Reusel Sport/CoTrans

Gebrek aan wedstrijdritme zorgt voor nederlaag

Op zondag 11 oktober stond de vierde competitieronde in de 3e klasse D op het programma. Voor de geel-zwarte Reuselnaren was het als gevolg van eerdere coronabesmettingen pas hun eerste wedstrijd. Het hierdoor opgelopen gebrek aan wedstrijdritme was goed zichtbaar. Reusel Sport/CoTrans kon dan ook geen goede wedstrijd op de mat leggen. Te vaak werd de lange bal gespeeld en werd er te snel balverlies geleden. Hoogeloon trainer Nik Bierens had bovendien zijn huiswerk goed gedaan. Yannick Sol, man van de wedstrijd, maakte het samen met Tom en Sjoerd de Laat de Reuselse verdedigers constant lastig. Toch was het winnende doelpunt een makkelijk gegeven strafschop. Die werd toegekend nadat de bal tegen een Reuselse arm werd geschoten. Yannick Sol had daar geen boodschap aan en gaf Paul Dijkmans geen kans. Het bleek voldoende voor de 0-1 overwinning. Door de geldende coronamaatregelen werd de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Om de fans toch tegemoet te komen werd door zowel Reusel Sport/CoTrans als Hoogeloon de wedstrijd live via Facebook gestreamd, wat erg op prijs werd gesteld.

Om vijf voor half drie maakte scheidsrechter Thijs Renders uit Best met het beginsignaal zijn debuut in Reusel. Al snel was te zien dat Hoogeloon revanche wilde nemen op de twee nederlagen van het vorige seizoen. Toch waren de eerste kansen voor de thuisploeg. In de 14e minuut schoot Nick Wouters net naast. Jorg Dickens ging in de 19e minuut vrij op Hoogeloon keeper Twan Peters af, passeerde deze ook, maar de hoek werd daarna te klein om nog doeltreffend af te kunnen ronden. In deze fase ging het spel goed op en neer en beide teams kregen kansen. In de 25e minuut kreeg Hoogeloon een open kans. Iedereen dacht dat de scheidsrechter zou fluiten, maar toen dat niet gebeurde kreeg één van de Hoogeloon-voorwaartsen binnen de 5-meter lijn een open kans. Paul Dijkmans tikte de bal nog net corner. In de 29e minuut kreeg Hoogeloon een corner waarbij Stef Jansen met een hoofdblessure tijdelijk van het veld moest. Even voor het rustsignaal zagen we twee fraaie acties van Jorg Dickens. De Hoogeloon keeper kon tweemaal uitstekend redden ten koste van een corner, waardoor de stand 0-0 bleef bij het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Thijs Renders.

Reusel Sport/CoTrans kwam het beste uit de startblokken in de tweede helft. Binnen vijf minuten volgden twee fraaie aanvallen voor het Hoogeloon doel. Beide kansen gingen millimeters langs de voor Reusel Sport/CoTrans verkeerde kant van de paal. In de 49e minuut ging een afstandsschot van Jorg Dickens net naast. Maar Hoogeloon zat ook zeker niet stil en Paul Dijkmans moest enkele keren reddend optreden. In de 50e minuut zagen we weer een prima aanval die dit keer niet kon worden afgerekend door Tuur de Laat. In de 58e minuut viel, zo bleek later, de beslissing. Bij een scrimmage voor het Reusel Sport/CoTrans doel werd de bal enkele keren ingeschoten waarbij een arm werd geraakt. Yannick Sol voltrok het vonnis en gaf de goed keepende Paul Dijkmans geen schijn van kans. Beide teams brachten hierna enkele wissels en de wedstrijd werd iets harder. In de 74e min werd Jim Daniels bij een solo onderuit gehaald door Tom de Laat wat hem een gele kaart opleverde. Reusel Sport/CoTrans gooide hierna alles op de aanval wat de beste kans opleverde voor Hoogeloon: Tom Michielse schoot voor open goal naast. Hoogeloon werd nog wel enigszins onder druk gezet maar kreeg door hun snelle voorwaartsen zelf nog de beste kansen. Alles bij elkaar geteld een verdiende overwinning voor Hoogeloon. Als de coronamaatregelen geen roet in het eten gooien dan gaat Reusel Sport/CoTrans zondag op bezoek naar Hapert. Een mooie kans om revanche te nemen op deze valse start. Reusel Sport/CoTrans 2 speelde met 1-1 gelijk tegen Beerse Boys 2. Komende zondag wacht om 11:45 uur Emplina 2 uit.

Uitslagen 11 oktober

Reusel Sport/CoTrans 1 – Hoogeloon 1 : 0-1
Reusel Sport/CoTrans 2 – Beerse Boys 2 : 1-1

Programma 18 oktober

Hapert 1 – Reusel Sport/CoTrans 1  14.30 uur
Emplina 2 – Reusel Sport/CoTrans 2  11.45 uur

Ander nieuws