Reusel Sport/CoTrans

FC Eindhoven AV kinderlijk eenvoudig verslagen

FC Eindhoven AV had op zondag 10 maart weinig tot niets in te brengen in de wedstrijd tegen Reusel Sport/CoTrans. Vooraf was al bekend dat het een zeer lastige opgave zou worden voor de hekkensluiter in 2D. In 2024 wist de ploeg van Leon Kantelberg nog maar 1 keer te winnen; dat was tegen stadsgenoot Brabantia. De op rechtstreekse degradatie afstevenende ploeg heeft het al het hele seizoen erg lastig en kon ook deze middag geen potten breken. De spits die nog enigszins in staat zou zijn een doelpuntje te maken was geblesseerd. Er moest met zelfs 5 spelers uit de O19 in de basis worden begonnen. En tja, dan kun je bijna niet meer zijn opgewassen tegen onze jongens. Die hadden op hun beurt het vizier deze middag een stuk scherper staan dan gemiddeld en wisten liefst 5 keer het net te vinden. Dat hadden er gerust wat meer mogen en kunnen zijn, maar 0-5 is gewoon een goede uitslag.


Het werd dan ook een hele makkelijke middag voor scheidsrechter Peter Theunisz uit Uden op het ietwat treurig ogende Sportpark Velddoornweg waar het geelzwart langs de lijn verreweg in de meerderheid was. Kaarten werden er geen getrokken in deze wedstrijd waarin het onmachtige FC Eindhoven AV de nederlaag tegemoet ging. De eerste 10 minuten was het nog even de kat uit de boom kijken. Daarna namen de geelzwarten het heft in handen en dicteerden zij de hele verdere wedstrijd. Na 14 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Eerst was het Mathijs Bel die via een mooie pass van Jorg Dickens recht door het midden door de verdediging kon breken en keeper Bas Worker verschalkte voor de 0-1. Twee minuten later leverde Jorg Dickens zijn tweede assist af. Zijn voorzet van links kon bij de tweede paal door de mee opgekomen rechtsback Nick Wouters vrij in gekopt worden.


Het Reuselse publiek maakte zich stiekem al op voor een monsterscore. Maar die bleef vooralsnog uit. Reusel Sport drukte immers niet echt door. Het balbezit was ongeveer 70-30 in ons voordeel, maar het kon maar moeilijk in goede kansen omgezet worden. In de spits bij Reusel deze middag verving overigens de lang geblesseerd geweest zijnde Matt van Gompel de door migraine geteisterde Dirk de Koning. Hij kreeg na zo’n 20 minuten een aardige kans, maar kon nog niet doeltreffend zijn. Na 26 minuten stormde aanvoerder Steef Vosters van zijn linksback-positie helemaal op naar voren om daar een goed gemikt schot af te leveren. Keeper Workel redde goed. Net voor het half uur leek de 0-3 opnieuw te komen toen Frenk Hendrikx vrij door kon vanaf zijn rechtsbuiten positie. Hij trok goed naar binnen, maar zijn voorzet bereikte geen van de vrijstaande collega’s. Meer viel er in de eerste helft niet meer te beleven.

In de rust wisselde Eindhoven Romano van de Baar voor Martijn Huijbregts. Marc Post zal in het kleedlokaal gehamerd hebben op het feit dat juist deze wedstrijd dé uitgelezen kans was om aan het doelsaldo te werken en om het publiek te vermaken. Dat pikten de jongens in de eerste 5 minuten na rust fantastisch op. Binnen die 5 minuten werd de score uitgebreid naar 0-5. De eerst treffer volgde direct in de eerst minuut. Wout Vosters ging goed door en speelde met een leep tikje de keeper uit. Hij kwam daarbij net naast het doel uit, maar kon de bal nog net wel richting de doelmond sturen. Twee Eindhovense spelers liepen er tegenaan en werkten de bal in eigen doel. Drie minuten later werd Davy Verbaant diep gestuurd. Hij kon de bal netjes onder de keeper doorschuiven. Die veranderde daarbij nog wel de bal van richting, maar niemand kon voorkomen dat de 0-4 op het bord kwam. Direct na de aftrap veroverde Reusel de bal weer en kon Frenk Hendrikx de diepte in gestuurd worden. Zijn voorzet was nu wel goed waardoor Matt van Gompel de vijfde treffer kon aantekenen.

Opnieuw werd langs de kant gedacht dat er een nog veel grotere einduitslag zou kunnen komen. Maar de voet ging van het gas af en de wedstrijd werd daarna onder volledig controle op het gemak uitgespeeld. In een spaarzame uitval kreeg eerst nog Nassim Markgraaf namens de thuisploeg een kans. Zijn schot ging ver over. Alleen in het kwartier daarna kregen we nog twee kansen. Wout Vosters kon er op het uur nog eens vandoor, maar leverde een slechte voorzet af. Vijf minuten later zagen we een opgelegde kans op 0-6 voor Davy na een goede pass van Frenk Hendrikx. Het mocht echter niet meer lukken. Ondertussen had de moegestreden Matt van Gompel plaatsgemaakt voor Yimo Bogaars. Die probeerde het zo af en toe ook nog wel, maar kon geen gevaar stichten voor de Eindhovense formatie.

Nassim Markgraaf werd in de 70e minuut bij de blauwwitten vervangen door de boomlange Stan Michiels. Die kon binnen 2 minuten na zijn entree zijn voet net niet tegen een goed ingespeelde bal krijgen om een ere-treffer te scoren. Een corner was het enige dat restte. Maar die leverde niets op. Het laatste kwartier gebeurde er, op een makkelijk te redden schotje van Niek Ligtvoet na, niets opzienbarends meer. Reden voor extra minuten blessuretijd was er nauwelijks. Na 90 minuten was het dan ook snel tijd om af te fluiten. Dat gebeurde echter niet voordat eerst diezelfde Ligtvoet plotseling nog een open piek kreeg. Vanaf links kon het vrij de zestien inlopen. Alleen voor Brent van der Heijden zocht hij de lange hoek, maar met een zeer knappe katachtige redding zorgde onze keeper voor opnieuw een clean sheet.

En daarmee is de vorige week al aangekondigde 3e plaats een feit. De komende weken zullen de punten een stuk moeilijker behaald kunnen worden. Komende zondag wacht op De Kievit in Geldrop de plaatselijke VV Geldrop op ons. Die verloren de laatste 5 keer al niet meer en tankten vanmiddag extra vertrouwen door in Bladel met 0-3 van die van hierneffe te winnen. Op 24 maart komt vervolgens koploper De Valk op bezoek op Den Hoek. Hun kwaliteiten behoeven geen verdere toelichting, zo moge duidelijk zijn.

Opstellingen

FC Eindhoven AV:
Bas Workel, Ibrahima Diallo, Michael Secundion Fecunda, Willem Klomp, Serhat Yilmaz, Nassim Markgraaf (70′ Stan Michiels), Stef de Visser, Timo Middelveen, Morris Sinot, Romano van de Baar (46′ Martijn Huijbregts), Niek Ligtvoet.

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx, Matt van Gompel (61′ Yimo Bogaars), Davy Verbaant.

Ander nieuws