Bladella weer met de punten aan de haal

Reusel Sport/CoTrans 1 is er zondag wederom niet in geslaagd om de Derby der Kempen in eigen voordeel te beslissen. Al na 2 minuten kwamen we tegen die van hierneffe op achterstand en binnen 20 minuten was het ook al 0-2. En dan loop je eigenlijk 70 minuten achter de feiten aan. Ook na de aansluitingstreffer op precies het half uur kon een goed verdedigend Bladella lekker achteruit leunen en loeren op de counter met hun levensgevaarlijke middenvelders en spitsen. Balbezit voor de geelzwarten was er meer dan genoeg. Zeker na het eerste half uur en helemaal in zowat de gehele tweede helft. Dat leverde ook wel diverse mogelijkheden op. Maar er werden eenvoudigweg te weinig echte hele goede, zeg maar niet te missen, kansen gecreëerd om aanspraak op meer goals te mogen maken. Op de keper beschouwd zou de objectieve supporter zelfs een gelijkspelletje misschien nog wel te veel vinden voor onze wel kei hard werkende ploeg. De 1-3 tegen het einde was een formaliteit nadat alle focus op de aanval ging en het achterin daardoor “open” stond.

De regen in de dagen voorafgaand aan deze editie van El Classico der Kempen was op tijd gestopt. En de stevig aangewakkerde wind blies zaterdag-avond en zondagmorgen het veld weer redelijk droog. Waardoor het toch aardig goed bespeelbaar was. Mede omdat de regen verder uitbleef en ook de temperatuur overdag meeviel kwam er nog een aardig pak volk kijken naar de verrichtingen van beide teams. En die kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Niet hard, niet gemeen – getuige ook het feit dat de Limburgse scheidsrechter Kyle Hoeveler geen enkele kaart hoefde te trekken – maar wel twee ploegen die, met respect voor elkaar en in een zeer hoog tempo, tot het gaatje gingen om te proberen de bal tegen het net te krijgen. Erg jammer vanuit Reusels oogpunt dat het weer net niet lukte. Het spel was beter dan de voorbije weken, maar nog niet genoeg om van de Viscalisten in deze vorm te kunnen winnen.


Het eerste kwartier waren we nergens. Bladella pakte van meet af aan het initiatief. En dat wierp al in de tweede minuut zijn vruchten af toen Huib Liebregts een voorzet van links bij de 1e paal van dichtbij binnen kon werken. Reusels eerste kans zagen we pas in de 14e minuut. Een voorzet van Jorg Dickens kwam bij de tweede paal bij Dirk de Koning uit. Die schoot van een meter of 6 goed in maar keeper Lars van de Put redde met een fraaie duik in de goede hoek. Na dat kansje pikte Bladella de draad weer op. En dat aanvallende spel werd in de 20e minuut weer beloond door opnieuw Huib Liebregts. Met een rake kopbal op een voorzet van de mee opgekomen Giel van Hoof zette hij de 0-2 op het scorebord. Het leek tot dan toe wel of de juiste scherpte bij sommige spelers ontbrak. Dat werd daarna wel beter, maar was het niet al te laat?

Na 25 minuten voetballen viel bij de blauw-witten Anel Selimovic geblesseerd (enkel) uit. Zem van Sambeeck kwam hem vervangen. Heel langzaamaan lukte het onze jongens om wat meer evenwicht in de wedstrijd te brengen. In de 29e minuut echter viel bijna de 0-3. Aanvoerder Stijn Wouters kreeg daarvoor een hele goede kans, maar mistte. Uit de tegenstoot kwam vervolgens – eindelijk – de aansluitingstreffer. Wout Vosters rondde goed af na een voorzet van Jorg Dickens. Zou het de opmaat zijn voor een magistrale come-back? Dat is natuurlijk wat heel Reusel hoopte. De werkelijkheid werd anders. Het laatste kwartier van de eerste helft was het spel goed in evenwicht. Veel kansen werden echter niet meer gecreëerd. Tegen het einde zagen we nog een mini-slotoffensief van Reuselse zijde, maar dat mocht eigenlijk ook geen naam hebben.


Na de rust was heel snel duidelijk wat de bedoelingen waren van onze jongens: d’r op en d’r over. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het eerste kansje was voor Dirk de Koning die in de 51e minuut net naast schoot, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van veldmaarschalk Mathijs Bel. Mathijs zelf probeerde het wat later zelf met een schot met zijn linker dat ruim over ging. Bladella kon in die beginfase van de 2e helft nauwelijks gevaar stichten. Pas in de 59e minuut kwamen ze er een keer goed uit en kon Jorn van Erkel uithalen met links. Zijn schot ging maar net boven de linker kruising over. Met nog een half uur te gaan moest Davy Verbaant zijn plek afstaan aan Frenk Hendrikx. Die prompt een mega-kans op de gelijkmaker kreeg. Keeper Van de Put lag echter weer goed in de weg.

De druk van onze jongens bleef goed aanhouden, maar toch voelde je ook dat het net niet genoeg was. De Bladella-verdedigers bleven goed overeind. De aanvallen die opgezet werden konden daardoor vaak tijdig afgewimpeld worden. Heel soms kwamen we er wel goed door. Zoals Jorg Dickens die in de 71e minuut links net naast schoot na een fraai opgezette aanval. Wout Vosters zette voor op Steef Vosters. Die was niet zelfzuchtig en legde goed af op Jorg. Waarom dan zijn schot niet tussen de palen komt? Tja, dat zullen we nooit weten. Jammer weer! En door. Twee minuten later weer een geweldige actie van Jorg Dickens. Hij deed alles goed behalve die laatste pass die veel te slap was zodat Bladella makkelijk weg kon werken.


Het harde werken kostte kruim. Veel kruim. En hoewel iedereen alles bleef geven, moesten er langzamerhand wat risico’s gaan worden genomen om nog te proberen een punt te redden. Of zelf nog de volle winst te halen. Toegegeven, de spelers bleven tot de laatste snik geloven in een goede afloop. Maar risico’s nemen door de een betekent meer kans voor de ander. En dat gingen we meemaken. In de 75e minuut kon invaller Zem van Sambeeck er vandoor over links. Voor het doel stonden Tom Hermans en Jorn van Erkel vrij te wachten op zijn voorzet. Die was echter niet goed. Beide spitsen werden daarna vervangen. Hierna brak een periode van relatieve rust aan waarin de Post-bodes het wel bleven proberen, maar kansen uitbleven.

In de 84e minuut kwam Bladella via een schot van Niek Janssen in de buurt van de 1-3. Het ging van ver hoog over. Een minuut later echter maakte Huib Liebregts zijn hattrick compleet door met een bekeken schot vanaf een meter of 20 de bal buiten bereik van Brent van der Heijden in de rechter beneden hoek te plaatsen. Dat was wel de genadeklap; de punten gingen naar Bladel. Onze jongens bleven het nog wel proberen, maar verder dan een ongevaarlijk schotje van Jorg Dickens en de vlak voor tijd nog ingevallen Yimo Bogaars kwamen we niet meer. Bladella kon in de 91e minuut het leed nog vergroten tot 1-4, maar dat feestje ging ook niet door.


Wat wel doorging was het feestje in de kantine na de wedstrijd. Tot de late uurtjes werd in gebroederlijke sferen genoten van de muziek en de nodige alcoholische versnaperingen. En daarmee is de winterstop aangebroken. De eerste seizoenshelft kenmerkte zich, op een uitglijder in de openingswedstrijd na, door een goede eerste periode en een wat mindere tweede helft. Wat dat betreft komt de winterstop op tijd. Dan kunnen de beentjes en spiertjes wat rust krijgen en kan Marc gaan nadenken over hoe hij gaat proberen zijn ploeg weer op het niveau van die eerste weken te krijgen. Op zondag 14 januari gaan we oefenen in Middelbeers tegen Beerse Boys. De competitie hervatten we dan op 21 januari met een thuiswedstrijd tegen koploper Oirschot Vooruit. Meteen een lekkere dus om het spits tegen af te bijten na de winterstop. Alvast fijne feestdagen en een prachtige jaarwisseling. We zien u mogelijk bij de winterwandeling van Aachter d’n Droad op 2e kerstdag. Of anders wellicht op de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari 2024 in de kantine.

Opstellingen

Reusel Sport/CoTrans:
Brent van der Heijden, Melle Huijbregts (63′ Mees van Veldhoven), Tuur de Laat, Steef Vosters, Nick Wouters (88′ Yimo Bogaars), Hein Biemans, Mathijs Bel (88′ Tijn van Dooren), Wout Vosters, Jorg Dickens, Davy Verbaant (60′ Frenk Hendrikx), Dirk de Koning.

Bladella:
Lars van de Put, Niek Janssen, They Lauwers, Rob Schilders, Jesper van Erkel, Giel van Hoof, Anel Selimovic (25′ Zem van Sambeeck), Stijn Wouters, Huib Liebregts, Tom Hermans (76′ Kelvin van Lierop), Jorn van Erkel (76′ Roel Abrahams).

Ander nieuws