Geslaagde Pietenvoetbaltraining

Sinterklaas had onze mini’s en JO9/8-jeugd uitgenodigd om op vrijdag 3 december naar het sportpark te komen voor een echte pietenvoetbaltraining. Omdat de Sint door alle drukte zelf niet aanwezig kon zijn zou hij ervaren voetbalpieten naar sportpark Den Hoek sturen.

En jawel hoor, de zes voetbalpieten stonden de bijna 100 fanatieke voetballertjes al op te wachten. Tezamen met de pieten zijn ze, door corona zonder ouders, naar de trainingsvelden gelopen waarna de training kon starten. Want dankzij de grote inzet, bereidheid en enthousiaste leiders/trainers van Reusel Sport/CoTrans was het gelukkig mogelijk om de pietentraining naar de middag te verzetten.

In partijvorm lieten de spelers onder de deskundige ogen van de voetbalpieten hun voetbalvaardigheden zien, zoals het aannemen van de bal, het passen van de bal, het dribbelen met de bal en het maken van schijnbewegingen. En ook de voetbalpieten hebben hun voetbalkunsten prima laten zien tijdens de diverse wedstrijdjes. Dit allemaal onder het genot van gezellige sinterklaasmuziek op de achtergrond. De teams die even geen partij hoefden te spelen konden penaltyschieten op de keeperpiet of lekker ranja drinken en pepernoten eten om weer aan te sterken.

Aan het einde van de pietenvoetbaltraining waren de voetbalpieten het er unaniem over eens dat de spelers met groot succes de verschillende voetbalvaardigheden hadden uitgevoerd. Daarom kreeg elke speler een pietenvoetbaldiploma en uiteraard nog een lekker mandarijntje en een kleine chocoladeletter.

Tenslotte hebben we met de pieten nog een leuke groepsfoto gemaakt waarna de voetbalpieten weer snel naar het volgende adres konden gaan.

Het was een zeer geslaagde pietenvoetbaltraining en hopelijk kunnen de voetbalpieten, en misschien sinterklaas, volgend jaar weer komen.

Dank u wel Sinterklaas voor de goede zorgen ondanks corona.

Nogmaals dank voor de grote inzet, bereidheid en enthousiasme van alle leiders en voetbalpieten, dank jullie wel!

Ander nieuws