Reusel Sport/CoTrans

Bladella gaat dik kopje onder in beker-opener

(De foto’s bij dit artikel zijn van Bladella “gepikt”)

Voor de laatste overwinning tegen Bladella in de competitie moeten we terug naar 15 april 2018. In Reusel werd het maar liefst 5-0. Voor een overwinning ín Blaal moeten we nog een jaar verder terug: op 23 april 2017 werd het 1-3. Voor een overwinning in wedstrijden voor de beker moeten we zelfs terug naar 2006 (thuis 3-2) en 2003 (uit 1-3). We zijn dan ook wel eerlijk als we zeggen dat we intussen wel smachtten naar een positief resultaat tegen onze blauwwitte buren. Ja met meer dan achten zat iedereen te wachten op de hemelse krachten die het leed van steeds weer verliezen mee hielpen verzachten. Waar beter dan op de Smagten-bocht kon je verwachten dat onze spelers een einde brachten aan deze reeks en het laatst lachten? De Schippersmannen hadden afgelopen zondag echt niets in de pap te brokken en gingen door een klinkende 2-7 zege van onze helden de bietenbrug op in deze bekerwedstrijd. In de bestuurskamer werd ons vooraf nog “sterkte” gewenst voor wat komen ging. Daar paste na afloop een welgemeend “beterschap” goed tegenover.

Het was prachtig weer. En met de inmiddels bekende vrouwelijke scheidstrechter Sterre Bijlsma uit Best en een in aantallen redelijk goed opgekomen publiek (je kon wel merken dat het seizoen nog niet helemaal echt is begonnen) waren de voortekenen voor een mooie pot voetbal goed. En mooi en goed werd het. Vooral van Reusel-zijde. Marc Post’s ploeg domineerde vanaf het begin de wedstrijd. Ze zaten er feller op. Wonnen nagenoeg elk duel en/of tweede bal en leverden ook nog eens een heel fijn stukje positiespel af. Alsof het seizoen al weken onderweg was wist men elkaar bijna blindelings te vinden. Heer en meester waren ze. Tot echte kansen kwam dat in de eerste ruim 10 minuten nog niet. De 0-1 viel wel in de 13e minuut. Na een geweldige dieptepass van Mathijs Bel waren van Frenk Hendrikx op rechts alleen nog maar zijn hielen te zien voor de Bladelse verdedigers. Op sneltreinvaart ging hij op Lars van de Put af en werkt koel af in de lange hoek.


Drie minuten later maakte Wout Vosters van dichtbij 0-2. Opnieuw was Mathijs Bel de aangever, nu met een voorzet vanaf links. Keeper Van de Put stond enigszins op het verkeerde been en kon daardoor de toch ietwat fleps inschoten bal van Wout niet meer keren. Het publiek wist toen eigenlijk al niet meer wat er aan het gebeuren was. Verbazing alom natuurlijk in beide “kampen”. Terwijl de voor Reusel zo zoete koek nog lang niet op bleek te zijn. De druk bleef immers en na een soort van scrimmage in de 20e minuut tekende Nick Wouters van dichtbij voor de 0-3. Even kon er daarna wat gas teruggenomen worden. Na een half uur kon Bladella in de persoon van Stijn Wouters iets terugdoen. Een mooie aanval over links kwam in de 16 op een meter of 10 voor zijn voeten en hij schoot hard rechtsboven in raak. Wie toen dacht dat dat het begin van een comeback was kwam bedrogen uit. In de 36e en 38e minuut maakte Wout Vosters zijn 2e en 3e van de middag. De 1-4 was een fantastische individuele actie op de 16 meter die hij met rechts afwerkte in de linker hoek. En met een hele mooie pass van Davy Verbaant kon Wout, vrij voor de keeper gekomen, met een lage schuiver de 1-5 aantekenen.

De verbazing over het verloop van de wedstrijd werd groter en groter. Cas Vosters kon in de 41e minuut weer enig teken van leven namens de thuisploeg geven. Die goal kreeg hij wel gemakkelijk in de schoot geworpen nadat Tuur de Laat bij het uitverdedigen over de bal struikelde. Het leer kon opgepikt worden door Huib Liebregts wiens breedtepass op Cas daarna niet meer gemist kon worden: 2-5. Bladella kon daarna nog een kans creëren waarbij de bal op de paal belandde. Aan de andere kant had Jorg Dickens een goede kans: na een mooie actie vanaf links werd zijn inzet makkelijk gestopt door de Bladelse goalie. Die was in de 47e minuut van de eerste helft echter niet bestand tegen de duivelssnelle Frenk Hendrikx die weer met enorme snelheid iedereen achter zich liet en ook weer goed afwerkte. Met maar liefst 2-6 brak daarmee de rust aan.


Eric Viscaal wisselde in de rust Cas Vosters voor Tom Hermans. Maar ja, met 2-6 was de wedstrijd natuurlijk wel gespeeld. Vier goals achter met nog 1 helft te gaan, dat is een schier onmogelijke opgave. Het hele kleine sprankje hoop dat mogelijk nog wel in de hoofden van de Bladella-spelers zat was 2 minuten na aanvang van de tweede helft ook verdwenen. Nick Wouters stuurde op rechts Frenk Hendrikx weg. Voor de derde keer deze middag was die niet te achterhalen. Een perfecte voorzet op de inkomende Mathijs Bel volgde waarna laatstgenoemde eenvoudig Reusel’s 7e treffer maakte. Dat was echt helemaal de genadeklap. Beide teams vonden het daarna wel goed. Reusel hoefde niet meer, Bladella was murw geslagen en het had geen enkele zin meer nog iets te proberen. Het werd daarbij ook nog eens flink heet in de aardig brandende zon, waardoor in de gehele tweede helft verder weinig opzienbarends gebeurde en de wedstrijd rustig naar zijn einde toe kabbelde.

Zeker nog vernoemenswaardig is het debuut van de pas 17 jarige Gusje Lemmens. Deze op 2 augustus 2006 geboren jongeman wordt toch wel als talent gezien en kon door de riante voorsprong al vroeg ingebracht worden om zo al eens te ruiken aan het grote werk. Pa en ma mogen trots op hem zijn! En Reusel Sport/CoTrans hoopt nog veel plezier aan Gusje te gaan beleven. De wissel van Gusje was ook het op dat moment noodgedwongen einde van de wedstrijd voor de zeer geconcentreerd spelende Tuur de Laat die naar zijn hamstring greep. Na afloop leek het mee te vallen, maar dat zijn toch altijd potentieel gevaarlijke blessures.


Het moet gezegd dat Bladella deze middag 3 basisspelers mistte. Maar de vraag of het mét hen erbij ook zo zou zijn gelopen zal nooit beantwoord worden. Feit is dat op een Reusel Sport/CoTrans in de vorm die ze zondag tentoonspreidden bijna geen maat staat. Het was een topmiddag, waarop ook nog eens alles lukte. Dat is fijn. Dat geeft goede hoop en vertrouwen voor de (nabije) toekomst. En dat is goed. Voor het team, de staf en het publiek. Die toekomst is komende zondag al weer als onze jongens het gaan opnemen tegen 2e klasser Gilze, de buren van VV Rijen waar we op 11 juni jongstleden onze “road to the 2e klasse” met succes tegen begonnen. Gilze is een onbekende voor ons. Na vele jaren 3e klasse maakten ze afgelopen seizoen hun opwachting in de 2e klasse. En pakten daar meteen de 3e plaats en een periodetitel. Tegen Geldrop werd in de nacompetitie in de verlenging nipt met 1-0 verloren, waarmee de kans op een tweede promotie op rij teniet ging. Afgelopen zaterdag verloor Gilze met 2-1 thuis van 1e klasser SC ’t Zand. Het belooft mooi weer te worden op deze kermis-zondag. Graag zien we jullie allemaal weer langs de lijn, maar wel: Aachter d’n Droad!

Opstellingen:

Bladella: Lars van de Put, Niek Jansen (68″ Zem van Sambeeck), Noud Oostdijk (64″ Giel van Hoof), Broos Hendriks, Jesper van Erkel, Cas Vosters (46″ Tom Hermans), Stijn Wouters, They Lauwers (74″ Roel Abrahams), Anel Selimovic, Huib Liebregts, Jorn van Erkel.

Reusel Sport/CoTrans: Brent van der Heijden, Lars Pijs, Tuur de Laat (56″ Gusje Lemmens), Steef Vosters, Nick Wouters, Davy Verbaant (60″ Bas Oomen), Mathijs Bel, Hein Biemans, Jorg Dickens (74″ Job Dickens), Wout Vosters, Frenk Hendrikx.

Ander nieuws