Bloedeloze 0-0 in Best brengt nog geen veiligheid

“Nog 3 finales”, zo viel te lezen in het vorige verslag. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Wilhelmina Boys leek echter nooit op een finale. Te zien waren twee ploegen die te bang waren om te verliezen. De hoge temperatuur en het daardoor hete kunstgrasveld droegen ook niet bij aan een wervelend optreden van beide teams. De eindstand was dan ook gelijk aan die aan het begin: 0-0. De thuisploeg maakte op basis van het aantal kansen en mogelijkheden nog het meeste aanspraak op een overwinning. Als we die allemaal optelden was het 17-10 voor de Bestenaren. Al met al een gezapige partij, waardoor we ook nog steeds in de gevarenzone zitten als het gaat om de nacompetitieplaatsen. Bij winst zouden we 4 punten van een nacompetitieplaats verwijderd zijn. Wat toch iets meer rust zou geven. Nu zijn het er maar 2 en zijn er inderdaad nog steeds 2 finales te gaan.

In het eerste kwartier van de wedstrijd zagen we een iets beter Wilhelmina Boys dan Reusel Sport/CoTrans. Met wel kansjes voor beide ploegen. In de 8e minuut was het eerste kansje voor de thuisploeg: een voorzet vanaf rechts zeilde over. In de 9e minuut lieten we voor het eerst van ons spreken met een harde knal van Dirk de Koning recht op keeper Tycho Berings. In minuut 12 had Wout Vosters een mooie actie, maar zijn afrondende schot was te zwak om gevaarlijk genoemd te mogen worden. Daarna waren het weer de Bestenaren. Dit keer werd een corner vanaf links goed ingekopt. Paul Dijkmans redde echter zeer fraai en voorkwam de 1-0. Op het kwartier kregen ook wij een corner. Dat was een simpele vangbal voor de Bestse keeper die het spel daarna hervatte en zijn voorwaartsen aan het werk zette. En die leverden goed werk. Opnieuw een goede kans, maar nu was het laatste man Tuur de Laat die goed ingreep.

Tot de 25e minuut was er vervolgens weinig te beleven op Naastenbest en volgde de eerste drinkpauze. Nadat het spel weer werd hervat was Yoran Bouwmans de eerste die in de 27e minuut een gevaarlijk schot afleverde vanaf rechts. Dat ging voorlangs. Na 34 minuten ging Bas Postuma de 16 in en leek neergehaald te worden. Scheidsrechter Martijn van Raaij wuifde de commentaren echter weg. Twee minuten later stonden onze verdedigers niet op te letten en hadden we geluk dat Wilhelmina Boys niet goed met de kans die daaruit ontstond omging. In de 40e minuut zagen we een fraaie solo van Dirk, gevolgd door een goed schot en dito goede redding van de keeper. Bas Oomen kon de afgeslagen bal een vervolg geven over de rechterkant waar een overtreding nodig was om hem te stoppen. De vrije trap vanaf zo’n 25 meter werd door Tom Dickens net naast geschoten. Vlak voor rust zagen we weer een gevaarlijke aanval van Wilhelmina Boys, dit keer over de linkerkant. Koen Leijtens kreeg de bal op een presenteerblaadje maar kopte over.

Na de thee was de kansenverhouding ver in voordeel van Wilhelmina Boys. Te beginnen met een aanval in de 52e minuut. Een mooi pass over de hele op Lars Kuys werd gevolgd door een goed schot. Weer was het Tuur die zijn grote torso in de baan van het schot gooide en zo gevaar op ons doel voorkwam. In de tegenaanval kwamen wij er goed uit, maar werd Wout afgevlagd wegens buitenspel. Best werd redelijk gevaarlijk in deze periode, maar doelpunten bleven uit. Op het uur kregen we onze eerste redelijke kans. Tom Dickens ging mooi door over links en gaf een voorzet op Steef Vosters. Zijn kopbal werd niet gevaarlijk. Na de eerste wissel bij Wilhelmina Boys, Quincel Waterberg maakte plaats voor Robbie Baeten, bleven de Boys uit Best de betere ploeg. Na opnieuw een drinkpauze kreeg Bas Postuma de zo ongeveer allerbeste kans van de wedstrijd. Geheel vrijgelaten kopte hij in de loop maar net naast, na een voorzet van Lars Kuys.

Een kwartier voor tijd wisselden beide ploegen. Bij Wilhelmina Boys kwam Walid Maruan voor Koen Leijtens. Niels Gevers wisselde Hein Biemans voor Steef Vosters. Het duurde daarna tot de 88e minuut voordat Reusel een streepje bij hun kansentotaal mocht bijschrijven. Wout Vosters werd gestuit een eindje buiten de 16. De vrije trap was dit keer een prooi voor Nick Wouters, maar ook deze ging net naast. Daarvoor zagen we nog drie kansen voor Wilhelmina Boys. En tussendoor werd ook nogmaals gewisseld: Yusuf Ogutcu maakte zijn opwachting en nam de plek van Bas Postuma in. Bij ons kwam Yimo Bogaars voor Kevin Wouters. Het laatste wapenfeit was deze middag wel voor ons. In de 91e minuut kregen we nog een vrije trap na een solo van Wout Vosters. Maar ook daarmee kon de nul niet van het scorebord worden gehaald. Na 92 minuten hield de scheids het voor gezien.

Komende zondag mogen onze mannen het thuis gaan proberen tegen DBS. Dat die Door Broederschap vaak Sterk zijn bleek al op 17 maart van dit jaar toen we daar met 4-3 de boot in gingen. Het broederschap vertoont echter ook met enige regelmaat scheurtjes. Afgelopen zondag nog won Hapert van ze met 2-0. De vorm van de dag zal weer een belangrijke rol spelen want dat iedereen van iedereen kan winnen in 3D is dit seizoen al vaak gebleken. Bij winst maken we een hele mooie stap richting lijfsbehoud, wetende dat de laatste wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Nijnsel zal zijn. We zien u opnieuw weer graag langs de lijn verschijnen om onze jongens naar een mooi resultaat te loodsen. Eerst kunt u op de zaterdag echter ook kiezen uit twee leuke wedstrijden. JO17-1 en MO19-1 maken beiden kans om kampioen te worden. Lees daar alles over in dit artikel.

Het tweede verloor zondag in een moeilijke wedstrijd uit bij RKVVO met 1-0. Ondanks dat verlies bezetten zij nog altijd de derde plaats en als we goed gerekend hebben, maken ze daardoor nog altijd kans op een periodekampioenschap. De laatste wedstrijd komende zondag tegen SV Valkenswaard 2 zal dan wel gewonnen moeten worden. Ook daar kunt u als opmaat voor de hoofdmatch om half drie om 12:00 uur al mooi gaan kijken.

Uitslagen 22 mei
Reusel Sport/CoTrans 1 – Wilhelmina Boys : 0-0
RKVVO 3 – Reusel Sport/CoTrans 2 : 1-0

Programma 29 mei
14:30 uur Reusel Sport/CoTrans 1 – DBS 1
12:00 uur Reusel Sport/CoTrans 2 – SV Valkenswaard 2

Ander nieuws