Gecombineerd vrijwilligers- en supportersfeest groot succes

Een voetbalclub kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Daarnaast zijn ook supporters van een club super belangrijk. Zij zorgen mede voor de sfeer en ondersteunen de voetballers met hun aanmoedigingen. Zo gaat dat ook bij Reusel Sport/CoTrans. De vrijwilligers van de club hebben samen met de leden van supportersvereniging Aachter d’n Droad dan ook weer mede gezorgd voor een fantastisch voetbalseizoen. Om hun inzet en clubliefde luister bij te zetten werd op vrijdag 30 juni een gecombineerd vrijwilligers- en supportersfeest georganiseerd. Plaats van handeling was de kantine. Ruim 100 vrijwilligers en/of leden van de supportersclub wisten de weg naar het sportpark te vinden. Het werd een zeer gezellige avond die tot in de vroege uurtjes duurde.

Op een avond zoals deze maakt het bestuur graag gebruik van de gelegenheid om een aantal leden even extra in het zonnetje te zetten. Elke vrijwilliger draagt op zijn of haar manier een steentje bij aan het reilen en zeilen van de club. In welke hoedanigheid dan ook, al die puzzelstukjes zijn even belangrijk en samen zorgen zij voor een ge-oliede machine waardoor we iedereen, van de jongste mini’s tot de oudste seniorenleden het product voetbal in al haar facetten aan kunnen bieden. De personen die deze avond gefêteerd werden vertegenwoordigden dan ook het gehele vrijwilligerscorps dat we hierbij heel erg hartelijk danken voor hun inzet.

De eerste vrijwilliger die benoemt werd was Jac WIllemen. Jac fungeert al jaren op de achtergrond als de man die voor de contributiecentjes zorgt. Een zeer welkome aanvulling voor onze penningmeester Artur Kox, want de administratie van de contributie is een vak apart. Jac regelt dat elk seizoen weer tot in de puntjes. Jac was op de avond niet aanwezig. Het bierpakketje dat voor hem klaar stond zal zeker de weg naar Jac’s huis vinden. Chapeau Jac voor het elk jaar weer verzorgen van deze voor ons belangrijkste bron van inkomsten!

De tweede topper was Sacha Dirkx. Zij zorgt en organiseert elk jaar weer de nodige activiteiten voor de jeugd. Bingo-avonden, zwarte pieten training, bootcamps, frietjes bij de laatste wedstrijden, de kampen voor de O8 tot en met O13. Het kan niet op. Sacha werd door vice-voorzitter Artur Kox hartelijk bedankt voor haar inzet.

De derde was Jeroen Jansen. Jeroen zet zich al jaren in voor de jongere groepen. Vanaf de mini’s tot en met JO11 ongeveer regelt hij daar zo ongeveer alles. Een man met zijn voetbalhart op exact de juiste plaats. Er wordt zelfs wel eens gezegd dat Jeroen eens was minder moet regelen :-). Omdat Jeroen geen liefhebber van speciaalbier is was zijn ludieke cadeau een bak bier met een zak chips. Om alleen of met vrienden op een zaterdagavond eens van te genieten terwijl de nodige voetbalverhalen nog eens passeren.

Ten vierde: Koedy!! Job Vlems is helemaal gek van het voetbalspelletje. Door zijn beperking kan hij zelf niet meer aan het spelletje meedoen. Maar hij is er maar al te graag bij. Sinds dit seizoen kruipt hij bij elke thuiswedstrijd in zijn Koedy-pak en zorgt voor een extra stukje sfeer bij de wedstrijden van het eerste. Ook helpt Job op de zaterdagen mee met thee zetten voor de JO17 en JO19. En hij houdt het standenbord van 1 en 2 in de kantine bij. Menigmaal ging hij al met diverse kinderen op de foto. Prachtig Job!

Behalve deze vier vrijwilligers was er ook nog aandacht voor het afscheid van Kevin van Limpt. Kevin heeft vele jaren lang in de selectie gespeeld en gaat vanaf komend seizoen een treetje lager voetballen. Na zijn laatste wedstrijd was er even aandacht voor Kevin, maar een leuk cadeau ontbrak toen nog. Artur haalde daarom Kevin nog eens naar voren en vertelde hoe hij zich in al die jaren fraai ontwikkelde tot spijkerharde verdediger die je als aanvaller liever niet wilt tegenkomen. En uiteraard ontbrak dit keer een cadeautje niet. Succes Kevin in het 6e!

Na deze plichtplegingen nam Jack van Limpt, geassisteerd door zijn Anita, namens supportersvereniging Aachter d’n Droad het woord om de “Speler van het Jaar” bekend te maken. Elke wedstrijd wordt een Man of the Match gekozen. Uit de optelsom van al die verkiezingen komt dan een eindstand. En het was eigenlijk al geen geheim meer dat de speler van het jaar dit seizoen niemand minder dan Mathijs Bel was geworden. Eerder op de avond liep hij diezelfde benoeming op het ED Amateurvoetbalgala nog net mis. De titel daar ging naar Thijn Schoenmakers van die van hierneffe. Maar binnen Reusel Sport kon er geen misverstand over bestaan. Met glans werd Mathijs benoemd tot Speler van het Jaar en ontving hij van alle aanwezigen een groot applaus. Van harte gefeliciteerd!

Met deze geweldige feestavond zit het seizoen 2022/2023 er helemaal op. Na 11 seizoenen speelt Reusel Sport/CoTrans vanaf volgens seizoen weer in de 2e klasse. De teamindeling van de senioren is al even bekend. Die van de jeugd volgt op zeer korte termijn. Het bestuur en de diverse werkgroepen gaan nu ook even genieten van een welverdiende vakantie. Maar ook zijn en worden al weer de nodige voorbereidingen getroffen om eind augustus klaar te zijn voor het seizoen 2023/2024. We wensen ook jullie, lezers, leden, ouders, supporters en iedereen die ons een warm hart toedraagt een hele fijne zomervakantie. En we zien jullie allemaal weer graag terug bij de start van weer een super-Reusel Sport/CoTrans-voetbalseizoen!!!

Het bestuur

Ander nieuws