het bleef ook te slordig. Gestel kon blijven steunen op hun goede verdediging. En op hun slimheid en sluwheid als het gaat om het uit het spel proberen te halen van de tegenstander. Onze jongens lieten zich daar te veel / te makkelijk door meeslepen en frustreerden zich nogal. Wat nog meer ten koste ging van het spel. En wat koren op de molen was van de bezoekers. Ook dat is een onderdeel van het voetbalspel; een deel waar we nog wat te leren hebben. Langzamerhand waren we meer tegen onszelf aan het voetballen dan tegen Gestel. Pas een kwartier na rust kon een eerste kansje genoteerd worden voor Frenk Hendrikx. Yimo Bogaars kwam hem na 68 minuten aflossen, maar kon ook geen potten breken. Kansen voor ons bleven opnieuw uit en Gestel bleef loeren op een uitval om de score te verhogen. Een kwartier voor tijd kreeg Koç zo’n superkans op 0-2. Dit keer kon Melle Huijbregts met een uiterste inspanning zijn schot met een sliding tegen houden. Die zorgde wel voor een pijntje waardoor Melle een minuutje later zijn plek afstond aan Lars Pijs.


Het laatste kwartier gingen we nog voor een slotoffensief. Een voorzet van Davy in de 76e minuut werd keihard ingeknald door Mathijs Bel. Jammer genoeg voor ons ging de bal recht op keeper Van Hout af die hem wel klemvast pakte! Een voorzet van Nick Wouters werd in minuut 82 zwak ingeschoten door Wout Vosters. En veel verder kwamen we niet meer. Tot in de 92e minuut. Na een overtreding op Yimo werd een vrije trap vanaf links goed voor gegeven. Een fraaie kopbal verlengde de bal richting de lange hoek en zou op de valreep nog de zekere 1-1 en penalties hebben betekend. Ware het niet dat Jan van Hout een topmiddag had en met een uiterste inspanning de bal nog uit de hoek kon tikken. Na het laatste fluitsignaal van Collin van Knegsel gooiden de Gestelnaren met enkele vreugdkreten nog wat zout in de wonde. En dropen de geelzwarten teleurgesteld af.


Geen goede beurt dus van onze jongens. Komende zondag wacht nummer 2 Geldrop, toevalligerwijs de tegenstander van Gestel in de volgende bekerronde. Zij wonnen makkelijk hun bekerwedstrijd van Vessem met 6-0. Laat het gegeven dat het dan weer om de competitie gaat reden zijn voor onze jongens om zich te herpakken en weer een wedstrijd van formaat op de mat te leggen. Voor de derde achtereenvolgende keer kunt u van een thuiswedstrijd genieten op Den Hoek. Hopelijk kunnen zondag ook aanvoerder Steef Vosters en Dirk de Koning weer van de partij zijn om misschien net dat extra stukje kwaliteit te kunnen inbrengen. We zien u weer graag Aachter d’n Droad!

Opstellingen:

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Mees van Veldhoven, Melle Huijbregts (76′ Lars Pijs), Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Hein Biemans (85′ Job Dickens), Wout Vosters, Davy Verbaant, Frenk Hendrikx (68′ Yimo Bogaars).

VV Gestel: Jan van Hout, Youssef Bounaj (85′ Ayman Aziz), Hennie Noijen, Mohamed el Moussaoui, Runaldino Granviel, Jimmey Granviel, Ibrahim Danisik (61′ Kaan Unal), Shane van Bosstraten, Enes Krkic, Rheda el Bekkali, Serhat Koç (89′ Abdurrahman Cetin).

Ander nieuws