Reusel Sport/CoTrans

Brabantia eenvoudig aan de kant gezet

Het was goed toeven afgelopen zondag op sportpark Den Hoek. De voorjaarszon liet zich lekker zien en met een graad of 16 was het voor de spelers een zeer aangename temperatuur om een lekkere pot voor te schotelen aan het opgekomen publiek. En dat werd het. In het eerste kwartier was het nog Brabantia dat de boventoon voerde. Desondanks kwamen wij na 4 minuten al via een rake kopbal van Tuur de Laat uit een corner op een 1-0 voorsprong. Na ruim 10 minuten namen onze jongens het initiatief langzaam over. En vanaf toen kon onze ploeg heel gemakkelijk overeind blijven tegen een toch wel kwakkelend Brabantia. Kansen werden er weliswaar niet al te veel gecreëerd. Maar D’n Brab kon nauwelijks enige gevaar stichten. Pas na ruim een uur kon de voorsprong verder uitgebreid worden tot 2-0 en korte tijd later 3-0. In de resterende 25 minuten werd niet meer gescoord, waar dat toch echt wel mogelijk was tegen het op dat moment geheel murw gespeelde Brabantia.

Opnieuw bleek deze wedstrijd het afmaken van de kansen het grootste struikelblok voor de ploeg van Marc Post. Waar de top 3 al minimaal 40 keer het net wist te vinden en die van hierneffe 31 keer, blijven wij steken op 25. Onze ijzersterke verdediging hield deze competitie in 15 wedstrijden al 7 keer de 0. Terwijl zij in de andere 8 wedstrijden in totaal maar 16 tegendoelpunten moest dulden. Op koploper De Valk met 14 stuks na het één-na-laagste van allemaal. Dat is in die zin dan het geluk voor onze aanvallers. Als de effectiviteit wat hoger zou zijn, konden ze het zichzelf en daarmee ook de hele ploeg, zo veel makkelijker maken. En dan hoeven de fans ook niet zo lang in spanning te zitten.


Afgelopen zondag was die spanning niet zo super groot en zag iedereen al vrij snel dat het zeer waarschijnlijk wel goed zou komen deze middag. Met de nogal eigengereide scheidsrechter die op sommige momenten wel erg vreemde beslissingen nam en een assistent-scheidsrechter aan Brabantia-zijde die zijn vlag menig maal iets te graag omhoog leek te steken, leek het soms wel of het 11 tegen 13 was. Menig speler en staflid van Brabantia reageerde mondeling ook vaak heel fel op (kleine) overtredingen en moesten vaak door scheidsrechter Engelen tot rust gemaand worden. Trainer Post en ook enkele spelers waren soms zichtbaar en enkele keren hoorbaar geïrriteerd door de gebeurtenissen en/of beslissingen. We waren echter nagenoeg de hele wedstrijd de betere ploeg en lieten ons uiteindelijk toch niet gek maken. Een en ander werd vervolgens ook met het enig juiste beantwoord: goals en de winst.


Het begin was wel voor de blauwrood gekleurde Eindhovenaren. Op links kwam Niels Perrenet een paar keer gevaarlijk door. Na de 1-0 van Tuur al vroeg in de wedstrijd en nadat onze ploeg de wedstrijd had overgenomen werd geprobeerd de score te verhogen. Tot drie keer toe in de eerste helft kreeg Wout Vosters daarbij een voorzet van links voor de voeten. Twee keer werkte hij niet goed af. Een derde keer wel, maar die werd uit de rechteronderhoek geplukt door keeper Cas Peters die zich daarbij wel volledig moest strekken. Brabantia kon in daar alleen in de 34e minuut iets tegenover zetten. Melle Huijbregts leed zeldzaam balverlies en kon in de achtervolging een Brabantia-aanvaller niet meer achterhalen. Gelukkig voor ons kon zijn voorzet niet door de mee opgekomen aanvallers tot doelkans worden omgezet. Op slag van rust kreeg Davy Verbaant nog een kans nadat hij een afgeketst schot een vervolg kon geven. Zijn poging ging maar net links naast.


Na de thee was het Luuk Bouman die namens de bezoekers met een afzwaaier in de 48e minuut wel het eerste mini-speldenprikje uitdeelde. Twee minuten later prikte Wout Vosters terug met een schot naast. De verdere tweede helft kon Brabantia geen kansen meer creëren. De voorwaartsen werden moeilijk bereikt en pogingen vanuit het middenveld werden of daar al, of anders door onze verdedigers snel in de kiem gesmoord. De meeste dreiging daarbij kwam van de grote, krachtige Evrim Karatas. Maar ook hij kon geen potten breken. Ons middenveld had de wedstrijd stevig in handen en de toevoer naar de aanvalslinie verliep makkelijk. Het was wachten op de 2-0. Die viel in de 63e minuut door een magnifieke poeier van Jorg Dickens. Met buitenkans rechts joeg hij het schiettuig onhoudbaar in de linker kruising. Het verzet van Brabantia was daarna wel gebroken. Vier minuten later werd uit weer een goede aanval de 3-0 op het bord door Mathijs Bel die vanaf een meter of 11 raak schoot.


Het restant van de tweede helft bestond meer uit wisselen dan uit voetballen. In de 74e minuut kon Dirk de Koning een fout ingespeelde bal onderscheppen en alleen richting het doel. Naar buiten gedreven omspeelde hij de keeper. Zijn voorzet vanaf de achterlijn was op maat op Wout, maar werd nog net door een verdediger aangeraakt. Weg kans. Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers. Evrim Karatas kon uithalen, maar zijn schot smoorde via een been en kon makkelijk door Brent worden opgepakt. Vlak voor tijd mocht de pas 17-jarige Juul van Gestel zijn debuut maken in onze hoofdmacht. Vader Stan keek vol trots toe.


En zo werd de 3-0 eenvoudig naar de eindstreep gebracht en de 4e plaats behouden. De strijd om de plaatsen 3, 4 en 5 is trouwens een hele mooie. Als we volgende week tegen laagvlieger FC Eindhoven AV winnen staan we weer derde, omdat SV Laar deze ronde vrij is. Door hun laatste plaats ligt het onderschattingsspook natuurlijk weer op de loer. Aan Marc de taak zijn jongens toch weer scherp te krijgen.

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Steef Vosters, Melle Huijbregts, Tuur de Laat, Nick Wouters (80′ Job Dickens), Jorg Dickens, Mathijs Bel, Wout Vosters, Frenk Hendrikx (88′ Juul van Gestel), Dirk de Koning, Davy Verbaant (62′ Lars Pijs).

Brabantia:
Cas Peters, Joshua Tan, Florian Ross, Niek Schalkwijk, David Krol (86′ Gerrit Breton), Finn Batten (86′ Jordan Evers), Luuk Bouman (68′ Jereso Koenders), Evrim Karatas, Erdi Atakan (75′ Cesar Lebron), Niels Perrenet, Tarik Ouzalah.

Ander nieuws