Eén doelpunt is voor Hoogeloon voldoende

Waar vorige week zondag de competitie nog onder zomerse temperaturen van start ging, werden afgelopen weekend al weer de eerste wedstrijden door hevige regenval afgelast. Hoogeloon – Reusel Sport/CoTrans viel niet in die laatste categorie. Het veld was zelfs uitstekend bespeelbaar. En de regenval tijdens de wedstrijd viel gelukkig mee.

Ondanks de regen en dankzij afgelastingen van Bladella en Hapert vond nog een behoorlijk aantal toeschouwers de weg naar sportpark De Roetwijer. Scheidsrechter Rick Nellemans gaf om exact half drie het beginsignaal voor deze tweede kempische derby voor de geel-zwarten in twee weken.

Het eerste kwartier ging het spel gelijk op. Hoogeloon speelde met een sterke verdediging en middenveld en probeerde met snelle uitvallen succes te boeken. Bij Reusel Sport/CoTrans zat de verdediging ook goed in elkaar waardoor die uitvallen goed in de kiem werden gesmoord. Het eerste gevaar kwam van Hoogeloon, die in de 10e minuut een bal onderschepten. Het schot was iets te gehaast en ging net over. In de 20e minuut moest Steef Vosters vroegtijdig het veld verlaten. Aan het einde van de donderdagtraining was het eigenlijk al misgegaan. Maar tijdens de warming-up leek er geen vuiltje meer aan de lucht en werd besloten toch wel te starten. Helaas ging dat toch niet goed. Steef werd vervangen door Job Dickens. Die verving hem uitstekend.

In de 23e minuut kreeg Wout Vosters de beste kans voor de bezoekers. Net iets te lang treuzelen betekende dat de thuis ploeg op tijd in kon breken en Wout zijn kans in rook op zag gaan. Rond het half uur was het Sam de Laat die namens Hoogeloon kort achter elkaar twee kansen kreeg. De eerste werd een prooi voor keeper Paul Dijkmans en de tweede schoot hij voorlangs. Op weg naar de pauze kregen beide teams nog kleine mogelijkheden. Van echte kansen kunnen we niet spreken, zodat we met 0-0 de rust in gingen.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste. Hoogeloon zette wat meer druk op de Reuselse achterhoede en kreeg een licht overwicht. Zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. In de 61e minuut moest Paul Dijkmans echter wel alles uit de kast halen om een goed ingeschoten bal te pareren, maar ook nog eens voor de lijn te kunnen bemachtigen. Op miraculeuze wijze werd het geen doelpunt.

Op het moment dat iedereen al aan een bloedeloze 0-0 begon te denken viel in de 67e minuut toch het doelpunt. Voor de thuisclub wel te verstaan. De Reuselse verdedigers bleven te veel bezig met een vermeende schwalbe. Volgens de scheidsrechter was in dat duel wel contact, maar liet hij het voordeel aan Hoogeloon. Die dus gewoon door voetbalden en de bal via de linkerspits voorbrachten. Hans v/d Heijden kopte de bal tussen de verdedigers door en over de keeper heen geweldig in de lange hoek: 1-0 voor Hoogeloon.

De geel-zwarten probeerde daarna de zaak nog gelijk te trekken. Maar Hoogeloon bleef, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, feller in de duels. Veel verder dan een schot net over van Wout Vosters na een mooie actie kwam men niet. Pas in de laatste minuten beten ook de Reuselse spelers meer van zich af. Dat leverde niet meer op dan enkele felle duels en gele kaarten. Doelpunten bleven echter uit. Eigenlijk was het een echte 0-0 wedstrijd. Het ene kansje dat er wel kwam werd door Hoogeloon meteen afgestraft.


Zondag speelt Reusel Sport/CoTrans thuis tegen Gestel dat nog ongeslagen is met 2 maal winst met 3-2. Reusel Sport/CoTrans 2 verloor met 6-0 van Best Vooruit 2. Zondag komt BMC 2 op bezoek.

Uitslagen 3 oktober
Hoogeloon 1 – Reusel Sport / CoTrans 1 : 1-0
Best Vooruit 2 – Reusel Sport / CoTrans 2 : 6-0

Programma 10 oktober
14:30 uur Reusel Sport / CoTrans 1 – Gestel 1
12:00 uur Reusel Sport / CoTrans 2 – BMC 2

Ander nieuws