Bladella eindelijk weer eens verslagen!

Goed was het spel verre van zondag. Daar maalde echter na afloop niemand over. Veel belangrijker was het feit dat Reusel Sport/CoTrans eindelijk weer eens als winnaar van een competitiewedstrijd tegen die van hierneffe uit de bus was gekomen. Weliswaar was het verschil maar minimaal en had op basis van de gehele wedstrijd misschien wel niemand recht op de winst. Maar de 0-1 overwinning smaakte toch wel heel erg goed na meer dan 6 jaar lang geen enkel punt te hebben behaald. De laatste keer dat dat vóór afgelopen zondag gebeurde was de 5-0 thuisoverwinning op 15 april 2018.

De Schippersmannen waren vanaf het begin duidelijk de fellere en ook wel iets betere ploeg. Duels werden vaak door de Bladella-speler gewonnen en de tweede bal was meestal ook voor een blauwwitte. Onze jongens kregen dan ook maar moeilijk vat op het spel. Na 8 minuten kopte Tuur de Laat een bal slecht terug op de keeper waarop spits Roel Abrahams kans zag zijn voet tegen de bal te zetten. Diens inzet was echter te slap zodat Brent van der Heijden de bal alsnog simpel vangen. Drie minuten later ging Bladella-goalie Lars van de Put in de fout waardoor Dirk de Koning helemaal alleen voor hem de bal kreeg. Hij schrok daar zo van dat hij vergat om de bal binnen te schieten.

Qua doelkansen was het dat zo ongeveer wel wat de eerste helft betreft. Aan beide kanten werd veel balverlies geleden, zodat goede aanvallen nauwelijks te zien waren. Een tegenvaller aan Bladella kant was in de 26e minuut de gedwongen wissel van goalgetter Huib Liebregts. De kneuzing in z’n knie speelde hem helaas te veel parten. In zijn plaats kwam Cas Vosters. Wat in de eerste helft verder nog opviel was het vaak goed mee opkomen van Jesper van Erkel vanaf linksback. En de dreiging van de twee buitenspelers Jorn van Erkel vanaf links en Zem van Sambeeck vanaf rechts. Verdedigend zat het echter bij Reusel wel weer aardig goed deze middag. Over de gehele linie was het wel wat slapper dan normaalgesproken. Dat stukje minder werd echter ruimschoots goed gemaakt door Melle Huijbregts die een meer dan uitstekende wedstrijd speelde.

En zo brak de rust aan in een zeer gezapig potje voetbal op deze hete zondagmiddag. Een derby waarvan het ‘bloed-aan-de-paal’-gehalte ongeveer nihil was. De spanning vergoedde echter veel. Ondanks moederdag vonden naar schatting toch nog wel zo’n 300 tot 400 mensen de weg naar De Smagtenbocht. Na rust zagen we een meer gebalanceerde wedstrijd. Nog steeds wel van een niveau om niet echt over naar huis te willen schrijven. Het eerste beetje gevaar na rust kwam in de 52e minuut via Mathijs Bel, maar verder dan de 16-meter kwam hij niet. Een minuut later stoomde Wout Vosters door het midden op. Niek Jansen kon hem alleen nog onreglementair stoppen ten koste van een gele kaart. De vrije trap op ruim 25 meter leverde niets op.

Stilletjes leek het er al een beetje op dat het wel eens een bloedeloze 0-0 zou kunnen gaan worden. Maar na die vrije trap voor Reusel werd Roel Abrahams diep gestuurd en door Tuur de Laat binnen het strafschopgebied neergehaald. Scheidsrechter Stan van Doren wees resoluut naar de stip waarvandaan aanvoerder Stijn Wouters mocht aanleggen voor de 1-0. Brent van der Heijden wist de goed ingeschoten pingel echter met een katachtige duik uit de rechterhoek te plukken. Op het uur viel – onverwachts maar zeer welkom uiteraard – de 0-1 voor Reusel. Wout Vosters ging op links goed door, won zijn duel op de achterlijn en kon strak voorgeven. Dirk de Koning tikte de bal simpel binnen.

Met nog een half uur te gaan moest de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Roel Abrahams op de paal in de 68e minuut was het moment dat daar het dichtste bij kwam. Hij werd korte tijd later vervangen door Tom Hermans. In de 75e minuut wisselde Marc Post Juul van Gestel en Frenk Hendrikx voor Yimo Bogaars en Matt van Gompel. Eric Viscaal verving Niek Jansen door Broos Hendriks. Naar het einde toe nam de druk wel toe, maar onze jongens wisten zich kranig te weren en verder gevaar telkens goed af te wenden. Hoe Bladella het ook probeerde, de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Zelfs niet met 8 minuten blessuretijd.

De verbroedering na afloop was groot. Het daarbij horende feestje geweldig. Bladella is door dit verlies nog altijd niet veilig. Volgende week moeten ze tegen kampioen De Valk punten pakken en hopen dat Geldrop en/of Brabantia hun laatste wedstrijden niet winnen. Zelf zijn wij ook nog niet zeker van deelname aan de nacompetitie. Die zekerheid kunnen we onszelf geven door komende maandag (2e pinksterdag) thuis van Heeze te winnen. Dat geeft op zich een stukje extra spanning, maar na de 0-1 in Heeze zou die horde thuis toch genomen moeten kunnen worden. Post moet zijn jongens in elk geval voor die wedstrijd nog een keer op scherp weten te krijgen deze week. Graag tot maandag!

Ander nieuws