Reusel Sport/CoTrans

Eigen doelpunt bezorgt Gestel de 3 punten

In de derde competitiewedstrijd voor de hoofdmacht van Reusel Sport/CoTrans kwamen de blauw-witten uit Gestel afgelopen zondag op bezoek op Den Hoek. Gestel was met zes punten één van de drie nog ongeslagen koplopers van 3D. In een sportieve en over het algemeen gelijk opgaande wedstrijd trok Gestel na een 1-1 ruststand door een ongelukkig eigen doelpunt in de tweede helft aan het langste eind.

Reusel Sport/CoTrans begon de wedstrijd zonder Steef Vosters. De aanvoerder viel vorige week tegen Hoogeloon uit en zal door een blessure enkele weken niet beschikbaar zijn. Gestel kwam met een fysiek sterk team voor de dag. De thuisploeg zorgde door hard te werken echter voor het nodige tegenwicht. Na een aftastend begin met kleine kansjes voor beide goals viel na 22 minuten het eerste doelpunt voor de gasten. Ilias Achenteh legde van buiten de 16 meter aan en verraste Paul Dijkmans met een hard ingeschoten bal. Na het doelpunt zakte Gestel wat terug en liet het de thuisploeg tot iets over de middenlijn rustig hun gang gaan. Veel verder dan dat kwamen de Reuselnaren echter niet. Op de ballen die Gestel veroverde volgden dan weer vaak lange passen naar hun vleugelspelers. De Reuselse verdedigers grepen echter telkens goed in en zorgden zo dat het ook voor keeper Paul Dijkmans’ doel rustig bleef.

In de 32e minuut trok de thuisploeg de stand gelijk. Een strakke voorzet van rechts werd door Tuur de Laat fraai ingekopt. Daarna weer een poos eenzelfde beeld dan eerder in de wedstrijd. In de 39e minuut had het zomaar 2-1 kunnen worden. Een aanval over drie schijven werd door Tuur de Laat net over gekopt. Het publiek zag daarna voor de rust aan de ene kant nog een inzet van Gestel tot corner verwerkt worden. En aan de andere kant een schot van Wout Vosters na een fraaie solo vlak net boven de lat over gaan.

De tweede helft kwam Gestel in het begin wat sterker uit de startblokken. Na de eerste minuten kwam Reusel Sport/CoTrans echter ook weer op stoom. Het was dan ook Gestel keeper Aydin Efekan die de eerste redding in de tweede helft moest verrichten bij een corner in de 52e minuut. Maar liefst vijf corners in korte tijd leverden daarna niets op. Rond de 60e minuut zagen we enkele mooie acties en kansen van onder andere Jorg Dickens en Wout Vosters. Een kwartier lang ongeveer was Reusel de bovenliggende partij. Maar een oude voetbalwet trad daarna weer eens in werking: als je niet scoort valt hij aan de andere kant. In de 66e minuut kwam Gestel met een lange voorzet van rechts die schuin voor het doel door werd ingekopt. Reusel Sport/CoTrans probeerde de bal weg te werken maar die belandde ongelukkig in eigen doel: 1-2. Beide teams brachten hierna verschillende wissels in. Voor Gestel hoefde het echter niet meer zo nodig natuurlijk. Die probeerden zo links en rechts de nodige tijd te rekken. Bij de thuisploeg werden de krachten ook minder en minder. Overwicht was er nog wel enigszins, maar de op zich verdiende gelijkmaker bleef uit.

Zondag speelt Reusel Sport/CoTrans in Eindhoven tegen PSV av. Met 9 uit 3 de (gedeeld) koploper. Opnieuw een moeilijke, maar tegelijk uitdagende opgave voor de jongens van Niels Gevers.

Bij Reusel Sport/CoTrans 2 kon zondag wel de vlag in de mast. Zij behaalden hun eerste overwinning. BMC 2 had het koud waarschijnlijk, want ging met een dikke jas van maar liefst 5-1 terug naar Berlicum. Teun van Korven opende de score. Na de gelijkmaker volgden twee doelpunten van Dirk de Koning. De 4-1 was een mooie schuiver van JO19-1 speler Frenk Hendrikx. En het slotakkoord voor opnieuw Dirk die daarmee de hattrick compleet maakte.

Uitslagen 10 oktober
Reusel Sport / CoTrans 1 – Gestel : 1-2
Reusel Sport / CoTrans 2 – BMC 2 : 5-1


Programma 17 oktober
14.30 uur PSV av 1 – Reusel Sport / CoTrans 1
12.00 uur Rood Wit 2 – Reusel Sport / CoTrans 2

Ander nieuws