Reusel Sport/CoTrans

De Valk neemt geen punt(en) mee uit Reusel

In een meer spannende en boeiende dan echt goede partij voetbal is onze hoofdmacht er zondag in geslaagd om koploper De Valk met het zo klein mogelijke verschil de tweede seizoensnederlaag toe te brengen. Wout Vosters schoot in de 62e minuut één van de weinige kansen die we kregen onhoudbaar in de kruising en tekende daarmee voor het enige doelpunt van de wedstrijd en dus winst voor Reusel Sport/CoTrans. Door het verlies van die van hierneffe én ook van SV Laar verstevigen we daarmee ook de derde plaats op de ranglijst. Min of meer toch wel een stek die enigszins boven verwachting is. De komende twee weken kan de ploeg even bijkomen van de mooie reeks die de laatste weken is neergezet. Volgende week Pasen en de week daarna is Reusel Sport/CoTrans de 13e ploeg. Op 14 april beginnen we aan de laatste 6 wedstrijden met een thuiswedstrijd tegen NWC; die gaven ons in Asten met 3-0 het nakijken, dus daar valt nog wel iets goed te maken.

De openingsfase zondag, of misschien eigenlijk wel de hele eerste helft, was voor de bezoekers. Twee corners in de beginfase leverden nog geen gevaar op. Onze hechte defensie zat er kort op en maakte het de De Valk spitsen Vermeulen, Pieschel en vlak daarachter Appie Azmani lastig om tot goed uitgespeelde kansen te komen. Het verdedigende werk kostte zodanig veel moeite – ook vanaf het middenveld al – dat er aanvallend amper iets te halen viel. In de 17e minuut kon Gideon Pieschel op links door na een lepe doortikbal, waardoor Melle Huijbregts gezien was. Hij kon de snelle Pieschel niet meer achterhalen die daardoor vrij voor kon geven. Dat leverde Joran Vermeulen zijn eerste kans op, maar zijn inzet ging naast. Pas in de 23e minuut zag het publiek een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg: Wout Vosters mocht vanaf een meter of 18 aanleggen voor een vrije trap. Die ging ongeveer een meter rechts naast.


Daarna was het weer voornamelijk eenrichtingsverkeer richting Brent van der Heijden. Appie Azmani kreeg na 26 minuten een schietkans van zo’n 20 meter, maar schoot veel te slap in. In de 32e minuut gepruts van Tuur de Laat die een aanvaller uit wilde kappen op de 16 meter. Dat mislukte jammerlijk, waardoor een zeer gevaarlijke situatie ontstond. Het vlagsignaal voor buitenspel van assistent Roy van Limpt werd daarbij door de goed leidende arbiter Chris-Stan van Daal weggewuifd. Maar De Valk kon er niet van profiteren en hield niet meer over dan een corner. Daarna brak een wat rustigere periode aan. De Valk nam even wat gas terug waardoor de Reuselnaren even wat beter in hun spel konden komen. Dat leverde twee kleine kansjes op: een schot van Wout Vosters over in de 37e minuut en een te zwakke kopbal van Dirk de Koning na een aanval met Davy Verbaant over links in de 41e minuut. Het slotakkoord voor de thee was voor De Valk dat een schot van Alberto Puts van binnen de 16 meter nog via een Reusels been naast zag gaan. Uit de corner die daarop volgende kon Brent de bal knap wegboksen.

De brilstand dus met de rust. De Valk was de bovenliggende ploeg geweest, maar echt superkansen had al die noeste arbeid toch niet opgeleverd. Het moet gezegd dat dat ook deels de verdienste was van onze jongens die keihard werkten om het gevaar af te wenden. In de tweede helft ging Appie Azmani nog iets verder naar voren spelen om de druk op onze verdediging verder te verhogen. Maar ook Marc Post had natuurlijk zijn mannen goed toegesproken en wilde toch een wat meer aanvallend Reusel Sport/CoTrans zien in de tweede helft. Het begin was dan ook voor ons met een vlammend schot van Mathijs Bel met zijn linker nadat een voorzet van Wout Vosters weggekopt werd. Het ging net over. Na 5 minuten in de tweede helft werd Frenk Hendrikx, die een matige wedstrijd speelde, gewisseld voor JO19-1 speler Juul van Gestel. Ondanks dat nam De Valk toch weer het heft in handen. Mauro van Houtum schoot in minuut 54 vanaf links in, maar Brent kon eenvoudig redden. Daarna een corner voor de bezoekers gevolgd door een vrije trap vanaf de hoek van het 16 meter gebied. Ook die kon makkelijk door Brent gestopt worden. Op het uur nog een schot van Alberto Puts die diep werd gestuurd. Dat ging links hoog over.


En waar De Valk de vele kansen en mogelijkheden niet kon verzilveren, lukt dat vervolgens ons wel. In één van de spaarzame aanvallen kon Wout Vosters zich vrij draaien en de bal vanaf een meter of 18 feilloos en onhoudbaar voor keeper Dennis Verhoeven in de kruising schieten. En zo kwamen we in de 62e minuut op een 1-0 voorsprong en werd het zaak die vast te houden. In de heenwedstrijd kwamen we ook op een 0-1 voorsprong. Toen wist De Valk vrij snel langszij de komen. Dat leek nu ook weer te gebeuren. Twee minuten na de 1-0 werd Vermeulen op rechts aangespeeld. Dit keer volgde de scheidsrechter wel het vlagsignaal van onze assistent en floot voor buitenspel. Vermeulen’s schot ging – onder luid verbaal verweer tegen die beslissing van alles wat De Valk ademt – overigens over en naast. Kort daarna volgde de eerste wissel bij De Valk: de van oorsprong Hapertse middenvelder Van Houtum werd gewisseld voor Luuk Broers. Een minuutje later kreeg Azmani weer een goede kans na een mooie 1-2 met Vermeulen schoot hij echter veel te zacht in en werd zijn schot bovendien ook gekraakt.

Met nog zo’n 20 minuten te gaan was het zaak om keihard te blijven werken. De vermoeidheid begon aan beide kanten echter ook een rol te spelen. Omdat De Valk heel graag de gelijkmaker wilde maken ontstond er wat meer ruimte voor ons op het middenveld en achterin. Met een heerlijke dribbel maakte Jorg Dickens in de 70e minuut daar dankbaar gebruik van. Hij passeerde zo’n 4 tegenstanders en kon afleggen op Davy Verbaant. Die schoot goed in, maar zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Twee minuten later opnieuw een goede kans op 2-0. Dirk de Koning had eindelijk een goede actie in huis, ook hij bleef deze zondag wat achter, en kon uitblinker Mathijs Bel bedienen. Keeper Verhoeven moest zich volledig strekken om het goede schot in de rechter benedenhoek te pareren. En dat deed hij met verve.


Vanaf het laatste kwartier zette De Valk nog maar eens aan voor de gelijkmaker. Post reageerde met een extra verdediger: Lars Pijs kwam voor Davy Verbaant. De druk werd in die laatste fase nog eens flink opgevoerd, maar verder dan een schotje van Azmani in de 80e minuut kwam De Valk niet meer. Jens van den Borne, ook JO19-1 speler, mocht bij Reusel Sport in de 81e minuut nog Dirk de Koning komen vervangen. De scheidsrechter telde er nog zo’n 8 minuten extra tijd bij zelfs, maar De Valk kon geen potten meer breken. Na het laatste fluitsignaal kwam een uitbundig applaus van het publiek de spelers en staf ten goede. Die vierden deze toch wel ietwat gelukkige overwinning ook net wat heviger dan gemiddeld. Gelukkig of niet, de drie punten tellen en die pakken ze ons niet meer af.

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters, Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx (50′ Juul van Gestel), Dirk de Koning (81′ Jens van den Borne), Davy Verbaant (77′ Lars Pijs).

De Valk:
Dennis Verhoeven, Aart Verberne, Max Manche, Robbert Born, Alberto Puts, Robin Smets, Antonio Balta, Abdelauoli “Appie” Azmani, Mauro van Houtum (66′ Luuk Broers), Gideon Pieschel, Joran Vermeulen.

Ander nieuws