Reusel Sport/CoTrans

Een streep door Bladella en Valkenswaard voor zondag 27 september 2020

Waar we sinds het weekend al enigszins voor vreesden is werkelijkheid geworden: het aantal Corona-besmettingen binnen de selectie is groter geworden. Op dit moment staat de teller op 4 positief geteste gevallen. Hierdoor hebben we in goed overleg tussen bestuur en selectie en ook na veelvuldig afstem- en voortgangsoverleg met de GGD en de KNVB vanmiddag het besluit genomen om ook de twee thuiswedstrijden van 1 en 2 aankomend weekend niet door te laten gaan.

De selectie traint deze week ook niet meer. Begin volgende week bekijken we de situatie opnieuw. De wedstrijden die afgelopen zondag afgelast werden zijn intussen opnieuw ingepland voor 15 november aanstaande. Voor de nieuwe datum voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella en Reusel Sport/CoTrans 2 – SV Valkenswaard is in overleg met die verenigingen voorgesorteerd op 20 december 2020. Deze datum is echter nog onder voorbehoud van goedkeuring door de KNVB.

De inschrijving voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella is logischerwijs gestopt
Het formulier om je in te kunnen schrijven voor dé derby der Kempen is met onmiddellijke ingang niet meer toegankelijk. We hadden veel moeite gestoken in de organisatie van die maximaal 250 supporters, maar alle inschrijvingen zijn bij deze vervallen. De gegevens van alle inschrijvingen worden weer vernietigd. Maar de genomen moeite was niet voor niets:

Bijzonder Corona Protocol gaat gelden voor alle 12 Kempenderby’s
Nadat we voor Reusel Sport/CoTrans – Bladella noodgedwongen het voortouw hadden genomen om te gaan voor maximaal 250 supporters, is in de afgelopen dagen in bijzonder goede onderlinge samenwerking gewerkt aan een gezamenlijk protocol dat geldt bij alle wedstrijden van de 4 Kempisch ploegen in 3D. Samen met Hoogeloon, Bladella en Hapert is het initieel geldende protocol herschreven. Inhoudelijk komt het zo ongeveer helemaal overeen met het protocol dat voor Reusel Sport – Bladella gold. Voor elk van die 12 wedstrijden gelden tot nader order dezelfde regels en afspraken. Wat ook betekent dus dat wij bij uitwedstrijden maximaal 75 toegangsbewijzen kunnen krijgen. Inschrijving geschiedt altijd via/bij de thuisspelende vereniging. We zullen hier tijdig over communiceren via de site. Het nieuwe protocol ligt nu nog even bij de gemeenten. Na definitieve goedkeuring zullen we dit publiceren op de site. Op 11 oktober staat Reusel Sport/CoTrans – Hoogeloon op de kalender. De inschrijving daarvoor start in de week van 28 september.

Blijf je goed aan de regels houden
Niet alleen bij het voetballen, maar ook op school, werk en het overige dagelijkse leven. Binnen de vereniging zijn behalve in de selectie intussen ook meer positief geteste gevallen bekend. Bespreek het goed in je team en vraag iedereen open en eerlijk te zijn. Onze gezondheid blijft tenslotte belangrijker als een potje voetbal. Dat kunnen we altijd nog. Uiteraard hopen we met iedereen mee dat dat binnen afzienbare tijd weer kan. Maar dan moeten we daar op de eerste plaats ook zelf aan meewerken.

Met sportieve groet,
Bestuur Reusel Sport/CoTrans

Ander nieuws