Degradatiespook kijkt om de hoek na 3-0 nederlaag

Het woord degradatie wil je liever niet in de mond nemen. Maar na de 3-0 nederlaag gisteren tegen Gestel gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het ons, als het tij niet snel keert, dreigt te gaan overkomen. Een rechtstreeks afscheid van de 3e klasse lijkt met 9 punten voorsprong op de nummer laatst (gelukkig) heel ver weg. Maar de nacompetitie waarin het vege lijf gered zal moeten worden is zonder koersverandering gewoon een feit. De hoop op die verandering blijft. Bij de spelers. Bij de staf. Bij het bestuur. Én niet in de laatste plaats bij de supporters. Maar hoe harder onze jongens het telkens weer proberen, hoe moeilijker het elke week lijkt te worden om uit de hoek te kunnen komen waar in deze beslissende fase de harde klappen vallen. Het verschil met Hapert en Wilhelmina Boys is nu 4 punten. Er zal met nog 6 wedstrijden te gaan zo langzamerhand toch echt iets speciaals uit de hoge hoed tevoorschijn moeten komen. Het kan nog jongens! Come on!!

We begonnen gisteren best aardig op het kunstgras van sportpark Dommeldal Zuid. Door een geelzwarte bril bekeken waren we in het eerste half uur zelfs de bovenliggende ploeg. Niels Gevers kon geen beroep doen op de met een teenblessure geplaagde Jorg Dickens. Boudewijn van Buggenum was deze middag de sluitpost. Hij zal dat, op 1 wedstrijd na, ook de resterende wedstrijden doen. Na 10 minuten kregen we de eerste kans die door de Gestelse keeper Cetin Abdurrahman tot corner kon worden verwerkt. Twee minuten later was het Steef Vosters die een goed schot op het Gestel-doel afvuurde. Opnieuw was Abdurrahman een sta-in-de-weg. In de 18e minuut kopte Wout Vosters een voorzet in, maar zijn inzet was te zwak om gevaarlijk te zijn. In de 22e minuut kregen we een vrije trap na een overtreding op Nick Wouters. Hein Biemans schoot voorlangs.

Zo kabbelde dat eerste half uur voorbij. In de 34e minuut werd een aanval van Gestel ongelukkig weggewerkt. De bal kwam terug bij een Gestelnaar in de voeten. Die moest met een overtreding worden gestopt om gevaar te voorkomen. Wat resteerde was een vrije trap op een mooie positie net buiten de 16, iets links van het midden. Waar een schot op doel verwacht werd, werd de bal links langs de muur afgespeeld waar een geheel vrijstaande Gestelspeler kwam inlopen, de bal oppikte en met een droge schuiver in de lange hoek plaatste. Het deksel op de geelzwarte neuzen na een half uur hard werken. Direct na de goal bleef het geloof in een ommekeer natuurlijk nog. Maar nog geen drie minuten later al was daar nummer 2. Umur Agir kreeg op links de bal. Hij maakte een goede snelle actie en plaatste vervolgens, geheel onverwachts en vanaf zo’n 25 á 30 meter, de bal met een bekeken schot over onze defensie heen. Geheel kansloos voor Boudewijn belandde deze net onder de lat door boven in de verre hoek. Het deksel van 2 minuten eerder was net afgegooid, maar werd zo opgevolgd door een harde klap in het mentale gezicht van onze jongens. Een klap die ze, zo bleek in het restant van de wedstrijd, niet meer te boven konden komen. In de 40e minuut had het zomaar al 3-0 kunnen worden. Boudewijn kon dit keer echter nog fraai redding brengen op een schot van Oussama Azhimi. Het rustsignaal van scheidsrechter Chryso Konings kwam als geroepen. Hoog tijd immers om in de rust te proberen de koppies een andere kant op te krijgen en die dubbele tegenvaller weer te boven te komen.

In de pauze werden Nick Wouters en Bas Oomen vervangen door Dirk de Koning en Job Dickens. “Goale moake” was immers het credo voor de tweede helft. Dat dat deze middag heel erg lastig ging worden bleek na de hervatting al redelijk snel. Het was niet de zondag van Reusel Sport/CoTrans 1. Kansen werden er nog nauwelijks gecreëerd. Tot overmaat van ramp viel in de 52e minuut Yimo Bogaars geblesseerd (aan het scheenbeen) uit en moest vervangen worden door de laatste reservespeler Kevin Wouters. En Gestel vond het met 2-0 wel goed. Ze hadden de tweede helft weinig meer te duchten van onze mannen. Die het wel bleven proberen, maar op wat speldenprikjes na nooit meer echt gevaarlijk werden. Het gemak waarmee Gestel in de 64e minuut een aanval op kon zetten en waarmee de voorzet van links ongehinderd door Umur Agir diagonaal kon worden ingekopt voor 3-0, waren tekenend voor het Reuselse spel deze middag. Het was vechten tegen de bierkaai vandaag. Het laatste kwartier moesten we ook nog eens met 10 man verder: Lars Pijs viel met een acute hamstringblessure uit. Maar de reserves waren – op reservedoelman Paul Dijkmans na – op. Ook dat nog! In dat laatste kwartier bleven onze jongens het wel proberen. Maar zelfs een goaltje voor de moeite zat er niet in. En de wedstrijd ging als een nachtkaars uit.

Uithuilen, niet te lang, en opnieuw beginnen is het enige wat mogelijk is. Met nieuw te vergaren moed, geloof in eigen kunnen én een rotsvast geloof op een goede afloop. Dat is echter makkelijker getypt dan gedaan. Komende zondag thuis tegen ‘Buul’ zal er toch echt weer eens gewonnen moeten worden. In Budel kwamen we met een schrale 0-1 goed weg. Daarna volgt op donderdag 12 mei het lastige uitduel tegen koploper RPC. En daarna op 15 en 22 mei de twee “erop-of-eronder”-wedstrijden thuis tegen Dommelen en uit tegen Wilhelmina Boys. Verder vooruit kijken heeft nu nog geen zin. Maar dat het nog zes super belangrijke matches zijn, dat is voor iedereen wel duidelijk. Onze jongens blijven daarbij rekenen op jullie als 12e man. Met jullie steun en vertrouwen moet klasse-behoud er in zitten!

Het tweede mocht gisteren in Berlicum aantreden tegen hekkensluiter BMC 2. Met een basis-elf van gemiddeld 19 jaar wisten zij met een 3-4 overwinning hun 5e winstpartij op rij te boeken. Pluspuntje bij deze wedstrijd was dat Jesper van Lieshout sinds heel lange tijd weer zijn eerste wedstrijdminuten maakte. Waarmee hij ook nog eens de “Man of the match”-verkiezing won. Aanstaande donderdag 5 mei speelt het tweede thuis de topper tegen Helvoirt 2. Bij winst gaan ze naar de 2e plaats! Het is officieel de wedstrijd Helvoirt 2 – Reusel Sport 2, maar hij wordt in Reusel gespeeld. Aanvang 19:15 uur. Het totaalprogramma bij het 2e herbergt nog enkele leuke duels die, als het dubbeltje daar wel de voor ons goede kant op valt en het tweede zelf blijft winnen, zomaar eens tot iets moois kunnen leiden. En hoewel de meeste dromen bedrog zijn, is het toch leuk daar aan te denken.

Uitslagen 1 mei
Gestel 1 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 3-0
BMC 2 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 3-4

Programma 5 mei
19:15 uur Helvoirt 2 – Reusel Sport/CoTrans 2  IN REUSEL

Programma 8 mei
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – Budel 1
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – Emplina 2

Ander nieuws