Reusel Sport/CoTrans

Doelpuntloos gelijkspel tegen Geldrop

Op sportpark De Kievit bleven de plaatselijke VV Geldrop en Reusel Sport/CoTrans afgelopen zondag steken op 0-0. Een uitslag waar beide ploegen goed mee konden leven. Voor Geldrop al de zesde partij op rij waarin niet werd verloren. Voor ons achteraf gezien een mooi resultaat. Die conclusie is vooral ingegeven door het feit dat onze directe achtervolgers SV Laar en Bladella beiden verloren, waardoor we toch nog een puntje uitlopen. De gedachte vooraf was dat het wel eens een lastige middag kon worden in Geldrop. Dat viel op zich nog wel mee, hoewel Geldrop via de spitsen Bob van de Ven en Nick Brenneis een aantal keren heel dicht bij een doelpunt was. Gelukkig stond in die gevallen keeper Brent van der Heijden in de weg om dat te voorkomen. Aan de andere kant kregen we zelf ook een paar goede kansen, maar liet de afwerking daarvan vaak te wensen over.

Onze jongens gingen onder leiding van de uit Venray afkomstige scheidsrechter Musa Inci furieus van start. Frenk Hendrikx had in de 2e minuut de 0-1 al op de slof maar verzuimde. Een goede kopbal van Nick Wouters in de 4e minuut uit een corner leek gezien de reacties wel de 0-1 te betekenen. Of de bal werkelijk de doellijn gepasseerd heeft zal voor altijd een vraag blijven. Scheidsrechter Inci liet doorspelen. Weer drie minuten later kreeg Dirk de Koning de bal op een presenteerblaadje, maar werkte hij veel te slap af. Het volgende blokje was voor de Geldroppenaren met een slap schotje van Lars de Haas in minuut 9 en een goede aanval over links waar Bob van de Ven de bal gevaarlijk kon voorgeven. Melle Huijbregts, die een puike wedstrijd op de mat legde, kon de bal net op tijd tot corner verwerken zodat de inkomende Nick Brenneis geen kans kreeg.

Zo golfde het spel aardig op en neer. In de 25e minuut een tegenvaller voor Reusel Sport. Laatste man Tuur de Laat botste bij een corner voor ons keihard met een Geldrops hoofd en wenkte direct dat het niet goed zat. Na een blessurebehandeling probeerde hij het nog even. Maar dat was tevergeefs: in de 29e minuut moest hij zich noodgedwongen met een flink ei nabij zijn slaap/oog toch laten vervangen. Lars Pijs die ’s morgen al een hele wedstrijd bij het tweede speelde, verving hem met verve. Daarna brak een wat rustigere periode aan waarin Wout Vosters een keer ver over schoot en Lars Pijs een keer bijna in kon koppen uit een corner. Geldrop had nog 1 kans in de 43e minuut toen Lars de Haas in kon spelen op Nick Brenneis die van dichtbij in kon schieten. Zijn schot smoorde in de benen van onze verdedigers. Vlak voor rust kregen we nog een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, buiten de 16-meter op links. Aanvoerder Steef Vosters legde aan en schoot goed in. Keeper Len van Gestel redde de bal die een lastige stuit kende echter goed. Daarna brak de rust aan.

Geldropcoach Marco van den Braken wisselde twee keer tijdens de rust. Spits Brenneis werd vervangen door Wouter Verstraaten die ook de aanvoerdersband overnam van Joep van Vroenhoven. Ook linksback Marijn Schut bleef in de kleedkamer. Hugo Beets verhuisde van rechts- naar linksback. Op zijn plaats viel Yari de Kleijn in. Marc Post wisselde niet. Het eerste kwartier van de tweede helft konden beide teams geen kansen afdwingen. De eerste mogelijkheid was een vrije trap voor Geldrop in de 59e minuut vanaf een meter of 22. Stan Adriaans schoot ver over. Kort daarop een nieuwe kans voor Geldrop. Nu was het Stan van der Pol die over rechts kon opstomen en een mooie pass op Bob Groenendijk afleverde. Zijn voorzet kon, gelukkig voor ons, door Brent opgepikt worden voordat een groen-witte er aan zou kunnen komen. In de 64e minuut eindelijk pas de eerste kans voor Reusel in de tweede helft. Hoewel, het werd niet echt een kans. Frenk Hendrikx werd weggestuurd met een diepe bal. Geldropkeeper Van Gestel kwam snel uit en Frenk ging het duel om de bal uit de weg in plaats van er vol voor te gaan. Of dat wat opgeleverd zou hebben blijft in het ongewisse. Het doel achter de uitgekomen keeper was leeg…

Het laatste kwartier brak aan. En dan wordt het met 0-0 op het bord wikken en wegen. Gaan we nog voor de winst of koesteren we een punt? Beide teams leken een beetje tussen die twee keuzes in te blijven hangen. Reusel Sport/CoTrans wilde eigenlijk nog wel, maar de voorhoede had alles bij elkaar geteld toch onvoldoende stootkracht deze middag. Alleen aan het begin van dat laatste kwartier zag het publiek nog een kans voor de geelzwarten. Davy Verbaant kon net niet afwerken op een voorzet van Dirk de Koning. Ook Geldrop bleef er nog wel voor gaan, maar stuitte telkens op onze uitstekende verdedigingslinie. Op twee keer na: in de 83e minuut moest Brent zich laten gelden op een inzet van Van de Ven na een snel genomen vrije trap. En in de laatste secondes van de wedstrijd, het was de 95e minuut, kwam Van de Ven pardoes helemaal alleen voor Brent. Zijn schot was heel erg hard, maar te gehaast, miste daardoor precisie en kwam recht op de vuisten van Brent. Als de spits rustig was gebleven had hij alle tijd gehad om er, net als PSV ’s avonds, in de allerlaatste secondes nog met de winst vandoor te gaan. Dat had de wedstrijd echter niet verdiend: het gelijkspel was een goede weergave van het geheel.

Komende zondag komt fiere koploper De Valk op bezoek. In Valkenswaard wisten we hen nog op 1-1 te houden na een 0-1 voorsprong. Verliezen tegen deze kanjers is bij voorbaat geen schande, dus onze jongens kunnen frank en vrij als underdog de wedstrijd ingaan. Natuurlijk zullen ze voor de winst willen gaan. Maar dan moeten in elk geval de voorwaartsen hun vizier een stuk scherper hebben staan dan afgelopen zondag. Als de punten in Reusel kunnen blijven is dat een hele mooie opsteker. In het algemeen, voor het aanzien, het vertrouwen én voor de stand in de periode. Ook De Valk zal voor de punten gaan. Die kunnen in Reusel dit seizoen echter maar moeilijk meegenomen worden. Alleen ZSV en die van hierneffe wisten dat tot nu toe voor elkaar te krijgen. De overige 6 thuismatches werden gewonnen. Het belooft op voorhand dan ook een spannende wedstrijd te worden. De beste manier om te weten hoe deze kraker gaat aflopen is door er zelf bij aanwezig te zijn. We zien jullie dan ook heel graag weer komende zondagmiddag om half drie op Den Hoek!

Opstellingen

VV Geldrop:
Len van Gestel, Marijn Schut (46′ Yari de Kleijn), Bob Groenendijk, Stan Adriaans, Hugo Beets, Joep van Vroenhoven, Lars de Haas, Stan van der Pol, Lars van Stipdonk, Nick Brenneis (46′ Wouter Verstraaten), Bob van de Ven.

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat (’29 Lars Pijs), Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx, Dirk de Koning, Davy Verbaant (88′ Yimo Bogaars).

Ander nieuws