Reusel Sport/CoTrans

Degelijke 4-1 winst tegen PSV in seizoensouverture

Met een ruime en verdiende 4-1 thuisoverwinning tegen PSV zijn onze jongens het nieuwe seizoen in 3D goed begonnen. In de oefencampagne, waarin geen enkele keer werd verloren, werd al aangetoond dat het wel goed leek te zitten en groeide ook het vertrouwen. Maar oefenwedstrijden blijven oefenwedstrijden. Je moet het dan ook nog maar eens laten zien als het om de echte punten gaat. Maar Marc Post heeft iets moois in elkaar gesleuteld en onze mannen hebben afgelopen zondag met verve laten zien hoe je een goede wedstrijd speelt. Na een 2-0 ruststand kwam PSV na rust even opzetten en ook terug tot 2-1. Snel daarna werd orde op zaken gesteld, kwam de controle weer terug en konden we die mooie 4-1 eindstand noteren.

Marc Post begon met Brent van der Heijden, de absolute nummer 1, op doel. Achterin centraal vonden we Tuur “Lange” de Laat en Steef Vosters, geflankeerd door Tommy Dickens op links en Nick Wouters op rechts. Daarvóór twee controlerende middenvelders: loopwonder Mathijs Bel en stofzuiger Hein Biemans, met op de 10-positie daar weer voor Job Dickens. Voorin op links dribbelaar Jorg Dickens, net op tijd weer fit. In de spits Dirk “het kanon” de Koning en rechts de linkspoot en goaltjedief Wout Vosters. Op de bank reservedoelman Jeroen Gerats en 4 reservespelers: Yimo Bogaars, Davy Verbaant, Mees van Veldhoven en de ook van een blessure teruggekomen Melle Huijbregts. Starten was voor hem nog net te vroeg. Keuzestress valt met zoveel goede en fitte spelers al ten deel aan Post die zich daarmee tegelijkertijd ook in een luxepositie bevindt. Dat was vorig seizoen regelmatig wel anders. We hopen in elk geval dat het blessurespook zich dit jaar wat minder laat zien.

Dan de wedstrijd. Nadat pupil van de week Mik Baselmans met mascotte Koedy (die zijn debuut beleefde) de aftrap had verricht kon scheidsrechter Luc Schoenmakers onder een stralend zonnetje het echte startsignaal geven. We gingen direct voortvarend van start met veel druk richting het PSV-doel. In de 4e minuut was er een klein paniek-momentje toen Nick Wouters wéér een tik op zijn nog pijnlijke neus van vorige week kreeg en toch even behandeld moest worden. Maar hij kon door. Het publiek kreeg in het eerste kwartier al een aantal mooie kansen en schoten voorgeschoteld. Het bleek een voorbode voor een mooie middag. In de 13e minuut al was daar de openingstreffer. Mathijs Bel kon de bal simpel inschieten achter PSV-doelman Devidson Janzen. Ook na die 1-0 bleven we de betere ploeg en kon PSV niet veel meer dan tegenhouden. Ons goede en snelle spel leverde in de 22e minuut de 2-0 op. Spelmaker Mathijs Bel kon door het midden opstomen. Net voor de 16-meter lijn vond hij links in het 16 meter gebied de geheel vrijstaande Dirk de Koning. Zijn droge knal in de verre rechterhoek was onhoudbaar voor elke keeper. De vroege comfortabele voorsprong zorgde dat er een klein beetje gas teruggenomen werd. De geel-zwarte brigade bleef echter mooie combinaties laten zien die in hoog tempo werden uitgevoerd. Zo nu en dan waren er wat aanvallende impulsen van onze Eindhovense PSV-vrienden te zien, maar tot gevaarlijke situaties voor het Reusel Sport doel kwam het amper. Een mooie solo van Jorg Dickens langs 3 tegenstanders kon hij in de 39e minuut net niet afmaken omdat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was een vrije trap voor PSV. Vanaf zo’n 25 meter ging de bal ruim over.

De sfeer in kleedkamer 1 zal goed zijn geweest. PSV-coach Stephan Wijlaars zal in kleedkamer 2 zijn mannen flink toegesproken hebben. Als ze nog een resultaat zouden willen behalen dan zou er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. De eerste paar minuten na rust waren echter direct weer voor Reusel. In de 47e minuut werd Wout met een mooie dieptepass weggestuurd. Zijn gang richting het PSV-doel werd onregelmatig gestopt. Van veraf leek een penalty de juiste beslissing te zijn. De vrije trap werd echter op de rand-16 toegekend. Een buitenkansje, maar de goed genomen vrije trap werd even goed klemvast gepakt door de PSV-goalie. PSV pakte daarna een minuut of 5 het initiatief. Dat resulteerde onder andere in een goede aanval in de 49e minuut en een vrije trap van 20 meter in de 51e minuut. De corner die daar uit kwam werd mooi klemvast gepakt door Brent. De druk werd even flink opgevoerd, maar de Reusels defensie stond keer op keer goed opgesteld en hield de hoofden goed koel.

Die goede periode van PSV werd de kop ingedrukt met een geweldig mooie aanval in de 52e minuut. Wout Vosters kreeg aan de rechterkant de bal aangespeeld. Speelde zijn man uit en passte over de hele op links naar Jorg Dickens. Die zette één van zijn befaamde dribbels in, omspeelde zijn man, zocht de achterlijn op en trok naar binnen. In het vijfmeter gebied kwam het tikkie-terug op Dirk de Koning. Zijn schot schampte de verkeerde kant van de rechterpaal. Het zou de wedstrijd definitief op slot hebben gegooid. Die misser van Dirk was de eerste van 3 missers op een rij van hem in krap 5 minuten. Twee keer nog ging hij alleen af op de keeper. Dat had bij elkaar geteld zomaar al 5-0 kunnen zijn, maar helaas stond Dirk’s vizier niet meer op scherp en bleef de 2-0 nog staan. En als je dan zelf de goals niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant. In de 62e minuut was daar al een eerste waarschuwingsschot. Een lastige bal met stuit werd nog goed door Brent gestopt. De moegestreden Job Dickens en Nick Wouters maakten in de 66e minuut plaats voor Mees van Veldhoven en Yimo Bogaars. Eén minuut na die dubbele wissel viel de 2-1 na een ongelukkige blunder van Brent. Niet goed oplettend liet hij zich de bal simpel van de voet spelen. Die werd daarna simpel breed gelegd op Maiky Fecunda die simpel binnen kon schieten.

De goal zorgde wel dat onze jongens weer goed wakker werden. Niet dat ze al in slaap waren gevallen, maar het was wel even een wat mindere periode. Mogelijk zorgden de wissels er voor dat de organisatie net even wat minder was. Tijd dus om het goede spel van eerder weer op te pakken. En zo geschiedde. Om te beginnen met een goede kans voor Yimo Bogaars na een subtiel passje van Jorg Dickens. In de 73e minuut gevolgd door een corner. Die werd weggewerkt, maar kon nog in de 16 meter opgevangen door Mathijs Bel. Die kapte een PSV’er vrij eenvoudig uit en kon met links afwerken met een lage schuiver in de rechterhoek, daarmee de toch wel bevrijdende 3-1 aantekenend. Kort na dit doelpunt kreeg Steef Vosters een stevige tik in een duel op de PSV-helft. De scheidsrechter liet doorspelen en PSV verzuimde de bal uit te spelen. Dat hoeven ze ook niet, maar Mees van Veldhoven nam “wraak” door de opstomende PSV’er stevig af te stoppen. Daarop ontstond even een opstootje waarbij Tuur de Laat en PSV’er Yousif Al-Anany geel kregen. Voor laatstgenoemde was dat deze middag zijn tweede. Hij kon dan ook met rood vertrekken. De vrije trap die resteerde kon door Tuur de Laat weggekopt worden. Net voor de vrije trap was Melle Huijbregts voor het laatste kwartier ingevallen voor Hein Biemans.

In de laatste 10 minuten zagen we nog een vrije trap voor PSV vanaf links. Die werd een prooi voor Brent. Daarna werd het nog twee keer “Dirk-time”. Nog twee dotten van kansen werden echter om zeep geholpen. In de 83e ging de bal via de PSV-keeper corner. Daaruit kwam een voorzet van Mathijs die door Wout net naast werd gekopt. Twee minuten later kwam Dirk vanaf de rechterkant, speelde zijn man uit en trok goed naar binnen op de keeper af. Zijn schot ging weer op de keeper. Met deze stand uiteindelijk niet erg. Maar ooit komt het er misschien wel op aan en dan moeten dit soort kansen toch wel beter benut worden. Maar dat zal Dirk ook weten. Drie minuten voor tijd mocht ook Davy Verbaant nog even aantreden. Direct nadat hij het veld had betreden werd hij weggestuurd over rechts en leverde hij een mooie voorzet af. De inkomende Yimo Bogaars kon er net niet bij. Het slotakkoord was ook voor Davy. Een goed door Dirk de Koning ingeschoten bal kon ternauwernood door de PSV-keeper geweerd worden. Maar viel daarbij recht voor de voeten van Davy die daarmee in de 91e minuut de 4-1 eindstand binnen kon tikken. Een gouden wissel noemen ze dat dan.

Komende zondag mogen we op bezoek bij “nieuwkomer” Acht die Dommelen met 0-2 wisten te verslaan. We rekenen weer op jullie! Reusel Sport/CoTrans 2 wist hun eerste competitiewedstrijd ook te winnen. Valkenswaard 2 werd met dezelfde cijfers als de winst ’s middags, 4-1, naar huis gestuurd. Zij mogen zondag naar Son en Breugel om tegen SBC 2 voor hun volgende punten te gaan.

Ander nieuws