Reusel Sport/CoTrans

Geflatteerde 3-0 zege op DBS zorgt voor aansluiting in subtop

Na een snelle 1-0 voorsprong hebben onze kanjers afgelopen zondag hard moeten werken om de zege over de eindstreep te krijgen. De tweede en derde treffer vielen pas in het laatste kwartier doordat DBS de nodige risico’s moest nemen in een poging om nog langszij te komen. Gelukkig voor ons lukte hen dat niet en konden wij uitlopen naar 3-0. Een zege waardoor we na de wedstrijd in de kantine een tevreden Marc Post tegen kwamen. Hij was het helemaal eens met de constatering dat het een geflatteerde uitslag is. Maar uiteraard blij met de winst en met het feit dat we daarmee weer in de bovenste regionen op de ranglijst vertoeven. Maar ook keek hij met wat gemengde gevoelens terug op de wedstrijd, waarin hij de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Steef Vosters na een half uur al weer het veld zag verlaten. Vanaf dat moment kregen onze geel-zwarten het direct moeilijker. “Daarna kwam er een periode waarin we een beetje als een kip zonder kop rondlopen” was Marc’s terechte opmerking. “Op een aantal momenten mis je dan binnen de lijnen soms een leider-figuur zoals Steef. Een verlengstuk van mij als trainer die de lijntjes uit kan zetten. Met alle respect overigens voor alle andere spelers. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten”.

Om 14:35 uur klonk het startsignaal van scheidsrechter Mark Sewpersad. Steef had de toss waarschijnlijk verloren: onze mannen speelden immers – anders dan anders – de eerste helft in de richting van de spionkop, de korte zijde aan de kantinekant. Voor DBS-keeper Szymon Mlodak betekende dat de zon op de kop, want die scheen weer fantastisch mooi. Daarentegen hadden we wel de aftrap waarmee we meteen de aanval in konden. Na 40 seconden al kon Dirk de Koning goed doorgaan over rechts waarvandaan hij de bal bij Steef Vosters bezorgde. Die had net niet genoeg ruimte om een wel heel vroege 1-0 voorsprong te nemen. De start was daarmee wel duidelijk voor ons wat in de 11e minuut ook succes bracht. In een goed opgezette aanval over de rechterkant kwam de bal bij Steef. Wout Vosters liep goed om hem heen door, waarna Steef’s sublieme steekpass exact op maat in zijn voeten kwam. Vanaf de achterlijn volgde zijn goede voorzet. Achterin bij de tweede paal kwam Jorg Dickens inlopen en hij rondde beheerst af met binnenkant voet in de linkerbenedenhoek.


DBS ging met deze vroege achterstand allerminst bij de pakken neerzitten. Drie minuten na de 1-0 was daar het eerste gevaar van de wit-rood gekleurden in de persoon van de goed spelende Ruud van Breemen. Zijn schot vanaf rechts liet onze Brent kansloos maar ging rakelings voorlangs. In het tweede kwartier was het betere van het spel wel weer voor ons. Jorg Dickens liet daarin twee keer heel gevaarlijk van zich spreken. In de 20e minuut zag hij een schot van zo’n 18 meter via de buitenkant van de paal naast gaan. En in de 25e minuut belandde een als voorzet bedoelde bal na een hele mooie passeer-actie ook weer tegen de paal. Twee minuten later weer een uitbraak van onze jongens. Dirk de Koning ging goed door. Helaas werd zijn voorzet gesmoord waardoor deze de geheel vrij voor het doel staande Mathijs Bel niet bereikte.

Na 29 minuten zagen we na een duelletje ineens Steef Vosters op de grond zitten. Na een korte behandeling verliet hij het veld en werd vervangen door Job Dickens. Dat was even schrikken; zeker met het oog op komende zondag. Na afloop liet Steef weten dat het een wissel uit voorzorg was. Of zijn lies het deze week heeft gehouden, zullen we zondag zien. Zoals in de inleiding reeds genoemd kreeg onze ploeg het daarna meteen een stukkie moeilijker. Na de wissel kreeg DBS een vrije trap die via de muur corner ging. In de 35e minuut kwam Patrick de Kraker gevaarlijk opzetten. Na een 1-2-tje met een medespeler speelde hij de bal net te ver voor zich uit waardoor onze Brent een anders nagenoeg zekere 1-1 kon voorkomen. Een minuut later was het weer DBS in de aanval. Na een dieptepass volgde een resoluut vlagsignaal voor buitenspel van onze grensrechter Roy van Limpt. DBS-trainer Eric van der Palen reageerde daar nogal hevig op wat hem op een gele kaart kwam te staan. De aanvalshonger van DBS was nog niet gestild. In de 40e minuut kwam aanvoerder Stijn van den Berk goed door. Helaas voor DBS stond onze betrouwbare Tuur de Laat zijn voorzet in de weg en bleef alleen een corner over. De laatste minuten voor rust waren weer voor Reusel. Met vooral in de 41e minuut een hele fraaie aanval die op zeker de 2-0 had moeten opleveren. Jorg Dickens kwam op over links en gaf een goede pass naar Wout op rechts. Die tikte de bal weer naar Dirk die hem vervolgens bij de geheel vrijstaande Nick Wouters kon bezorgen. Die had vanaf zo’n 11 meter de hoek voor het uitzoeken, maar zijn schot ging huizenhoog over.

Na de thee kwam DBS als beste uit de startblokken. Die hadden ook voor rust de smaak al goed te pakken en aasden verder op de 1-1. Behalve een goede kans voor Jorg Dickens in de 53e minuut – na goed doorgaan van Wout – en een vrije trap vanaf rechts in de 61e minuut – ook door Jorg genomen maar niets opleverend – was het vanaf het begin van de tweede helft tot en met de 70e minuut alleen DBS wat de klok sloeg. Al dat harde werken leverde hen echter geen doelpunt op. We zagen een mooie slalom in de 49e minuut van Sem van den Braken die een aantal van onze jongens passeerde alsof ze er niet stonden. Daarna een corner in de 56e minuut die niets opleverde. Bij een gevaarlijke voorzet in de 62e minuut hadden we het geluk dat er geen DBS-speler voor het doel te vinden was. Een vrije trap vanaf een meter of 20 in de 65e minuut ging over. Aanleiding hiervoor was een noodstop van Melle Huijbregts op de ingevallen Bryan Ge die voor Melle zijn allereerste gele kaart in zijn carrière betekende. In de 69e minuut het gevaarlijkste moment. Eerst leverde Djes Koekendorp een goede voorzet vanaf links af. Die kon door Tuur met de borst tot corner worden verwerkt. Die leverde daarna een heuse scrimmage op voor het doel, waarbij we echt van geluk mogen spreken dat de bal niet in het doel belandde.

Na al dat aanvalsgeweld werd het – gelukkig voor ons – even wat rustiger. Beide ploegen wisselden nog maar eens. De DBS’ers waren wat moegestreden en daar profiteerden we goed van. In de 77e minuut vonden we als een duveltje uit een doosje eindelijk weer eens aanvallend onze weg richting het DBS-doel. En het was dit keer de bijna nooit scorende Hein Biemans die na een 1-2 met Mathijs Bel het zestienmetergebied binnendrong vanaf de rechterkant en de bal vol met zijn wreef laag en onhoudbaar in de lange hoek plaatste. De bevrijdende 2-0 was daarmee een feit. Vier minuten later de eerste kans op 3-0. Wout Vosters ging goed door op links. Zijn voorzet ging net voorbij de inkomende Job Dickens. Na Job kwam Nick Wouters aanzetten. Hij leverde een heel goed schot af dat gekraakt werd door een verdediger.


Een laatste dubbele wissel bij DBS volgde in minuut 82. Toon Sweegers en Edwin Riestra, die Stijn van den Berk en Nic Jacobs kwamen vervangen, konden het tij echter ook niet meer keren. Rustig kabbelde de wedstrijd dan ook naar zijn laatste minuten. Die werden enerzijds opgesierd door de 3-0. Tommy Dickens verdiende een paar meter voor de achterlijn een inworp. Die belandde bij Wout Vosters. Na een duel met Ruud van Breemen kon Wout de bal alsnog voorzetten waar Nick Wouters klaar stond en zijn derde kans echt niet meer kon missen. Anderzijds werd bij datzelfde moment de wedstrijd juist ontsierd door de zeer zware blessure die Ruud van Breemen van DBS in zijn duel met Wout ongelukkig opliep. Kermend van de pijn bleef hij na dat duel achter. Ruud blijkt zijn buitenband en kruisband van een knie te hebben afgescheurd. We wensen hem een voorspoedig herstel toe, wetend dat de weg daarnaartoe nog een hele lange zal zijn. Het ga je goed Ruud!

En zo bevinden we ons na 3 wedstrijden op een mooie 4e stek, 1 puntje achter Bladella, Bergeijk en Acht die allemaal 7 punten hebben. Mooi te zien dat Bergeijk en Acht, komend uit de 4e klasse, het zo goed doen. Van de blauwwitte brigade uit het ons naastgelegen dorp was dit al wel te verwachten. Aanstaande zondag hebben we de kans om die brigade voorbij te gaan als we in het hol van de stier, de (varkens)beer, de haan, de verdwenen kip en de groene koe aantreden tegen de Schippers-boys. De weersvoorspellingen zijn vooralsnog gunstig. En een gezelligde derde helft ligt ook in het verschiet. Dus wat houd je tegen om naar Bloal af te reizen? Graag tot zondag!

Ander nieuws