Dommelen eenvoudig met 1-3 opzij gezet

Onze jongens hadden op 23 april aan 1 helft genoeg om Dommelen met lege handen achter te laten. Terwijl PSV in Eindhoven oppermachtig was tegen een kwakkelend Ajax wisten de mannen van Marc Post met 2 doelpunten van Wout Vosters en 1 van Dirk de Koning de onmachtige blauwwitte brigade van Danny Blankers al in de eerste helft over de knie te leggen. In een matige 2e helft zakte het spelniveau een heel eindje naar beneden en wist Dommelen de eer te redden met een doelpunt van Igor Smit.

Hoewel de geelzwarten vanaf de eerste minuut duidelijk de bovenliggende partij waren, was het wel Dommelen dat de eerste doelpogingen liet noteren. Spits Tom van Hoek loste in de 4e en de 5e minuut de eerste schoten op het doel van Brent van der Heijden. Die kon beide keren eenvoudig redden. Na 7 minuten liet Reusel Sport/CoTrans in de persoon van Jorg Dickens voor het eerst van zich horen. Jorg speelde zich over links vrij en loste een goed schot richting het doel van Jesper van de Meulengraaf. Die kon niet bij de bal maar de paal redde Dommelen van een vroege achterstand. Die 0-1 kwam er alsnog in de 12e minuut. Wout Vosters verlegde met een mooie crosspass de bal van rechts naar de op links vrijstaande Jorg Dickens. Door een goede loopactie van Mathijs Bel kon Jorg naar binnen trekken en opnieuw een goed schot afleveren. Dit keer kon Van de Meulengraaf er nog net wel bij, maar via zijn vingertoppen en de paal bleef de bal nagenoeg stil liggen voor het doel. De inmiddels naar binnen getrokken Wout Vosters kon daarna eenvoudig afwerken.

Dommelen probeerde het wel enigszins na deze toch nog vroege tegengoal, maar het lukte niet om een echte vuist te maken. De Reuselnaren konden dan ook eenvoudig controle houden over de wedstrijd. Desondanks kon Jordy van der Heijden in de 18e minuut over rechts doorkomen en een voorzet afleveren op Jonathan van Doorn. Zijn kopbal was echter ongevaarlijk. Een minuut later liet opnieuw Wout Vosters van zich horen met een pegel van flinke afstand. Die kwam voor zijn voeten nadat dribbelaar Jorg Dickens vanaf links weer een goede voorzet wist af te leveren. Van de Meulengraaf moest zich volledig strekken op Wout’s inzet om de 0-2 te voorkomen. Met succes en dat mocht met recht een hele goede redding genoemd worden. Het bleek uitstel van executie te zijn want een minuut later vond Wout het net wel uit de corner die daarop volgde.

Dommelen leek op dat moment rijp voor de slacht, maar de Reuselse aanvalslinie verzuimde de score snel verder uit te breiden. Aanval op aanval volgde, maar helaas was de eindpass te vaak onzorgvuldig of werd er te lang getreuzeld. Er was echter geen vuiltje aan de lucht, want de Dommelnaren konden het – zo beaamde na afloop ook trainer Blankers – deze middag niet opbrengen om veel gevaar richting het Reuselse doel te stichten. De geconcentreerde Reuselse verdedigingslinie met Tuur de Laat en Melle Huijbregts in het centrum, steady Tom Dickens op links en aanvalsgrage Nick Wouters op rechts, was daar mede debet aan. In de 34e minuut zag trainer Blankers ook nog eens middenvelder Nordin van Weert geblesseerd uitvallen. Jongeling Jiminie van Hooff was zijn vervanger. Op slag van rust bracht Dirk de Koning de genadeslag toe aan Dommelen. Een eerste schot kon nog worden gered door doelman Van der Meulengraaf. De bal kwam daarna terecht bij Mathijs Bel die vanaf rechts een nieuwe poging deed. Maar weer stond de Dommelenkeeper in de weg. De bal kaatste terug voor de voeten van Mathijs die in plaats van zelf af te werken de bal goed aflegde op Dirk naast hem die eenvoudig de 0-3 binnenschoot. Kort daarna floot Chryso Konings die een makkelijke middag had voor het rustsignaal.

De tweede helft was zeer matig. Met de 0-3 op het bord hoefde het ook niet echt meer. Dommelen probeerde het wel, maar kon niet echt. En de Reuselse aanvallen gingen vaak al snel de mist in. Een goed schot van Steef Vosters in de 51e minuut was het eerste wapenfeitje, maar kon eenvoudig worden gered. In diezelfde minuut moeste Dommelenverdediger Axel van den Heuvel ook geblesseerd het veld verlaten. De jonge Sam Rutten kwam hem vervangen. Aan Reuselkant mocht Mees van Veldhoven in de 58e minuut Hein Biemans komen vervangen. In het spelbeeld veranderde er vrij weinig. Reusel bleef veruit de betere ploeg, maar kon die overmacht nauwelijks omzetten in uitgespeelde kansen. Dommelen liet zich heel af en toe zien op de helft van Reusel, maar had alle krachten nodig om de Reuselse aanvalsdriften te stoppen. Wat overigens aardig lukte, want de geelzwarten wisten niet meer te scoren. In de 63e minuut zagen we nog een mooie aanval door het midden. Dirk de Koning werd in de 16 aangespeeld en draaide zich met een mooie beweging goed vrij. De knal die hij daarna afleverde kwam recht op de vuisten van Jesper van de Meulengraaf terecht.

In de 70e minuut kon Dommelen eindelijk een keer wel tot in de 16 meter bij Reusel komen en wisten ze een corner te verdienen. Die werd heel goed genomen waarbij Igor Smit goed in kwam lopen en het leder keihard en onhoudbaar voor Brent van der Heijden inkopte. Daarmee redde hij de eer voor Dommelen die door de overwinning van Hapert nu rode lantaarndrager zijn. Na dit doelpunt zag het publiek nog twee kansen voor Reusel Sport. In de 77e minuut kwam Tom Dickens mee opzetten. Via een 1-2tje met Wout Vosters werkte hij af, maar zijn inzet ging net naast. In de 83e minuut kon Jorg Dickens een puike voorzet van Mees van Veldhoven direct op de pantoffel nemen, maar ook die mistte doel. Vlak voor tijd mocht Frenk Hendrikx nog even invallen bij Reusel, maar hij kon niet meer voor enig gevaar zorgen.

En zo werd het deze zondag een redelijk zakelijke 1-3 overwinning. Door de toch wel verrassende overwinning van Hapert op Wilhelmina Boys heroveren we daarmee ook weer de koppositie in de 3e periode. Bovendien bleven de nummer 1 Bladella en nummer 3 Acht na 90 minuten steken op 0-0, waardoor we 2 punten inlopen op Bladella en 2 punten uitlopen op Acht. De 2e plaats is met 5 punten voorsprong op Acht daardoor op dit moment stevig in bezit. In de nieuwjaarsspeech voorspelde vice-voorzitter Artur Kox op enigszins ludieke wijze dat Reusel Sport/CoTrans zich eind mei 2023 na een onwaarschijnlijke inhaalrace tot kampioen in 3D mocht kronen. Dat lijkt met 5 punten achterstand en nog 4 wedstrijden te gaan een utopie. Maar ervan dromen doen we zeker nog. Want: it ain’t over until the fat lady sings! De adem is nog niet heet, maar hij zit wel in de nek bij die van hierneffe. Nog 4 finales, te beginnen met een thuiswedstrijd zondag tegen RKVVO. Op een koude 4 december vorig jaar verloren we daar door een vrije trap in de allerlaatste secondes met 1-0. Dat moeten onze jongens thuis toch goed kunnen maken zondag. We zien jullie dan ook weer graag langs de lijn. Maar let wel: aachter d’n droad! Een fijne Koningsdag en tot zondag.

Opstellingen:
Dommelen:
Jesper van de Meulengraaf, Sjoerd de Haan, Igor Smit, Bryan van Gerwen, Axel van den Heuvel (37″ Jiminie van Hooff), Thomas Keeman, Jonathan van Doorn, Nordin van Weert (51″ Sam Rutten), Jordy van der Heijden, Tom van Hoek, Giel Daris.

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Tom Dickens, Tuur de Laat, Melle Huijbregts, Nick Wouters, Steef Vosters, Mathijs Bel, Hein Biemans (58″ Mees van Veldhoven), Jorg Dickens (88″ Frenk Hendrikx), Dirk de Koning, Wout Vosters

Ander nieuws