Dommelen eenvoudige prooi voor goed voetballend Reusel Sport

Ons vaandelteam heeft haar vijfde thuiswedstrijd op rij gewonnen. Deze keer werd Dommelen eenvoudig aan de kant gezet. De ploeg van William Hoeymans was na een slechte seizoensstart juist bezig aan een goede reeks: de laatste 3 wedstrijden werden gewonnen. Onze jongens maakten aan die reeks deze zondagmiddag abrupt een einde en wonnen eenvoudig met 4-0. Trainer Marc Post was ondanks de makkelijke zege gematigd positief. Maar tegelijkertijd ook trots op zijn ploeg, juist doordat ze die opmars hadden weten te doorbreken en goed onder de druk van Dommelen uit hadden kunnen voetballen. Doordat én Bladella én Gestel verloren stijgt het eerste een plekje van 4 naar 3 op de ranglijst en kruipt de top 4 een stukje dichter naar elkaar toe met respectievelijk 22 (Bladella), 20 (Acht), 18 (wijzelf) en 17 (Gestel) punten. Daarna valt een klein gaatje van 3 punten naar RKVVO waar we volgende week naartoe op bezoek moeten en gaan proberen dat gaatje een gat te laten worden.

Door het miezerige weer had veruit het grootste deel van het publiek zijn heil gezocht op de tribune die daarmee goed gevuld was. Zij kregen, samen met de enkelingen die zich elders langs het veld geposteerd hadden een alleraardigste wedstrijd voorgeschoteld. Die voor onze helden geweldig begon. Scheidsrechter Corné van den Broek, overgekomen uit het verre Bergen op Zoom, had nog maar net voor de start van de wedstrijd gefloten toen het al raak was. In de 2e minuut al namelijk tekende Wout Vosters met een prachtig boogschot vanaf zo’n 18 meter voor de 1-0 voorsprong door de bal buiten bereik van Dommelenkeeper Jesper van de Meulengraaf net onder de lat door in het doel te doen belanden.

Tot aan het half uur zagen we vervolgens een over het algemeen oppermachtig Reusel Sport/CoTrans met onder andere een goede inzet van Jorg Dickens in de 6e minuut, een gevaarlijke corner van Wout Vosters in de 10e minuut, een net niet goed af te werken aanval in de 16e minuut, een schot van Nick Wouters dat smoort in de 18e minuut, een redelijke kans voor Dirk de Koning in de 21e minuut, een aanval over rechts waar Wout de bal mooi kon voorzetten en Dirk zijn schot gestopt zag door de keeper. En tenslotte nog een goed schot van Mathijs Bel met zijn linker dat maar net voorlangs ging. Hier ging een mooie aanval via Bas Oomen en Wout Vosters aan vooraf. Tegenover al dat aanvalsgeweld zagen we alleen in de 7e minuut een vrije trap van Dommelen. Stan van Weert probeerde het vanaf 30 meter, maar die poging kon eenvoudig door Boudewijn van Buggenum gestopt worden. Die verving opnieuw Brent van der Heijden wiens hand nog altijd is voorzien van een aantal hechtingen. Daarnaast leek Giel Daris een aantal keer keer gevaarlijk te worden. Hij liet zich voorin goed zien, maar tot echte kansen leidde het geen enkele keer. Het laatste kwartier van de eerste helft vielen beide teams een stukje terug en was er weinig te beleven.

Ook na de thee bleef het in eerste instantie een nog wat gezapig potje. Veel balverlies door beide ploegen, ook veroorzaakt doordat er kort op de bal werd gezeten, zorgde voor veel bedrijvigheid op het middenveld en dus weinig tot geen doelkansen. Pas in de 54e minuut was er een eerste schuiver te zien van Steef Vosters. Die was wel van zo’n 30 meter en totaal ongevaarlijk. Toch lag de 2-0 wel op de loer. En die kwam ook in de 62e minuut. De aanval begon bij Wout Vosters die net over de middenlijn de bal ontving en in zijn linker ooghoek Jorg Dickens zag vertrekken. De pass was perfect. De befaamde rush van Jorg richting de achterlijn daarna ook. Dan een dribbel naar binnen, gevolgd door het voorzetje met links op de vrij staande Dirk de Koning die met een droge knal het net deed bollen. Waar het vorige week tegen Hapert alsmaar niet wilde lukken de score te verhogen en het dus tot het einde spannend bleef, was deze tweede wel een bevrijdende treffer.

Dommelen bleef op alle fronten tekort te komen deze zondag. In de 65e minuut volgde hun eerste wissel: de inmiddels met geel bestrafte Jozua Boot werd geblesseerd vervangen door Jiminie van Hooff. Verder dan een voorzet vanaf links in de 68e minuut, die eenvoudig door Boudewijn opgeraapt kon worden, kwam Dommelen in de tweede helft niet. In de tegenaanval die daar op volgende probeerde Mathijs Bel het nog eens met een schotje vanaf een meter of 20, weer met zijn linker. Maar het lukte weer niet. In dezelfde minuut nog kreeg Nick Wouters een goede kans. Zijn goed geplaatste bal kon door keeper Meulengraaf tot corner verwerkt worden. Deze actie vormde de inleiding tot de volgende treffer. De corner vanaf rechts in minuut 70 ging in eerste instantie over iedereen heen en belandde voorbij de tweede paal. Daar stond Steef Vosters klaar om de bal terug voor het doel te koppen. Waar de boomlange Tuur de Laat klaar stond om genadeloos de 3-0 in te koppen.

De wedstrijd was – voor zover dat al niet was gebeurd – daarmee wel helemaal gespeeld. Het gas kon er af. De buit was binnen en Dommelen was niet bij machte het nog om te draaien. Bij Dommelen werden in de 77e minuut de moegestreden Giel en Koen Daris vervangen door Joost Gerrits en Sjoerd den Haan. Dit verse bloed zorgde ook niet meer voor de ommekeer. Sterker nog: twee minuten later stuurde Wout Vosters weer de op links geposteerde Jorg Dickens weg. Identiek aan de 2-0 stoomde Jorg over links op en gaf de bal voor. Nu was het Wout zelf die mee naar voren gesneld was en zijn tweede van de middag liet noteren: 4-0! Steef Vosters en Nick Wouters maakten in de 82e en 86e minuut nog plaats voor Hein Biemans en Matt van Gompel. Het enige gevaar wat daarna nog volgde was een mooie volley van Jorg Dickens na een vrije trap van Wout Vosters. Het zou een mooie kroon op het werk geweest zijn van de deze middag door het publiek tot Man of the Match verkozen linksbuiten. Het schot ging over.

Volgende week dus uit naar RKVVO. Op Sportpark Heikant speelt ’s morgens om 11:45 uur ook Reusel Sport 2 al hun wedstrijd in de 1e klasse B. Om 14:00 uur (in verband met het WK) volgt dan de hoofdmaaltijd tussen Oers en ons. De supportersbus vertrekt reeds om 10:30 uur. Bent u er ook weer bij? Eens kijken of we 6 punten mee naar Reusel kunnen nemen. Graag tot dan!

Ander nieuws