Braakhuizen kan geen potten breken op Den Hoek

Het uit de 2e klasse gedegradeerde Braakhuizen uit Geldrop wist in dit nog prille seizoen nog maar 4 puntjes bij elkaar te sprokkelen met een gelijkspel tegen Hapert en een 4-3 overwinning tegen Dommelen in de laatste twee wedstrijden, nadat de eerste twee nipt verloren werden. Aan die stijgende lijn werd deze zondag vakkundig een einde gemaakt. Onze jongens hadden – op een aantal momenten in met name de eerste helft na – weinig moeite met de roodzwarten en wonnen eenvoudig met 4-0. Het is dat het bij ons aan nogal wat effectiviteit schortte en dat er ook wat periodes best slordig werd gespeeld, anders had de teller ook zo maar op 7 of 8 kunnen staan.

Marc Post posteerde de aanvallend ingestelde Nick Wouters deze middag rechts op het middenveld, waardoor er weer eens een basisplaats voor Bas Oomen op rechtsback was. De nog geblesseerde Melle Huijbregts ontbrak op het wedstrijdformulier, waardoor de verdediging verder werd gevormd door vaste waarde Tom Dickens op linksback en Steef Vosters en Tuur de Laat naast elkaar in het midden. In het doel achter hen de betrouwbare Brent van der Heijden. Nick werd op het middenveld vergezeld door kilometervreters Mathijs Bel en Jorg Dickens. En door Job Dickens die Hein Biemans op de bank hield. Voorin moesten Wout Vosters en Dirk de Koning voor het gevaar gaan zorgen.

Vanaf het begin lieten we zien wie vandaag de lakens zou uitdelen. Al in de 3e minuut moest Braakhuizen-keeper Youri van Tilburg goed uitkomen om de bal nog net voor Jorg Dickens weg te ranselenen. Een minuut later leverde Wout vanaf links een goede voorzet af op Nick. Zijn voorzet belandde precies op het hoofd van Mathijs die de bal maar net naast tegen de zijkant van het doel kopte. De toon was gezet. Toch kwam ook Braakhuizen zo af en toe best gevaarlijk opzetten. Onder andere met een goede vrije trap van Bob van de Ven in minuut 8. De bal werd via de muur een makkelijke prooi voor Brent. Een minuutje later volgende een goede aanval over links. De voorzet die volgde ging voor iedereen door en kon voorbij de 2e paal ingeschoten worden door Ryan Maas. Een voetje van een Reuselnaar zorgde gelukkig dat een zeker doelpunt tot corner werd gedegradeerd.

Dus wel wat speldenprikjes van de Geldroppenaren, maar in de 12e minuut kwamen toch wijzelf op voorsprong. Op links werd Wout weggestuurd door een pass op maat van Mathijs. Wout trok goed door en leverde een puntgave voorzet af op Dirk. Zijn kopstoot bij de tweede paal via de grond was onhoudbaar en de 1-0 was een feit. De 2-0 ontstond 5 minuten later. Braakhuizen ging bij het uitverdedigen in de fout waardoor Dirk de bal zo op kon pakken. Hij week bij het uitspelen van enkele verdedigers wat te ver uit naar links waardoor het even leek op niets uit te lopen. Maar Dirk gaf niet op en kon door tot vlak voor de achterlijn waarna hij de bal nog mooi kon voorgeven. Bij de 2e paal stond Nick Wouters klaar die de bal simpel tegen het net kon werken.

Na de 2-0 ontstond een lange periode waarin Braakhuizen het wel probeerde maar toch niet voor groot gevaar kon zorgen. En waarin ook Reusel niet vaak tot in de zestien kon komen. Pas in de 28e minuut zagen we een noemenswaardige aanval van Reusel. Jorg stuurde Bas weg op rechts. Die passte terug op Jorg die weer een van zijn befaamde voorzetten kon geven. Dirk nam de bal volley uit de lucht en die zeilde net langs te kruising. Daarna weer ruim 10 minuten waarin weinig te beleven viel. In de 39e, 40e en 42e minuut kwam Braakhuizen nog een paar keer goed opzetten. Emre Ozer had bij die laatste kans de aansluitingstreffer al bijna geteld, maar het schiettuig ging net naast.

Al met al een slordige periode van onze jongens die daarna gelukkig met de 3-0 werd beëindigd. In diezelfde minuut nog namelijk speelde Jorg met een goede pass Wout vrij. Die speelde eenvoudig een man uit en maakte het met een subliem wippertje voorbij de uitkomende keeper mooi af. Tergend langzaam zeilde de bal richting het verlaten doel waar op de lijn Teun Vertogen nog een doelpunt probeerde te voorkomen. Dat mislukte: hij schoot de bal hard in het dak van het doel. Maar we tellen hem voor Wout. Ondanks de 3-0 achterstand gaf Braakhuizen nog altijd niet op. In minuut 45 kon Brent een inzet heel simpel vangen. Maar in minuut 46 moest hij op een schot van Bob van de Ven wel meer zijn best doen. Dat deed hij met verve. Het rustsignaal bleef nog steeds uit waardoor ook wij nog een goede kans op 4-0 kregen. Jorg stuurde Mathijs weg op links. Na goed doortrekken naar binnen kon hij voorzetten op Dirk. Die had de 4-0 voor het inschieten, maar treuzelde toch net wat te lang. Zijn eerste schot werd gekraakt en in de herkansing schoot hij jammerlijk naast.

De tweede helft was nagenoeg éénrichtingsverkeer. Het publiek werd op deze opnieuw zeer zonnige zondagmiddag redelijk vermaakt en zag de vele kansen die onze jongens kregen om zeep geholpen worden. Op ééntje na in de 70e minuut. Dit was een aanval over links waar Wout met zijn linker weer een geweldige actie liet zien en voor kon zetten op de inkomende Nick Wouters die zijn tweede van de middag liet aantekenen. Daarvóór en daarná telden we nog 12 (!) scoringskansen voor Reusel en maar 2 kansjes voor Braakhuizen: de eerste in de 51e minuut bij een corner die voor de voeten van Teun Vertogen viel. Zijn schot werd in de mêlee van spelers gekraakt. De tweede was een vrije trap van ver in pas de 85e minuut die simpel door Mathijs weggewerkt kon worden.

De noodzaak om goals te maken was er met een 3-0 stand niet meer echt, maar uit 13 kansen maar 1 keer scoren is toch wel echt te weinig. Soms was het wat pech, maar vaker was het een net verkeerde keuze of net te lang door willen gaan met uitspelen. Dirk, Wout, Nick en Mathijs hadden allemaal nog meerdere kansen om te scoren, maar het vizier stond helaas niet meer op scherp. Ze hadden ons doelsaldo een nog veel mooier aanzien kunnen, nee moéten geven. Ook de in de 57e minuut ingevallen Matt van Gompel (hij verving Dirk) kon daar met toch enkele goede kansen geen verandering in brengen.

De 4-0 vandaag zorgde er wel voor dat we blijven aansluiten in de subtop. Met 9 uit 5 staan we op een 5e stek. De volgende twee wedstrijden zijn dan ook meteen beiden een heuse subtopper. Volgende week mogen we aantreden tegen nummer 3 Gestel dat nog maar 1 keer verloor. De week daarna op 13 november komen de Beerse Boys met 1 (nu 4e) en 2 naar Den Hoek. Dat zal niet alleen een mooie strijd worden maar ook een Super Sunday!

Ander nieuws