Reusel Sport/CoTrans

Bladella de meest gelukkige in dé Derby der Kempen

Met een eenvoudige intikker bij de tweede paal maakte Bladella-aanvoerder Stijn Wouters zondagmiddag een einde aan de ongeslagen thuisstatus van onze jongens in dit seizoen en doopte voetbalminnend Reusel daarmee in mineur. De ongeveer 1000 bezoekers die op de clash waren afgekomen kregen een aardige wedstrijd te zien waarin Reusel Sport/CoTrans in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij was, maar daarbij verzuimde dat verschil in doelpunten uit te drukken. In de tweede helft daarentegen lieten we ons te veel en te vaak achteruit drukken en konden we, op enkele momenten na, geen echte vuist meer maken. Een kwartier voor tijd gebeurde ook nog eens wat geen Reuselnaar wenste: die 0-1 achterstand. Ondanks een licht slotoffensief konden Mark’s mannen de stand daarna niet meer gelijktrekken, laat staan omkeren om de punten alsnog in Reusel te houden. Spelers en thuispubliek waren uiteraard flink teleurgesteld met dit resultaat. Die teleurstelling ebte in een supergezellige derde helft weliswaar voor een groot deel wel weer weg. Maar toch is ook op de maandag, als de bierdampen weer verdwenen is, het wrange gevoel bij menigeen niet verdwenen. Als het ooit een keer had gekund, dan was het gisteren.


De twee kemphanen begonnen onder leiding van scheidsrechter Sterre Bijlsma, die achteraf zei een leuke middag te hebben gehad, aan deze editie van dé derby van de Kempen. Veel moeite om de strijd in goede banen te leiden hoefde zij niet te doen. Waar jaren geleden nog wel eens de nodige scheermessen of “zaag-acties” te zien waren en/of de ploegen elkaar verbaal nog wel eens flink te lijf gingen, met ook de nodige opstootjes, zagen we deze middag twee teams die eigenlijk een beetje té lief waren voor elkaar. Bijlsma hoefde maar 1x geel te trekken voor Reuselspeler Nick Wouters. Dat wederzijds respect kwam overigens wel ten goede aan het vertoonde spel: delen van de wedstrijd zag het publiek aardig voetbal, hoewel er toch ook de nodige spanning voelbaar was. De eerste vijf minuten bestonden uit het nodige aftasten. In de 6e minuut volgde het eerste gevaar. Dat kwam van de blauwwitten. Latere doelpuntenmaker Stijn Wouters ging goed door op rechts en leverde een hard schot af vanaf ongeveer de punt van het 16-meter gebied. Dat schot werd echter gekraakt en verdween maar een klein stukje buiten het doelgebied over de achterlijn voor de eerste corner. Net daarvoor had Wout Vosters een vrije trap aan de andere kant al in de muur geschoten. Binnen de 10 minuten kregen beide teams nog iedere een goede kans. Een steekpass van Mathijs Bel zette Matt van Gompel alleen voor Bladella-doelman Lars van de Put. Die kwam goed uit en voorkwam zo een goed schot van Matt. Thijn Schoenmakers dribbelde zich een minuut later behendig door ons middenveld en defensie, trok naar binnen en leverde een goed schot af. Keeper Brent van der Heijden stond echter op zijn post en kon de bal klemvast pakken.


Zo kwam de eerste helft goed op stoom. Na een schot in de 12e minuut van Dirk de Koning van veel te ver weg dat rechts naast ging, brak een periode van zo’n 10 minuten aan waarin Bladella het betere van het spel had. Resulterend in twee schoten van Cas Vosters die over gingen en een vrije trap van net buiten de 16 van Thijn Schoenmakers na een overtreding van Tuur de Laat op Joris Hermans. Die kon door Brent simpel gevangen worden. Onze jongens herpakten zich vervolgens weer en waren in de rest van de eerste helft min of meer heer en meester. In de 23e minuut had dat eigenlijk de 1-0 op moeten leveren. Man of the match Mathijs Bel stoomde vanaf “zijn” middenveld op, maakte een prachtige 1-2 met Wout Vosters en kwam helemaal alleen vrij voor de keeper. Vanaf een meter of 12 had hij de hoek voor het uitkiezen. Maar zijn schot was te wild en ongecontroleerd en werd daarom een prooi voor goalie Van de Put. Enkele minuten later krulde Wout Vosters de bal na een vrije trap vanaf rechts prachtig richting de tweede paal. Van de Put moest opnieuw redding brengen en bokste de bal corner. De derde megakans was in de 29e minuut voor opnieuw Wout Vosters. Die trok vanaf rechts goed naar binnen, speelde zich een paar meter voor de 16 meterlijn goed vrij en leverde een knallend schot af in de rechter benedenhoek. Ook daar zat de Bladella-doelman echter weer bij en kon ternauwernood de bal verwerken tot weer een corner.

Bladella kon maar weinig tegen dat aanvalsgeweld inbrengen. Alleen in de 37e minuut werden ze nog een keer gevaarlijk toen Joris Hermans op rechts nog eens goed door kon komen en af kon drukken. Zijn schuiver ging echter naast. In de tegenaanval daarna stoomde stylist Tom Dickens links op en leverde een goede voorzet af op Matt van Gompel. Helaas raakte hij de bal niet goed en werd het een makkelijke vangbal voor Van de Put. Voor rust was het nóg een keer Wout Vosters die een goede kans jammer genoeg niet tot doelpunt om kon zetten. Zijn schot van dichtbij werd nog net geblokt. Uit de corner die daaruit volgde leek Tuur de Laat enigszins in de mangel te worden genomen. Commentaren bleven echter uit, dus het zal toch wel een reglementaire actie zijn geweest. In deze eerste helft hadden onze jongens het verschil moéten maken. De kansen daarvoor waren er volop. Helaas mocht het niet zo zijn.


Terwijl de laatste mensen hun biertje waarschijnlijk nog moesten bestellen in de propvolle kantine werd er al weer afgetrapt voor de tweede helft. En daarin was al snel te zien dat onze jongens een een stuk lastiger kregen. Helaas kon aan het goede spel van de eerste helft geen vervolg meer worden gegeven. Viscaal en zijn mannen hadden in de rust gezegd zeker niet te willen verliezen. Zo gevaarlijk en bovenliggend echter als we de eerste helft waren geweest, zo eenvoudig werden we langzaam maar zeker naar achteren gedrukt. In het begin leverde dat nog geen kansen voor de Bladelnaren op. Op het uur kreeg Jorn van Erkel wel die eerste goede kans. Vanaf rechts ging zijn schot voorlangs en hadden wij het geluk dat er voor het doel geen blauwhemd mee opgekomen was die vrij in had kunnen tikken. Drie minuten later floot scheidsrechter Bijlsma voor een overtreding van Hein Biemans die kort voor het uur ingevallen was voor de moegestreden Matt van Gompel. Of het werkelijk een overtreding was daar werd nogal aan getwijfeld. Maar de vrije trap aan de linkerkant net buiten de 16 was wel een feit. Spelmaker Thijn Schoenmakers ging opnieuw achter de bal staan. Maar hij mikte dit keer verkeerd en de vrije trap ging ongevaarlijk over.


Nadat Cas Vosters in de 70e minuut plaats maakte voor Broos Hendriks viel in de 74e minuut de voor ons desastreuze 0-1. Kelvin van Lierop kon vanaf rechts een strakke voorzet afleveren. Die glipte tussen keeper en spelers door en kwam zo terecht voor de voeten van de bij de 2e paal volledig vrijgelaten Stijn Wouters die simpel in kon tikken. In de 20 minuten die daarna nog resteerden probeerden onze jongens met man en macht nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Uit een goed door Davy Verbaant ingekopte corner in de 79e minuut redde de lat daarbij de Schippersmannen. En kort daarna kreeg Wout Vosters twee goede schotkansen, waarvan de laatste maar net naast ging. Nick Wouters en Davy Verbaant werden nog vervangen door Mees van Veldhoven en Frenk Hendrikx. Waarna de laatste mogelijkheid in de 92e minuut nog een vrije trap van Wout Vosters was. Die ging over. Het allerlaatste schot kwam van een Bladella voet, maar kon door Brent klemvast gepakt worden. Na 96 minuten floot Bijlsma voor het laatst. Het pleit was beslecht. En met een voorsprong van 10 punten is het een schier onmogelijke opdracht geworden om Bladella nog te achterhalen. De nederlaag zorgde er tevens voor dat de 2e periode aan onze neus voorbij ging. Uithuilen dus en opnieuw beginnen. Het zal echter wel even wat moeite kosten om de accu weer op te laten. Met als doel een plaats bij de eerste vier in de eindrangschikking moet dat echter wel weer snel gebeuren. Aanstaande zondag wacht immers de kersverse winnaar van de 2e periode Braakhuizen die uit hun laatste 4 wedstrijden de volle winst haalden. Op 30 oktober 2022 wonnen we thuis nog eenvoudig met 4-0. Op De Kievit in Geldrop zal dat aanstaande zondag wel een iets ander verhaal worden. Graag tot dan!

Ander nieuws