Degelijke winst op het kunstgras van SV Unitas ’59

Een redelijk stevig herfstwindje raasde deze eerste zondag van november over sportpark ’t Bokt in Eindhoven. Maar met ruimte voor een schraal zonnetje zou het toch een mooie zondagmiddag kunnen worden. En dat werd het! In de volle supportersbus, die al op tijd vertrok omdat ook het tweede het tegen SV Unitas ’59 op mocht nemen, waren nog 6 stoelen leeg. Precies genoeg om de 6 gewonnen punten mee terug naar Reusel te kunnen nemen. Nadat het tweede om ongeveer 13:45 uur met 1-2 winnend het veld verliet, zorgde onze hoofdmacht met een nooit in gevaar geweest zijnde 1-3 winst dat alle stoelen op de terugweg bezet waren. De puntjes worden gekoesterd en kabbelden op de zacht-fluwelen zittingen fijn mee naar Reusel. De dubbele winst werd na terugkomst bij D’n Elsom nog tot ver in de zondagavond gevierd.

Bijna kon de wedstrijd niet doorgaan deze middag. Scheidsrechter Nico Opstraat raakte Op-het-veld in zijn warming-up geblesseerd en moest even behandeld worden. Gelukkig lukte dat goed en met 12 minuten vertraging trapten we om 14:42 uur af. De eerste minuten golfde het spel heen en weer. Dat leverde in de 5e minuut bijna een doelpunt voor de thuisploeg op. Een inzet na een corner belandde via de paal en de lat op miraculeuze wijze niet in het doel. De volgende twee kansen waren voor Reusel Sport. Met eerst in minuut 6 een schot van Bas Oomen dat ruim over ging. Gevolgd in de 8e minuut door een pegel van Nick Wouters die op de lat uiteenspatte. Die mogelijkheid ontstond nadat Unitas ’59 captain Ruud Vissers de bal na een goede voorzet tot corner verwerkte. Die werd recht in de voeten van Nick weggewerkt wat hem die kans opleverde.

Omdat het spel zich een hele tijd aan de linkerkant van de Unitas ’59 helft afspeelde leek het er ineens op dat Reusel Sport/CoTrans met 12 man aan het voetballen was. De assistent-scheidsrechter van Unitas ’59 was in het zwart gekleed, precies de kleur van het uittenue van Reusel Sport. Dat moest even rechtgezet worden met een hesje en daarna luwde ook de eerste aanvalsstorm die beide teams – tot tevredenheid van het publiek – op de mat legden. De minuten hierna werd Unitas ’59 wel wat dreigender. Met name Antonio Balta liet een aantal goede acties vanaf het linker middenveld zien. Maar tot gevaarlijke situaties leidde dat niet. Als een duveltje uit een doosje en een klein beetje onverwacht was het in de 17e minuut ineens 0-1. Met een prachtige dieptepass werd Dirk de Koning weggestuurd. Die had niet veel tijd nodig en drukte vanaf de rand 16 hard en onhoudbaar af.

In de rest van de 1e helft waren de meest kansen, nou ja mogelijkheden is een beter woord, voor Unitas ’59. Alleen in de 25e minuut noteerden we nog een noemenswaardig Reusel Sport/CoTrans moment met een goede aanval waar onder ander Wout Vosters en Bas Oomen bij betrokken waren. Net daarvoor in minuut 24 zagen we een voorzet van Unitas ’59 die over alles en iedereen heen over de achterlijn ging. En daarna telden we nog 5 Unitas-momenten waarin de score toch ook zomaar op 1-1 had kunnen komen. Een schot in de 27e minuut ging hoog over. Marijn Franse zag zijn inzet in de 31e minuut in de korte hoek gekeerd door Paul Dijkmans. Balta leverde in de 36e minuut een mooie pass over de hele van links-midden naar rechtsvoor af. Vanaf daar volgde een als voorzet bedoeld schot op doel, waarbij Dijkmans nog tot het uiterste moest gaan om de bal tot corner te kunnen verwerken. Met name Shane van Bosstraten zorgde vanaf de nummer 10 positie voor veel dreiging. Een vrije trap vanaf 35 meter door opnieuw Franse ging hoog over. En net voor rust tikte Nick Meeuwissen de bal op de paal na een voorzet vanaf rechts. Ondanks al deze kansen straalde daartussendoor het spel van Reusel Sport vertrouwen uit. Ergens had je toen al het gevoel dat het goed zou komen deze middag. Er werd gewoon goed gevoetbald, alleen ontbrak het vooralsnog aan nieuwe kansen.

Na rust kwam Unitas ’59 direct weer goed uit de startblokken. Zeker de eerste 5 minuten hadden de Reuselse verdedigers en middenvelders hun handen vol aan de aanvalsdriften van Unitas ’59. Vanaf minuut 50 nam Reusel Sport/CoTrans het heft echter in handen. De degelijke verdedigers werkten bekwaam weg. De middenvelders vonden elkaar én de voorwaartsen uitstekend en de aanvallers kwamen steeds beter op dreef. Met name Wout Vosters bleek deze middag op het kunstgras uitstekend uit de voeten te kunnen en toonde zich erg balvast. Uit bijna al zijn acties volgde gevaar. Het was Wout zelf die op 59:59 voor de 0-2 zorgde. Links in het strafschopgebied aanwezig kreeg hij de bal aangespeeld, draaide zich heel snel vrij en schoof de bal buiten bereik van de doelman in de lange rechterhoek. Een bevrijdende treffer en de spreekwoordelijke nekslag voor de rood-witten uit de Anconalaan. Hun verzet was gebroken.

En dat was koren op de voetbalmolen van de 11 van Niels Gevers. Het spelpeil ging nog verder omhoog. Als één collectief stonden de super-elf te ballen. Om van te smullen soms. Ook al leidde het niet direct tot kansen. De manier echter waarop Reusel het spel controleerde stemde iedereen met een geel-zwart hart tevreden. Unitas ’59 trainer Peter Jonkman wisselde eerst Balta voor Walid Aabakrimi. Wat later mocht Ward van der Kruijs invallen voor Dominique Drijver. Het mocht niet baten. In de 75e minuut kwam de kers op de taart. Nick Wouters kreeg op rechts de bal in bezit. Hij ging het strafschopgebied binnen, omspeelde zijn directe tegenstander en tikte de bal naar Jorg Dickens. Die speelde met een subliem stiftje de bal terug naar de doorgelopen Nick die vervolgens zonder pardon de bal hard in de lange hoek knalde. Met deze 0-3 was de overwinning helemaal veilig. Reusel nam wat gas terug wat voor Unitas ’59 weer nieuwe mogelijkheden opleverde.

Nadat eerder in de 79e minuut Dirk de Koning en in de 84e minuut Wout Vosters hun publiekswissel kregen en werden vervangen door respectievelijk Tuur de Laat en Davey Verbaant viel in de 86e minuut toch de eretreffer voor Unitas ’59. Invaller Aabakrimi gaf het laatste tikje nadat Paul Dijkmans een van zo’n 25 meter afstand goed ingeschoten zwabberbal alleen maar kon tegenhouden. Hoewel Unitas ’59 de druk daarna nog even stevig opvoerde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. JO19-speler Luk van Asselt verving in de 89e minuut nog onze controleur op het middenveld Jorg Dickens. Een uitstekende partij deze middag die na ruim 93 minuten werd beëindigd. Niels Gevers toonde zich na afloop een gelukkig man en gaf zijn team alle complimenten voor het vertoonde spel en de getoonde inzet.

Volgende week mag het tweede even rusten. Het eerste speelt om 14:30 uur uit tegen 4e klasser DVS voor de beker. Onderschatting ligt dan op de loer. Zeker na de topprestatie van deze middag. Opnieuw zal het vizier dus op scherp gezet moeten worden om zondag weer goed voor de dag te kunnen komen.

Uitslagen 7 november
SV Unitas ’59 – Reusel Sport/CoTrans 1 : 1-3
SV Unitas ’59 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 1-2

Programma 14 november
14:30 uur DVS 1 – Reusel Sport/CoTrans 1
Reusel Sport/CoTrans 2 is vrij

Ander nieuws