De Valk komt niet verder dan 1-1

Een gehavend De Valk is er zondag tegen Reusel Sport niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van trainer Nik Bierens probeerde in de tweede helft nog wel om een beslissing te forceren, maar meer dan één treffer stond het stug verdedigende Reusel Sport niet toe. Een terechte 1-1 was het gevolg, al baalde Bierens zichtbaar.

“Het is hun goed recht om zo te spelen, maar ik had wel wat meer aanvallende intenties verwacht van Reusel Sport”, oordeelde de Belgische oefenmeester van de thuisclub. Hij vond dat de gasten vooral naar ’t Valkennest waren gekomen, om niet te verliezen. We misten vandaag nogal wat basisspelers, dus als ik hun trainer was geweest, had ik toch wel wat meer durf getoond. Uiteindelijk moeten we blij zijn dat we na hun doelpunt snel gelijk maken. Anders had het zomaar een heel vervelende middag kunnen worden.”

De Valk moest het zondag stellen zonder de geblesseerden Appie Azmani, Ferre Davos en de al langer afwezige Robin Smets en Koen van Steensel. Bovendien was spits Joran Vermeulen niet okselfris, viel Luuk Broers halverwege de eerste helft ziek uit en begon Alberto Puts op de bank beginnen, vanwege een disciplinaire beslissing. Tegelijkertijd leek de conclusie van Bierens wel enigszins overdreven, want vóór de rust was Reusel Sport minimaal gelijkwaardig aan de nog ongeslagen koploper. Er waren niet echte kansen, maar ook De Valk creëerde bijzonder weinig.

Bom
De toeschouwers die in de tweede helft wat later waren, misten echter twee doelpunten. In de 49ste minuut haalde Wout Vosters van een meter of twintig uit. De bal sloeg als een bom boven De Valk-keeper Dennis Verhoeven in het doel. Helemaal vrijuit leek de ervaren goalie niet te gaan, maar Reusel Sport had er uiteraard geen boodschap aan. De Valk ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel al t0wee minuten later. Een schot van Joran Vermeulen ging via doelman Brent van der Heijden nog op de paal, maar in de rebound kreeg Antonio Balta een niet te missen kans.

De wedstrijd leek hierna te ontbranden en beide teams kropen enigszins uit hun schulp. In de 61ste minuut was er een behoorlijke kans voor De Valk. Na een indrukwekkende rush van Gideon Pieschel, trok Joran Vermeulen de bal terug op invaller Sam Poos, die de bal hoog over schoot. De doelkansen waren verder bijzonder schaars en wat vooral opviel was het vele balverlies aan beide zijden. De trainers Nik Bierens en Mark Post konden dan ook niet tevreden zijn.

Redding
In de 71ste was het bijna 2-1. Opnieuw was het Joran Vermeulen die Reusel Sport-doelman Van der Hejden tot een knappe redding dwong. Ook de volgende twee mogelijkheden kwamen op naam van de altijd gevaarlijke centrumspits van De Valk. Eerst knalde hij de bal via een Reusels been over het doel en vervolgens lepelde hij een voorzet maar net voorlangs. In beide gevallen was Van der Heijden waarschijnlijk kansloos geweest.

Aan de andere kant probeerde Reusel Sport het wel, maar kwam doelman Verhoeven niet echt meer in de problemen. Alleen Vosters verscheen nog een keer in kansrijke positie voor het doel van De Valk, maar zijn inzet ging naast. Het was misschien ook te veel van het goede geweest voor de bezoekers, die zich knap staande hielden tegen een absolute kampioenskandidaat. Bierens: “Hopelijk is komende week tegen Geldrop Appie (Azmani, red.) weer van de partij, want hem hebben we vandaag toch wel gemist.”

OPSTELLINGEN
De Valk:
 1. Dennis Verhoeven, 2. Dion Vermeulen, 3. Max Manche, 7. Mauro van Houtum, 10. Joran Vermeulen, 11. Nigel Kempers (19. Sam Poos), 18. Antonio Balta, 21. Luuk Broers (6. Alberto Puts), 23. Aart Verberne, 28. Robbert Born, 93. Gideon Pieschel.

Reusel Sport: 1. Brent van der Heijden, 2. Mees van Veldhoven, 3. Melle Hujbregts, 4. Hein Biemans, 8. Jorg Dickens, 9. Wout Vosters, 10. Tuur de Laat, 12. Mathijs Bel, 14. Nick Wouters, 15. Frenk Hendrikx (7. Tijn van Dooren), 18. Dirk de Koning (6. Bas Oomen).

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Ander nieuws