Braakhuizen ook op eigen veld eenvoudig opzij gezet

Na de teleurstellende 0-1 thuisnederlaag tegen die van hier neffe hebben onze geelzwarte helden zich met een 0-2 uitoverwinning tegen het sterk geachte Braakhuizen mooi gerevancheerd. En daarmee tevens bewezen dat het uitspook voorlopig voorgoed in de ban gedaan is. De Geldropse ploeg van coach Jeroen van der Schoot zat de laatste weken in een goede flow. Hun laatste verliespartij (1-5 thuis) was de eerste wedstrijd in 2023; notabene tegen die van hier neffe. Daarna volgden een gelijkspel en maar liefst 4 opeenvolgende winstpartijen. En dat leverde hen, mede door ons verlies, de 2e periodetitel op. Het leek vooraf dan ook zeker een lastige partij te worden. Op enkele periodes na bleek dat alleszins mee te vallen. De zondag werd voor ons bovendien nog iets mooier doordat onze blauwwitte buren hun eerste thuisnederlaag moesten incasseren en omdat Acht en Gestel beiden gelijkspeelden. Daardoor bevinden we ons zomaar op plek 2. Aanstaande donderdag kan Acht overigens die plaats weer overnemen door hun inhaalwedstrijd tegen Unitas’59 winnend af te sluiten.

Het begin was erg goed zondag. Vanaf de aftrap wisten we Braakhuizen flink onder druk te zetten. Al in de 3e minuut resulterend in een goed schot van Dirk de Koning dat recht in de handen van keeper Youri van Tilburg belandde. Twee minuten later kreeg Wout Vosters de bal in het 16-metergebied aangespeeld. Met een fijne beweging speelde hij zich helemaal vrij om af te werken. Een Braakhuizenverdediger dacht daar anders over en legde Wout met een tackle neer. Scheidsrechter Ralph Schopenhauer, die een goede wedstrijd floot en een makkelijke middag had, kon niets anders dan naar de penaltystip wijzen. Dat buitenkansje werd een prooi voor Mathijs Bel: beheerst schoot hij de bal onhoudbaar links onder in de hoek en zette daarmee de 0-1 op het scorebord.


Het Reuselse publiek ging er eens goed voor zitten in de gedachte een lekkere pot voetbal voor de kiezen te gaan krijgen. Dat viel toch weer wat tegen. Voetbaltechnisch was er wel weer veel moois te zien, maar toch ontbrak toch weer het stukje effectiviteit en killersmentaliteit om de bal een paar keer meer tegen het net te rammen. Dan maak je het jezelf immers zoveel makkelijker. De eindpass was te vaak slordig of onbesuisd. En waar die wel aankwamen werd te makkelijk balverlies geleden. Veel meer dan een schotje van Davy Verbaant in de 17e minuut was er uiteindelijk in het eerste half uur niet te zien. En Braakhuizen zag dat ook gebeuren natuurlijk. Zij zagen hun kans schoon om onder de druk uit te komen en wisten zelfs een paar aanvallen tentoon te spreiden. Een schot van Ceyhun Cetindas in de 32e minuut werd nog gekraakt. Finn van Lier echter was 2 minuten later een stuk dichter bij de gelijkmaker, maar wist zijn inzet vanaf een meter of 14 recht in de handen van Brent van der Heijden verdwijnen.

Weer 2 minuten verder zagen we eindelijk weer eens een goede kans voor Reusel Sport/CoTrans. Door een fout van de Braakhuizendoelman kreeg Wout Vosters de bal plotseling voor zijn voeten. Meteen met rechts afdrukken had waarschijnlijk de 0-2 betekend. Maar Wout wilde naar zijn linkse en treuzelde daarbij te lang, waardoor zijn schot makkelijk verdedigd kon worden. In de tegenaanval zagen we voor het eerst iets van Bob van de Ven, de topscoorder in 3D met al 19 doelpunten. Hij mocht aanleggen voor een vrije trap die echter niets opleverde. De laatste minuten voor rust pakten onze jongens het heft weer volledig in handen. Ondanks veel mogelijkheden wisten ze echter de voorsprong nog altijd niet uit te bouwen.

De schrale 0-1 was voor de roodzwarte brigade uit Geldrop een teken om na rust een tandje bij te zetten. Onze mannen hadden het dan ook best wel even lastig in het eerste kwartier na de hervatting. Het eerste wapenfeit was een strakke actie van opnieuw Van de Ven. Vanaf links kwam hij goed door en naar binnen. Zijn schot ging, gelukkig voor ons, bij de tweede paal ruim over. Op die actie na konden de Geldroppenaren nauwelijks nog echte kansen creëren, maar bleven ze dus wel aandringen. In de 54e minuut moest Nick Wouters dat zelfs met geel bekopen na een onnodige overtreding op het middenveld. Na een goed uur pas kon Reusel Sport/CoTrans weer wat aanvallende impulsen laten zien. Na een overtreding op Davy Verbaant kreeg daarop Alain Plaum een gele prent voorgeschoteld voor praten.


Braakhuizen pastte in de 63e minuut een dubbele wissel toe: Finn van Lier en Alain Plaum maakten plaats voor Emre Ozer en Bo van Uden. Marc Post maakte van datzelfde moment gebruik om de in de basis debuterende rechtsback Mees van Veldhoven te wisselen voor aanvaller Frenk Hendrikx. Nick Wouters nam Mees’ plaats achterin over. Ondanks die wissels kon Braakhuizen geen vuist meer maken. Maar ook Reusel Sport/CoTrans kon geen potten meer breken. Een kopbal van Tuur de Laat hoog over uit een corner in de 66e minuut was wat nog het dichtste bij kwam. Nóg een dubbele wissel bij Braakhuizen in de 73e minuut – Oisin van Lier en Ceyhun Cetindas werden vervangen door Rik Slaats en Robert van de Ven – maakte het spel van de thuisploeg er niet beter op. Het werd voor hen meer een kwestie van “ik wil wel maar ik kan niet”. En zo werd de kans op een gelijkmaker kleiner en kleiner.

En als iets bij de één kleiner wordt, dan wordt het bij de ander vaak groter. Onze jongens werden stilaan weer een beetje gevaarlijker en er waren eindelijk weer wat kansen te zien. In de 80e minuut een hele goede zelfs voor Dirk de Koning. Maar die ging nog ongecontroleerd hoog over. In de 82e minuut was daar eindelijk wel de bevrijdende 0-2. Davy Verbaant ging goed door op rechts en kon een mooie voorzet afleveren op de vrijstaande Wout Vosters. Met zijn chocolade-rechter-been krulde hij de bal buiten bereik van Youri van Tilburg in het linker kruis. Daarmee was de strijd wel gestreden. Direct na de goal mocht Hein Biemans nog invallen voor Davy Verbaant. En in de 88e minuut kreeg ook Yimo Bogaars nog een paar speelminuten ten koste van Dirk de Koning. Tussen die wissels door kon Braakhuizen met de voor Maarten Elsendoorn ingevallen Shaerion Jansen nog één keer met een goede actie vanaf links een beetje in de buurt van het Reuselse doel komen. Ná de wissels hadden we zelf in blessuretijd nog mega kansen op de 0-3 en 0-4. Die gingen echter jammerlijk de mist in. Te beginnen met Wout Vosters. Vrij voor keeper gezet door Yimo schoot hij goed in, maar Van Tilburg redde goed. Als ware het een aflevering van Comedy Capers mistte Steef Vosters een voorzet op hem finaal na goede voorbereiding van Wout Vosters en voorzet van opnieuw Yimo Bogaars.

Al met al een vrij eenvoudige overwinning die gerust wat hoger uit had mogen vallen. Maar belangrijk ook is het resultaat. En dat is dat we weer 3 punten mee naar huis konden nemen. Komende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. En dat is er ééntje waarbij het weer tijd is voor een remontada. Gestel komt bij ons op bezoek. In Eindhoven gingen we in de regen en met een redelijke off-day van een aantal sterkhouders met 3-0 de boot in. Gestel is de laatste weken goed op dreef. Alleen tegen laagvlieger Dommelen kwam men zondag na 0-2 achter bij rust niet verder dan 4-4. Daarvoor echter wonnen ze twee keer en daar weer voor wisten ze die van hier neffe in Bladel op 1-1 te houden. Onze jongens zullen dus opnieuw weer het beste in zich boven moeten halen om de punten in Reusel te houden. We zien u daarbij weer graag aachter d’n draod verschijnen.

Ander nieuws